Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Já ho pouzivala tak do roka a pul, malej uz od 10m. chodil ale slo to ![]()
Malému je 18 měsíců a přebalovák stále používám. Mám ho teda z komody podomácku prodloužený, široký je hodně, ale nohy už mu čouhají. Věci, co jsem na něm měla, jsem dala pryč, protože malý vše shazoval, ale jinak v pohodě. Je to pro mě nejpohodlnější, nesnáším se nad ním krčit na zemi. A taky se míň na tom přebalováku vrtí a přebalení je rychlejší a bez zdrhacích pokusů ![]()
Tak já přebaluju a oblíkám na přebalováku ještě teď (19 měsíců
). Jasněže to zkoušel, různě se obracet atd., ale to prostě netoleruju, ví, že při těhle aktivitách se dělá hají, něco mu vrznu do ruky a je to za chvíli. Když jsem viděla, jak švagrová honila malýho s plínou po celým bytě, zapínala mu ji na stojáka a pomalu hlavou dolů, tak jsem si řekla, že tohle teda ne. Takže jsem od začátku zavedla politiku nulové tolerance k pohybovým výstřelkům a zatím dobrý.
@Háta_x píše:
Mam ten z Ikea, je na koleckach a ma zavesne kose na plenky a veci +spodni polici. Velky je dost, syn se mi na nej jeste v 9mes vejde. Ale jak se zacal vic hybat, prebalovak jsem odstavila. Od te doby slouzi jako zasobnik na plenky a porad si rikam, ze uz ho musim prodat
Prosím můžeš sem hodit odkaz na ten přebalovák? Na stránkách Ikea jsem nenašla žádný na kolečkách… díky moc.
Zkušené matky prosím o radu. Bydlíme ve 2+1, takže malý bude mít postýlku u nás v ložnici. Pročítám si o přebalovacích nástavcích na komodu/deskách na postýlku, ve hře je i přebalovací pult z ikey. V obyváku mám ale psací stůl hluboký 65cm, dlouhý 1,2m který je teda skoro totožně hluboký jako pult. Napadlo mě přebalovat tam a až by se malý kutálel, přebalovala bych ho bokem a dala tam vál na těsto (má zarážku ideálně jednu zarážku dolů za stůl a druhou nahoru proti odkulení). Matraci mám ze sekáče (nebo použiji až na lezení ještě nevím). Chci se zeptat je praktické přebalovat dítě ve vedlejší místnosti?
Přebaluj na posteli a nemusíš přemýšlet, kam s pultem. V noci by se mi přecházet po místnostech určitě nechtělo, to jsem byla ze začátku ráda, když jsem stoupla a únavou se neskácela zpátky.
Postel bych určitě někdy využila, třeba u návštěv ale není lepší dítě navyknout na přebalovací místo? Přeci jen postel je na spaní. nevím snad to nezní „blbě“ ![]()
Ja to tak mela a zvládla jsem to v pohode. Když byla dcera úplně malickata, měli jsme postylku v ložnici a prebalovak v pokojíčku. Když jsem v noci chtěla prebalit, sla jsem tam…
On se ti ne ten přebalovák hlavně věčně nevejde a později je to i bezpečnější, když se už dítě hýbe. Přebalovací místo ve výchově fakt důležitý není ![]()
A co ta přebalovací podložka nad postylku, pleny a vlhčené ubrousky do kapsaře nebo nekam na poličku. Ja to tak na noc planuji, nechci nikam lítat.
@RadkaCh já jsem měla přebalovací pult u prvního dítěte vedle v místnosti a jestli jsem tam v noci přebalila mimčo dvakrát, tak je to moc. U druhého už žádný přebalovák nemám, je to zbytečnost a výchovu tím nijak neovlivníš
Mimču je jedno, kde ho přebalíš, hlavně, že to uděláš
A navíc, když v noci budeš chodit vedle, tak se ti mimčo dokonale probere a pak budeš muset zase uspávat. Když ho rychle přebalíš na posteli, nestačí se probrat a zase u kojení spokojeně usne ![]()
@Kachničky píše:
A co ta přebalovací podložka nad postylku, pleny a vlhčené ubrousky do kapsaře nebo nekam na poličku. Ja to tak na noc planuji, nechci nikam lítat.
Já to tak měla, přebalovací podložku s tvrdým dnem a kolíkama dole, aby nesjela, položenou přes postýlku. Ubrousky a pleny jsem měla vedle na nočním stolku. Malé mimino se v pohodě vejde jen na půlku postýlky, takže podložka přes postýlku nijak nepřekážela, a v mímentě, kdy už se dítě zvedá a hrozilo by, že podložku na sebe svrhne, už jsem stejně přebalovala na posteli a hlavně už minimálně v noci.
Mě příjde to přebalování ohleduplné i k příteli. Pult by se vešel i do ložnice ale příjde mi zbytečné ho kupovat když mám tak velký stůl- ale ten stěhovat nemůžu. Nástavec nad postýlku mě nadchnul ale příjde mi, že je jen na chvíli a dítě z toho brzo vyroste. uchh já už nevím
stejně to asi řeším zbytečně a až se dítě narodím postupně přestěhuju byt jak to bude vyhovovat..
@Raddkka ahoj, taky jsme měli malou v ložnici ve 2+1, koupili jsme normální Klups podložku safari a hodili to na komodu do ložnice (ve které míváme spodní prádlo atd) a posloužilo to dobře. Nemá cenu kupovat další kus nábytku. ![]()