Přebalování měsíčního miminka

104
3.1.23 03:47

Přebalování měsíčního miminka

Ahoj holky.
Prosím o radu.
Mame doma měsíční dvojčata a přebaluju, když se vzbudí.
Při jídle je plína opět plná a zde nastává,, problém" jelikož s ní manipuluju a to velmi opatrně - tak mi mlíčko/UM prostě vyhodí.
Je to blbý, ale dala jsem ji spát prostě s plnou plínou.
Snažíme se hodně mazat kvůli opruzení.
Máte někdo zkušenost?
Máte nekdo nějakej fígl?
Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14379
3.1.23 05:09

@LeŠer raději, než mokrou plenu, bych neřešila ublinkávání. U miminek, obzvlášť v tomhle věku, je fyziologické. Prostě dej kolem krku plenu a normálně přebal. Měla jsem ten samý problém, ale než řešit opruzený zadeček, tak radši tohle. Navíc, pokud dítě na opruzeniny netrpí, nemusíš prcka mazat pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
569
3.1.23 05:47

@LeŠer Po nakojeni miminko nos oprene hlavou o sve rameno, dokud si nekrkne (mozna trochu ublinkne, to je uplne normalni). Pokud mas dvojcata a obsluhujes obe najednou, musis nosit obe nebo musi nekdo pomoct. Nasledne poloz na takovy ten klin, co se dava do postylky (aby byla hlava vys, nez zadek) a opatrne prebal. Nezvedej mimi zadek a hlavne nezvedej skoro nohy.Jen rozbal, plenu vytahni, omyj, namaz a podsun novou plenu. V mokrem jsem taky nenechavala, zadelavas si tim na dost velke opruzeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19246
3.1.23 06:09

@LeŠer prebalila jsem před jídlem plus po bobku mazala bepanthenem. Curani jsem neresila, prebaleni bobku hodně opatrně, ale do těch 3 m je ublinknuti normální pokud to nejsou šavle s půlkou davky. Me se teda děti neprudili - ani holka ani kluk. Ke konci sestinedeli se interval prodloužil a pak byl bobek u plne kojeneho mimina každých 3-7 dnů. Každodenní je zas od cca půl roku s prikrmy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3082
3.1.23 06:26

Zkus se vždy přesvědčit, že si odkrkla. Když jí to nejde na rameni, funguje taky tygřík. Pokud je plínka jen počůraná, nohy prostě moc nezvedej a plínku podstrč. Když se pokaká, zkus co nejvíc odstranit na boku.
Blinkání se stejně nejde uplně vyhnout, občas toho ty prcci vyhoděj tolik, že to vypadá děsivě, ale to přejde..
Prostě dávej na přebálování brindák/plenu kolem krku a zastrč až za ramena..
Chápu, že je lákavé nechat projednou ty plínku být, ale mazání to nevytrhne. Čím dýl jí necháš v těch hovínkách, tím víc se musí pak zadek drbat a to té kůži opravdu nedělá dobře po všech směrech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
3.1.23 06:35

Mazani prdky se mi osvedcilo slunecnicovym olejem z lekarny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
3.1.23 06:42
@hospodki píše:
@LeŠer prebalila jsem před jídlem plus po bobku mazala bepanthenem. Curani jsem neresila, prebaleni bobku hodně opatrně, ale do těch 3 m je ublinknuti normální pokud to nejsou šavle s půlkou davky. Me se teda děti neprudili - ani holka ani kluk. Ke konci sestinedeli se interval prodloužil a pak byl bobek u plne kojeneho mimina každých 3-7 dnů. Každodenní je zas od cca půl roku s prikrmy

Právě že oblouková šavle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
3.1.23 06:44

Krkaji obě pěkně.
Ok. Na boku! 8o
Jdu na to.
Děkuji mockrát všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.1.23 06:45

Prebaluj ve vyvysene poloze s hlavou nahore.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
3.1.23 06:47

@LeŠer přebaluj přes boky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
3.1.23 06:48

Zkusíme všechno! Děkujeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4574
3.1.23 08:46
@LeŠer píše:
Právě že oblouková šavle

Co na to pediatr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
3.1.23 10:25

U nás to bylo podobné. Dělám to tak, že maleho nakrmim a pak ho dám na klínek třeba na 3 minuty aby mu slehlo. Pak teprve zvedám na odkrknuti a nosím, dokud z něj něco nevyleze a pak teprve prebaluju. Jak tu bylo už řečeno, nezvedam nohy ani zadek, pokud Teda neni pokadeny, ale to jde rovnou do sprchy tak je to jedno. Jinak nohy moc nezvedam, oblečení odsunu a novou plinkou podsunu pod záda a jako občas se stane že si ublinkne, hlavne teď ve 2 měsících už zvedá nožky nad tělo sám a nezabrnaim tomu úplně aby se nemackal brisko, tak občas si ublinkne ale žádné šavle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
3.1.23 18:34

Funguje to!!! Děkuji!!! V ;) :oops: ;) :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
8.2.23 22:12

Ahoj ahoj
Tak to bylo Bebou..devcatar mají HiPP a nic. Všechno ok. :-). díky za rady, fungovalo to na boku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová