Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Prosím o radu - jsem nemocná já i moje dcera ( 17 mesicu), dcerka dostava nurofen po 6 hodinach - kvuli trvajici horecce. Můžu si vzít já paralen? Dcerka vyžaduje časté kojení… takže nekojit si nemůžu dovolit.
@Vladusxx Děkuju… a nemůže se to dostat do mlíka a vadit dcerce?… mám strach, abych jí tím neublížila… kdybych ji nekrmila tím nurofenem, tak neřeším…
@zvon do mléka oba léky přechází ale jen naprosto minimálně, ne tak aby to mělo nějaký vliv…paralen neuškodí určitě, ten se s nurofen při horečce běžně kombinuje. Ibalgin bych kdyžtak vzala v nějaké delší kojící pauze…
Příspěvek upraven 03.01.23 v 00:52
@Vladusxx píše:
@zvon do mléka oba léky přechází ale jen naprosto minimálně, ne tak aby to mělo nějaký vliv…paralen neuškodí určitě, ten se s nurofen při horečce běžně kombinuje. Ibalgin bych kdyžtak vzala v nějaké delší kojící pauze…
Je to přesně naopak, ibalgin prechazi do mlika méně nez ten paralen… A ibalgin neni nic jineho nez nurofen, tak když ho dava diteti primo, tak mu tezko muze ublizit v mliku. Maximálně muze toho sirupu dat o neco méně, ale ono pokud jede podle krabicky, tak tam he to stejně poddavkovany.