Přebalovačka a 18 měs.dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1376
26.1.06 22:34

Ahojky. Prebalovak uz nepouzivame hrozne dlho, hadam od 5m.
Istu dobu sme pouzivali natahovacie plienky od pampers prave, aby sme s nim nemuseli bojovat. navliekaju sa ako nohavicky a bolo to raz dva. Ked je plienka spinava, tak sa len na krajoch roztrhne (je perforovana) a zahodi. Ale su priserne drahe, takze sme ich z financnych dovodov zrusili a sme zase pri klasickych pamperskach.
Kupujeme v rakuzsku, tam su uplne ine pampers, cenovo vyjdu rovnako, ale zapinaju sa 100× lepsie, neda sa to porovnat, takze to fakt zvladam za sekundu. najlepsie pri reklame.
Inak to robim presne ako Meduza akurat priamo vo vani.
Nad umyvadlom mi je uz tazky.
Vyzleciem ho do plienky, body mu prestrcim cez vystrih, aby si ho nezamokril, vyhrniem rukavy, hodim do vane na podlozku, osprchujem prcku, on sa tam vzdy s niecim zatial hra, potom mu poviem aby sa postavil, on ked vidi uterak, tak sa hned stava, zvasca mi tam ukradne stupel z vane :D , osusim ho necham pobehat nahateho (meduza som rada, ze nie sme sami :D ), no a potom si :,-(nem na postel (takze sa nikam neohybam) nieco mu vykladam, dam nieco putave, pozera TV, najlepsie su reklamy. On sice obcas pisti, ale vie, ze ma smolu, ze ho preperiem, takze „drzi“ :-)
Kedze ho dost nechavam bez plienky a kaka vascinou rano do plienky, tak ho prebalujem len rano, potom poobede po spanku a dalsiu plienku ma na noc. Takze sa do uz da prezit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
26.1.06 22:37

Ahoj,
já přebalovák zrušila cca ve 4měsících, kdy se mi dítě začalo otáčet na bříško a z důvodu málo prostorného přebalováku to začlo býti nebezpečné..teď už bych ji tam nedala ni omylem. Stačí mi oblíkání po koupeli na pultě v koupelně…Přebaluju na nepropustné podložce na naší posteli, po ruce mám krabičku s namočenýma žínkama (eko verze papírových ubrousků). I tak mám problém naše extrémně živé dítko přebalit - furt se otáčí a zdrhá, musím ji vždy zabavit nečím zajímavým - tuba od krému, balíček pap.kapesníků apod. Jo a vše mám připraveno předem - žínky, plínku..nemůžu se o dní ani na vteřinu otočit jinak by letěla dolů..
 Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
26.1.06 22:43

Ahoj Gothic,

prosím Tě, ty navlíkací plenky - jsou taky podle velikosti nebo jen nějaké univerzální?
A Valerik chodí na nočník nebo uklízíš nehody?
My bydlíme v přízemí nad nevytopeným sklepem, přestože máme udělané „zateplení“, je to teď v zimě poznat a je od podlahy chladno. Takže nemůžeme lítat s holou prdelkou - už se těším na léto.

Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
27.1.06 12:49

Ahoja, tak ty navlíkací plenky jsou myslím od 9 kg, jsou dělané pro děti, které už chodí a učí se na nočník, takže podle toho. Jo, teď jsem to našla, od Pampersek se jmenují First steps a jsou 9-14 kg. V balíčku jich je 20 a stojí kolem 300,–. jedna plena vyjde na 20,–, to je darda :twisted:
Asi někde v drogerii by to bylo levnější, nebo i jiné značky. To se vyplatí, až když dítě chodí na nočník a stahuje si tuhle plenku jako kalhotky.
Co se týče techniky přebalování ve stoje, tak ho postavím před něco nesmírně zajímavého, obvykle televize, nebo mu něco nového vrznu doruky, stoupnu si za něj, provlíknu mu plínu pod nohama, opřu si ho o sebe, aby mi plenka neklouzala a pak ji přilepím. Někdy si jednu stranu už přilepím a to pak jde líp. Ne vždy ale trefím správně to připevnění a musím přelepit, ale u dobrých plen to není problém. Možná by bylo nejlepší přilepit si obě strany, po:,–(it si ho na klín, oblíknout mu to jako kalhoty a pak operativně utahnout nebo povolit. To mě napadlo teď. To by vlastně bylo úplně stejné jako u těch navlíkacích.

No a co se týče toho běhání na nahato, tak máme pod bytem garáž, takže žádné vedro, ale atýsek už od narození chodí málo oblíkaný, doma kolikrát jen v tričku a plence a je to OK. Doteď skoro nebyl nemocný (ťuk ťuk).
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
27.1.06 22:07

Přebalování ve stoje je asi jako oblíkání:)) Teda u nás - holt s ní běham a snažim se urovnat. Pak kontroluju jen jak jsem dala kolem zadečku gumičku a jak jsou pásečky, v případě, žejsou blbě, rychle jí polžoim, jen páseček přerovnám a je to.
No naučíme se leccos s těma dětma:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
28.1.06 13:55

Ahoj holky,

tak ta cena „navlíkaček“ je teda fakt dobrá 8O 8O 8O . Budem trénovat podle vašich rad s klasikou. :wink:

Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.1.06 17:31

Tak ještě když se holka začala točit na bříško, naučila jsem se přebalovat na bříšku, ale už tou dobou jsme přebalovaly častěji na posteli a co začala chodit, mam přebalovák jen jako doplněk. Veškeré přebalování se děje na posteli a na zemi, ne-li za pochodu. Sice se občas u toho poperem (hlavně o hovínka), ale to je jako u oblíkání.
Přebalovák tudíž už dost dlouho nepoužíváme.
GaB _________________
 Bára

• Citovat
  • Upravit
1376
28.1.06 17:49

Ahoj Dasa, tie pampersky uz popisala Meduza, len by som upresnila, ze nie su apriori urcene pre deti, co sa ucia na nocnik. Aspon som to na nich nikde nenasla napisane. Na nocnik su urcene treningove huggies plienky, tak sa to casto zamiena.
Tieto maju vyhodu, ze sa v nich dietatu dobre chodi-nema tie nozicky tak nasiroko, mozno aj preto sa volaju first step.
drahe su pekelne, ale v urcitom obdobi nam usetrili tolko nervov, ze nelutujem :-) Setrili sme zase na inom. A u nas to celkom slo, lebo mame priemer 3 plienky na den.
Este podobne su babylove, ale tie stoja snad este viac ako ten pampers. :-(
My sme tie pampersky prestali pouzivat aj kvoli cene a teraz sa mi vybavuje, ze aj z dovodu ze ich zacal precikavat (co sa dovtedy nedialo), takze po asi 3-4 precuranej noci, sme kupili klasiku a bojujeme :-(
Nahaty je Leri zvyknuty byt od malicka, v panelaku sme mali stale okolo 25 stupnov, takze sa to da. Teraz byvame v dome a tu je vacsia zima, ale zvlada to. Davam mu vzdy ponozky a ma tricko s dlhym rukavom.
Staci ze ho jeden den „nevetram“ a hned je opruzeny :-(
Po poobednajsom spanku ho davam na nocnik, tam sa vycika ale inak likvidujem nehody :oops: .
U nas je vyhoda, ze mame koberec len v jednej casti obyvacky a inak podlahu, takze umyt zem, mi nezaberie vela casu. Neviem ci je to aj tym, ale velmi skoro si zacal vsimat, ze cika, hned pozera medzi nozky. Ale o nejakom nocnikovom treningu este nemoze byt rec, nehlasi to, ani nekomentuje, ma este kopu casu :-)
Tak takto nejak to fuguje u nas.
Niektori znami nechapu, ze mi to nevadi likvidovat nehody, ale nam to takto vyhovuje a maly je spokojny. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
28.1.06 20:55

Ahoj holky,

Gothic - dík za Tipy, snad začneme jednou taky používat first step apod. - no nám by se asi ty plenky momentálně dost prodrařili - už jsem začala používat i separační do pampersek. Ráno tak 3-4× kadíme a počůraní moc nejsme. Naštěstí jsou to takové kozí bobky, takže to jen vyndám, utřu prcku a místo 4 plenek použijeme jen 2 (za dopoledne!!!).
S těma nehodama, taky máme podlahu a jen kobereček pod stolem u sedačky, takže se dá stírat. Ale my nehodujeme spíš v ložnici po koupání. Manža tvrdí, že to Lukášek dělá schválně, já si myslím, že není ještě tak „vyzrálý“, aby si uvědomil, že má zadržet moč a pustit to v ložnici na zem. Co vy na to? Kdo má pravdu :?: 8O :D
Pokud se vyčůrá ve vaně, když začne téct voda a ještě není zašpuntováno, tak je to většinou v poho (pokud do napuštěné vany - to bohužel nepoznám - většinou koupe manža), ale pokud se nevyčůrá, tak pak uteče z postele a počůrá se na podlahu. Myslím, že je to spíš přechodem ze zahřáté koupelny a do chladnější ložnice (ne že bychom tam netopili, ale je to poznat).
Dík všem za tipy.
 Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
28.1.06 20:59

omlouvám se - pleny by se prodrařily a ne prodražili

dáša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit