Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
aho holky, jakým šamponkem umývat novorozence při koupání?co je šetrné k pokožce?
my od mala jedeme na kosmetice z Bübchenu
a spokojenost veliká ![]()
protože mame trochu problémy s vyrážkou koupeme jen v čisté vodě a poté natřu kremem od chicca..sama doktorka říkala čím mín kosmetiky tím líp
Novorozeňátko jsem ničím nemydlila. Přišlo mi to jako zbytečná zátěž na citlivou pokožku. Měla jsem jen mýdlo na zadeček, jinak stačila čistá voda.
kasandra7 píše:
aho holky, jakým šamponkem umývat novorozence při koupání?co je šetrné k pokožce?
Ahojky,tak já jsem měla koupený mýdlo (kostku) od Sebamedu tím jsem malé umývala i vlásky.I doktorka nám řekla,že mýdlo na ty vlásky bohatě stačí.
Já jsem dlouho nemydlila a to ani vlásky, jen jsem přidávala Balneum Hermal, který nám doporučila lékařka.
No nejlíp žádný
Koupila jsem mycí emulzi od cutishelp pro děti, ale využíváme minimálně, maximálně tak na špinavou prdku a podpaždí a občas hlavu, jinak ono se to mimino nějak extra neušpiní, tak neni potřeba ho mydlit každý den
Žádný. Na co lít na malé dítě chemii
My jsme začali mýt vlasy šamponem až v osmi měsících.
vlasy jsme šamponem umyli teprve nedávno - 14 měsíců, do té doby jenom vodou.
Jinak na tělo používáme sprchový gel od sebamedu a babylove. Dokud se nepohyboval, tak jsem nepoužívala při každém koupání. A po umytí natřu indulonou.
Příspěvek upraven 29.02.12 v 08:46
pouzivame clorane, umyvame tym ritku po pokakani a asi tak 3× do tyzdna cele telicko a hlavicku, mam s nim dobre skusenosti uz od dcerky, krasne vonia a nikdy ziadna neziaduca reakcia ![]()
není potřeba… Takhle malá miminka se skoro nepotí,takže stačí čistá voda.A když už se ti třeba zesranká až na vlásky(to se nám jednou stalo),tak Johnsons -žlutý,nebo jsem měla Bio Hipp. Když budeš šamponkovat zbytečně a nešetrnýma jebkama,tak mimču můžeš rozjet alergii.
Nějak nevim proč šampon pro miminko?
Nejlepší žádný
.Měla sem vlasáče a dávat mu šampon by mě nenapadlo.Dětem co nejméně chemie.Stačí voda,olejíček a ručník
Taky jsem pro čistou vodu
Jinak my přidáváme do koupele Linolu Fett Ölbad (dá se koupit nebo napsat na recept)
Taky jsem v ničem nemyla, asi do třech měsíců, pak jsem dávala emulzi od Babylove…Vlasy jsem začala šamponem mít až po roce věku, jak začal šermovat rukama s jídlem a šahat si do nich
. Na začátku to fakt nemá cenu, vždyť to miminko jenom leží. Jo, ale myla jsem teda poctivě zadeček - mýdlem od Babylove, hovínka jsou celkem držák ![]()