Trápí nás prdíky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5934
5.8.20 06:44
@Anonymní píše:
Ty jo, moc děkuju za uklidnění, holky. :hug: Těším se až to bude za námi.
Bohužel jsem na všechno sama, manžel vůbec nepomáhá, takže únava teda brutální. Dost zvažuju, že od manžela i odejdu, když se k tomu takhle postavil. Po práci si lehne k mobilu nebo pc a takhle se proodpočívá až do večera do spánku, o péči o mimčo zájem nejeví.
Já už tady šílím, protože miminko pořád pláče, takže pořád nosím (ty záda už upadnou), rourkuju, atd..znáte to. On vidí, že spím 2-3 hodiny denně, ale prostě jeho pohodlí je pro něj přednější, a to pracuje od pc z domova..tak mu závidím, že se může kdykoliv napít, najíst a vyčůrat. Miminko miluju nade všechno, ale je to teda záhul.Omlouvám se, musela jsem si postězovat.
Zakl.

Určitě je to období, které časem přejde, ale je mi jasné, jak je to vyčerpávající. Mě naštěstí pomáhá partner, proto vím, jak je opora v něm důležitá, zvlášť v těch situacích, kdy malou něco trápí a je to náročnější. Mluvila jsi o tom s tím svým a řekla mu, co bys od něj konkrétně potřebovala? Např. Teď ho/ji chovej a dělej to a to, já tady cca 15 minut nebudu. Odskočím si na záchod, vysprchuji se a uvařím si čaj."

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22469
5.8.20 07:52
@Anonymní píše:
Ty jo, moc děkuju za uklidnění, holky. :hug: Těším se až to bude za námi.
Bohužel jsem na všechno sama, manžel vůbec nepomáhá, takže únava teda brutální. Dost zvažuju, že od manžela i odejdu, když se k tomu takhle postavil. Po práci si lehne k mobilu nebo pc a takhle se proodpočívá až do večera do spánku, o péči o mimčo zájem nejeví.
Já už tady šílím, protože miminko pořád pláče, takže pořád nosím (ty záda už upadnou), rourkuju, atd..znáte to. On vidí, že spím 2-3 hodiny denně, ale prostě jeho pohodlí je pro něj přednější, a to pracuje od pc z domova..tak mu závidím, že se může kdykoliv napít, najíst a vyčůrat. Miminko miluju nade všechno, ale je to teda záhul.Omlouvám se, musela jsem si postězovat.
Zakl.

A na primou prosbu rekne, co? Pochovej ted prosim malou. Ja si skocim do sprchy. Na hodne chlapu se musi byt konkretni. Kdyz dela na PC z domu a odpolko ma volno, tak by mohl v klidu 2 hod. povozit kocar. Alespon by se protahl na cerststvem vzduchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.20 08:38

@Oriseka pochovat je to jediny, kdyz reknu, ze uz se musim nutne najist, ale po peti min.uz se pta, jestli uz to budu mit snezeny. To je tak vsechno. :( Kdyz je nastvanej, casto bezduvodne, ma zaminku byt sam v pokoji, ani nespi se mnou v mistnosti, naprosto nefunguje jako tata.

Zakl.

• Citovat
  • Upravit
4925
5.8.20 08:46
@Anonymní píše:
@Oriseka pochovat je to jediny, kdyz reknu, ze uz se musim nutne najist, ale po peti min.uz se pta, jestli uz to budu mit snezeny. To je tak vsechno. :( Kdyz je nastvanej, casto bezduvodne, ma zaminku byt sam v pokoji, ani nespi se mnou v mistnosti, naprosto nefunguje jako tata.Zakl.

To je mi moc líto 8o. A předtím jste spolu fungovali jak? Těšil se na miminko, prožíval s tebou těhotenství? Možná teď žárlí, i když to ho vůbec neomlouvá… navíc ona ta psychika miminka hodně souvisí s náladou maminky :zed:. Nekojíš třeba moc často? Je třeba dodržovat alespoň 2h mezi kojeníma (ikdyž to je úplné minimim, u nás platily spíš ty tři), jinak se v břiše míchá to “staré” mlíčko s novým a to dělá pak paseku. Posílám ti hodně sil to zvládnout :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22469
5.8.20 08:53
@Anonymní píše:
@Oriseka pochovat je to jediny, kdyz reknu, ze uz se musim nutne najist, ale po peti min.uz se pta, jestli uz to budu mit snezeny. To je tak vsechno. :( Kdyz je nastvanej, casto bezduvodne, ma zaminku byt sam v pokoji, ani nespi se mnou v mistnosti, naprosto nefunguje jako tata.Zakl.

To je mi lito. A mluvili jste o tom, ze to takto nejde, ze by to skoncilo rozvodem? Neni nikdo, kdo by mu mohl domluvit, ze se takto tata nema chovat (kamarad, maminka)? A vam nemuze pomoci nekdo dalsi-babicky, teticky, kamaradka, sousedka? Vykaslete se na jine veci a jdete spat, kdykoliv to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
5.8.20 09:30

Ke kojení

;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
5.8.20 09:32

Prvni dite je velka zkouška pro vztah, chtelo by to si promluvit, v klidu a problemy resit, ne od nich utikat. Mozna jen nevi co sam se sebou, ty se na vse vykašli a chod spat s miminkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.20 13:38

@Káťa19 Ja vim, mluvit jsem zkousela a casto, ale i kdyz se na necem domluvime, on na to pak kasle. Bohuzel moje mamca je nemocna, tak pomahat nemuze a z jeho strany jsou totalne distancovani. :( Fakt nevim, nechci rodinu rozbit, ale takhle zit nejde. Driv bylo vsechno v pohode, ale jak jsem otehotnela zacal se chovat hnusne.

Zakl.

• Citovat
  • Upravit
5934
5.8.20 15:10
@Anonymní píše:
@Káťa19 Ja vim, mluvit jsem zkousela a casto, ale i kdyz se na necem domluvime, on na to pak kasle. Bohuzel moje mamca je nemocna, tak pomahat nemuze a z jeho strany jsou totalne distancovani. :( Fakt nevim, nechci rodinu rozbit, ale takhle zit nejde. Driv bylo vsechno v pohode, ale jak jsem otehotnela zacal se chovat hnusne.Zakl.

A miminko bylo plánované a toužili jste po něm oba? Píšeš totiž, že se začal chovat hnusně až po tom, co jsi otěhotněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.20 15:31

@utopia miminko bylo dlouho planovane, strasne jsme ho chteli.Ja nevim, je jak nevyspely..

• Citovat
  • Upravit
308
5.8.20 21:40

Když to vezmu postupně - naše malá mívala koliky do půl roka…jak se začla hýbat víc, uklidnilo se to. Nic jí nepomáhalo, zezačátku dávat spinkat na bříško…chce to čas, bude to čím dál lepší;)

K manželovi - skoro to vypadá, jako by mimčo nechtěl. Můžu se zeptat na jeho věk? Přijde mi, že chlapům dost trvá do toho dospět a já jsem třeba fakt čekala, až k tomu můj manžel dozraje, teď je z malé unešený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5934
6.8.20 08:19
@Anonymní píše:
@utopia miminko bylo dlouho planovane, strasne jsme ho chteli.Ja nevim, je jak nevyspely..

Asi bych mu to připomněla (že miminko hrozně chtěl) a nastavila si s ním, co bude konkrétně dělat a kdy to bude dělat. :think: Tímhle stylem to pak bude mít s miminkem těžší i později, protože na něj nebude zvyklé. U nás je to tak, že sice preferuje mě jako mámu, což je normální, když ji kojím a jsem s ní většinu dne, ale s tátou je hrozně ráda a když je nakrmená, tak se jím nechá utěšit, uspat, hrají a povídají si spolu, přebaluje jí… A to je velká úleva si moct oddechnout! :) A vzhledem k tomu, že vás trápí prdíky, tak je fajn se tím aspoň chvíli nezabývat a postarat se taky o sebe. Akorát bude potřeba, jak tu někdo výše psal, aby byla ta dohoda konkrétní - co přesně má dělat, nebo jak dlouho to má dělat a kdy to má dělat. Nefunguje: Potřebuji, abys mi taky chvilku pomohl. Funguje: Vezmi si ho/ji, já tady teď 20 minut nebudu, jdu dělat to a to. A nenech se honit, i když u něj bude plakat, protože jinak si na sebe nezvyknou. Prostě si dopřej to, co zrovna potřebuješ, ať se ji taky naučí utišit. Umí třeba mimčo přebalit? Ukazovala jsi mu jak na to? Jakákoli pomoc je skvělá! A co v domácnosti? Podílí se aspoň tam? Vaření, žehlení, vysávání a spol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.20 21:17
@Anonymní píše:
@Káťa19 Ja vim, mluvit jsem zkousela a casto, ale i kdyz se na necem domluvime, on na to pak kasle. Bohuzel moje mamca je nemocna, tak pomahat nemuze a z jeho strany jsou totalne distancovani. :( Fakt nevim, nechci rodinu rozbit, ale takhle zit nejde. Driv bylo vsechno v pohode, ale jak jsem otehotnela zacal se chovat hnusne.Zakl.

Mám podobnou zkušenost. Ale u nás se to někdy kolem roka začalo úplně otáčet a teď táta k nezaplacení. Už spolu tolikrát strávili celý den a já mohla odpočívat. Hrajou si, blbnou, táta se prckovi věnuje úplně každý večer, i když má za sebou náročný den. Říkala mi to i jedna známá, že si všimla, že někteří chlapi to takto mají. Zvláště když je malé miminko uplakané, tak si s ním vůbec neví rady a je pro ně jednodušší to takto vypouštět… nechci tím ty chlapy obhajovat, samotnou mě to tehdy strašně deptalo, jak jsem na to fakt sama a manžel si v klidu hraje hry na pc a ještě se mě do křiku malého ptal, kdy bude večeře. Jak já byla vzteklá. Taky jsem tehdy na rozchod myslela, ale zpětně jsem ráda, že jsem to vydržela, fakt je jak vyměněný teď. Tak jen přeji, ať je to u vás podobné a z partnera se vyklube pro dítě prima táta, snad jen potřebuje čas, aby se s tím srovnal, a možná pro něj otcovství začne být jednodušší, až dítě bude komunikovat, smát se, budete s ním moct vymyslet aktivity atd.

• Citovat
  • Upravit
22
6.8.20 23:22

Ahoj, taky nás trápili prdíky. Syn má teď aktuálně 3,5 měsíce a už je to relativně v pohodě. Přes den se někdy pokroutí ale je schopný se s tím vypořádat. Určitě již netrpíme na probdělé noci. Taky jsme zkoušeli vše.. probiotika mu dávám dosud. Ty bych určitě neměnila a dala jim prostor a čas na to, aby začli působit. Dále jsem pila kmínové odvary ( syn je plně kojen ) teď už piju jen kojící čaje. Espumisan nepomáhal vůbec, ba naopak to bylo snad jen horší. Nosítko používáme ale příznivé účinky na prdíky jsem nezaznamenala. Spíš je vždy po nosítku bolavý než se právě pořádně rozhýbe a až po chvíli začíná prdět a kadit. jinak pečivo jsem nejedla ze začátku vůbec a teď max. chleba. Nadýmavé potraviny nejím dosud. Rektální rouku jsme párkrát použili ale opravdu když už bylo nejhůř ale musím říct, že se synovi vždy ulevilo, takže pokud není jiné východisko, tak bych jej určitě nenechávala trápit a používala jí. Takže za mě vydržet, dávat dlouhodobě probiotika a než nechat dítko trápit, tak raději použít rourku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
6.8.20 23:29

A ještě jsem zapomněla zmínit snad to nejdůležitější, že rapidní zlepšení přišlo, když jsem syna začala dávat spát na bříško. Byl najednou mnohem spokojenější a spí takhle doteď. Začali jsme okolo 1 měsíce. Doktorka s tím neměla sebemenší problém a dále máme nanynku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí