Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
veny1 píše:
My používali Espumisan a nic moc. Když bylo nejhůř mazala jsem bříško mastí Pupík,ten zabíral. Ale prý se nesmí používat každý den.
ne jo
a sakra. Mrknu do návodu. Já teda mazala pupíkem skoro denně- několikrát
Espumisan malému docela pomáhal, ale v 5ti týdnech jsme přešli na Probiotické kapky a to nám opravdu pomohlo (doporučuji)
Používali jsme sab simplex, baby calm a laktobacilky. Nejvíce pomáhaly laktobacilky.
Nainuva píše:veny1 píše:ne jo
My používali Espumisan a nic moc. Když bylo nejhůř mazala jsem bříško mastí Pupík,ten zabíral. Ale prý se nesmí používat každý den.a sakra. Mrknu do návodu. Já teda mazala pupíkem skoro denně- několikrát
Mě to říkala švagrová, že ne každý den. Tak nevím. ![]()
Myslím, že lepší by byly bio gaia, nebo my dávali laktobacílky. Každopádně malá měla taky „kroutící“ období a prostě jsme to přečkali.
Jo a naše - 4 měsíce, byla taky teď vzhůru v noci a přes den by spala a spala … tak jsem ji přes den nenechala spát dýl jak hodinu v kuse, vždycky když usnula, tak jsem ji po hodině budila. NEvím, jak u vaší, je hodně malé, ale u naší to bylo lepší za 3 dny ![]()
Prosím o radu, od kdy mohu malému dát espumisan a kolik, jsou mu tři týdny, nevím zda ho už můžu dát, v letáku píšou kojenci, ale slyšela jsem že snad až od sedmi kil, nevíte? Můžu dát ve třech týdnech 5 kapek několikrát denně? Díky moc.
( Pravě jsem rozbila sab simplex a mám jen ten espumisan a malý reve…)
Zdena novotna píše:
Prosím o radu, od kdy mohu malému dát espumisan a kolik, jsou mu tři týdny, nevím zda ho už můžu dát, v letáku píšou kojenci, ale slyšela jsem že snad až od sedmi kil, nevíte? Můžu dát ve třech týdnech 5 kapek několikrát denně? Díky moc.
( Pravě jsem rozbila sab simplex a mám jen ten espumisan a malý reve…)
Zdenko, espumisan klidne dej uz ted. Ja ho u prcka pouzivala od narozeni. Dve doktorky nezavisle na sobe mi rekly, ze se treba doporucuje az od tri tydnu, ale to je kvuli tomu, ze se to proste na cerstvych miminkach netestuje a jeste neco kvuli EU
. Jinak co doporucuji z vlastni zkusenosti - sama jsem zobala tabletky esmpusanu, mela jsem pocit, ze to malem zabira..pokud tedy kojis. Byla jsem ujistena, ze mimco rozhodne predavkovat nemohu
Máte někdo zkušenost s tím, že by probiotika spíš zažívání zhoršila? Dávali jsme probiotické kapky a malý byl neklidný a pořád plakal. Některé maminky psali, že jsou lepší lactobacílky, ale po těch se nemohl vykakat. Je to možné, nebo se mi to jen zdálo a měli jsme zrovna horší období:,( Dávali jsme espumisam a lefax, ale řekla bych že nejlepší byl sab.
Každý miminko je ale jiný. ![]()
Ahoj, my používáme Espumisan a prdí o stošest a bříško nebolí. Ale nekaká…Zkusím ho úplně vyřadit. laktobacily jste papaly vy maminy nebo jsou nějaká pro miminka?
Užíváme taky Espumisan a nevím, jestli to souvisí, ale už třetí týden nekaká. Už mě to docela nervuje. Jsou mu 3m.
Jo a na přehozený režim doporučuju Databázi otázek a odpovědí na kojeni.net
Holky, může ty kapky espumisan i miminko, které je staré 18dní? Náš chlapeček se kroutí už celé odpoledne a já jsem na nervy, že mu nemůžu pomoct. Chuděrka pořád pláče, usne na pár minut a pak zase pláč.
@SarkaLo píše:
Holky, může ty kapky espumisan i miminko, které je staré 18dní? Náš chlapeček se kroutí už celé odpoledne a já jsem na nervy, že mu nemůžu pomoct. Chuděrka pořád pláče, usne na pár minut a pak zase pláč.
Espumisan určitě může, ale osobně doporučuju BabyCalm, je přírodní a zabírá 100× líp (funguje na jiným principu než Espumisan, SabSimlex apod.).Plus nasadit laktobacílky BioGaia.Jsou sice fakt drahý, ale stojí to za to…Držím palce, ať je brzo po břichobolu ![]()
A ještě jsem si vzpomněla - bříško nahřívat peckovým polštářkem a masírovat Flatulinem.
@SarkaLo
Ještě doplním, za mě taky BabyCalm, ale já dávala do trošky odstříkáného mléka lactobacilky. Pediatr mi řekl, že to funguje stejně jako Bio Gaia - rozdíl je v ceně
Hodně mi pomohlo nošení v klubíčku, malá se parádně vyprdila ![]()
@SarkaLo Jestli mu chceš rychle ulevit, tak dej ten espumisan. Je neškodný, projde trvajícím traktem a uvolní ty prdíky. Neboj se ho dávat před každým kojením. Laktobacily můžeš nasadit, ale raději až po prvním měsíci ![]()