Přecházíte nemoci?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5579
26.9.11 14:39

Přecházím, téměř vše… do teplot 39,5 jsem schopná se hýbat a starat, tudíž manželovi nepřijde, že mi něco je. Starám se o tři děti a nemám na výběr, loni to byla angína, letos zatím jenom rýma s kašlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
26.9.11 14:46

myslím, že my se tady šetříme víc, žila jsem v zahraničí - anglie, a tam to vůbec neřeší, dokud nezkolabujou, můj přítel ani neví, co je to teploměr, a když je mi blbě a mám teplotu, tak prý nejlepší je se jít projít, čerstvý vzduch mi udělá dobře, to zná od maminky jako dítě 8-o no už jsem ho zaučila, že náš syn si teda teplotu měřit bude a on už taky a hezky vyležet s čajíkem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek2011
26.9.11 14:54

Já nelečim nic :-/ kazdou chvili zanety hornich cest dych, anginy a chripky, streptokok a spalovy bacil.. Ani jednu vec jsem nelecila :-/ Ted zanety ledvin behem měsice uz PO TRETI.. lecila jsem jednou :oops:

• Citovat
  • Upravit
17867
26.9.11 15:04

No jestli je to fakt zánět ledvin, tak si koleduješ. To není vůbec sranda. Nastydlý močák mám občas taky, teď zrovna ze sezení u ohýnku, ale zánět ledvin o o pusu bez léčby.
Já přecházím tak nějak ty lehčí, ale angínu teda ne, to jsem nebyla schopná ani vstát z postele a dopřála jsem si týden doma - hlídala maminka. Jasně že to každý možnost nemá, ale ono se to bohužel fakt může vymstít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek2011
26.9.11 15:27
Eliška píše:
No jestli je to fakt zánět ledvin, tak si koleduješ. To není vůbec sranda. Nastydlý močák mám občas taky, teď zrovna ze sezení u ohýnku, ale zánět ledvin o o pusu bez léčby.
Já přecházím tak nějak ty lehčí, ale angínu teda ne, to jsem nebyla schopná ani vstát z postele a dopřála jsem si týden doma - hlídala maminka. Jasně že to každý možnost nemá, ale ono se to bohužel fakt může vymstít.

No taky se bojím ale co nadělám.. Když jsem byla tehotna měla jsem vselijake sajrajty a nikdo mi nikdy nepomuže.. Ted ten zanet ledvin, ale doma je to ukradeny.. Dokud chodím a neumiram tak mi nic neni :-(

• Citovat
  • Upravit
17867
26.9.11 15:35

Když se ti zánět ledvin opakuje, máš nějaká vyšetření? Není to refluxem třeba? Zrovna nad ledvinama bych rukou nemávala a nechala se pořádně vyšetřit. Jen střelit atb není řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
26.9.11 15:45
mahdalka píše:
K založení této diskuze mě přivedla nedávno zjištěná neuroviroza.Příznaky,které mě dovedli až ke dveřím ordinace bylo zvracení,průjem a neustálé mdloby(po celý den).Na neurologii mi z EEG zjistili,že mám poškozený mozkový vlákna a tzv.rozmrzelý mozek(přesně dle slov doktora).
Dost jsem se divila,kde jsem k tomu přišla,co to vůbec je,z čeho… :nevim:
A doktor mi řekl,že jsem pravděpodobně přechodila nějakou virozu,která mi tzv.vlezla na mozek.Hned jsem si vzpomněla na jeden článek v novinách,kde mladá holčina popisuje,jak přechodila nějakou nemoc a nakonec to skončilo transplantací srdce.
No,mozek se transplantovat nedá,takže musim půl roku brát léky na obnovu mozkových spojení a na prokrvení mozku :oops:
Chci se zeptat,zda když jste nemocný,jestli se opravdu poctivě léčíte,ležíte v posteli,pijete horký čaj a užíváte léky?Jdete k doktorovi?
Jenže která matka nebo pracující žena si v dnešní době může dovolit marodit? :oops: :think:
Přiznám se,že já si často,skoro pořád ordinovala léky sama,myslím teda ty volně prodejný,něco na bolest krku,kapky do nosu,horkej coldrex apod.A opravdu jen vyjímečně jsem zašla k doktorovi,to už prostě muselo být - zašla jsem si pro léky,kolikrát mi teda předepsali i atb.a ležet jsem si dovolila max.1-2 dny,pak jsem prostě i s těma práškama chodila do práce :oops:
Jak to máte Vy?Taky takhle hazardujete se zdravým?

ahoj. virovou encefalitidu sis urcite nezavinila sama nejakym prechozenim, to se proste obcas stane. Ty virove jsou vetsinou ty lepsi a skoro vzdy bez nasledku - zato jsou pomerne caste. Spousta lidi vlastne prechodi i je - casto to je jen nevelka bolest hlavy a pripadne mirna teplotka a pacienti se obvykle lumbalce dost brani, nebo se na to nepomysli, takze si myslim, ze neco podobneho mohla mit i spousta z nas.

Jinak si myslim, ze temer kazdy zamestnany a temer kazda matka s detmi v domacnosti nemoci prechazi - kdo z nas si muze dovolit zustat v posteli s rymou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101515
26.9.11 16:00
Gina108 píše:
No, tak já pracovala ve svým kanclu, tudíž nikoho moc nenakazila, seděla v teple, pila čajíky, do práce chodila i s teplotou :oops: Vím, že se to nemá, ale bylo mi líto těch peněz, o který bych přišla, doma bych taky seděla v teple u PC a pila čajíky, tak co.

Tak přesně takhle jsem fungovala taky, práci za mě stejně nikdo neudělá a mám ji dělat doma skoro zadarmo nebo v práci za penízky :oops: i když je fakt, že od té doby, co nám první 3 dny nemoci plně platí, tak jsem fakt první 3 dny poctivě ležela, pravda taky s noťasem, ale když mě to při horečce nějak lépe přemýšlí :think:

Teď co jsem doma s malým a pracuju z domu, tak zatím žádná nemoc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17867
26.9.11 16:12
Pudloslava píše:
Jinak si myslim, ze temer kazdy zamestnany a temer kazda matka s detmi v domacnosti nemoci prechazi - kdo z nas si muze dovolit zustat v posteli s rymou?

Já myslím, že o rýmě tady nikdo nemluví, že se myslí chřipka nebo pod. s horečkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
27.9.11 14:03

Pudli a ta neuroviroza to je encefalitida?Virová?Tý jo,to slyším prvně.No,půl roku ted na to musím brát tebokan a pak na kontrolní EEG hlavy - prej mozek se léčí dlouho,říkal doktor a že se mi musí obnovit ty mozkový vlákna :oops: Je pravda,že mě častějš bolí hlava,zrovna včera jsem si musela vzít ibalgin :roll: a jsem hodně unavená a malátná.Jinak jsem měla zánět průdušek,doktor mi dal atb a já s tím chodila do práce a to samý se zvětšenýma uzlinama :oops: No,budu to muset začít brát trochu zodpovědněji,zdraví máme jenom jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
27.9.11 17:01
mahdalka píše:
Pudli a ta neuroviroza to je encefalitida?Virová?Tý jo,to slyším prvně.No,půl roku ted na to musím brát tebokan a pak na kontrolní EEG hlavy - prej mozek se léčí dlouho,říkal doktor a že se mi musí obnovit ty mozkový vlákna :oops: Je pravda,že mě častějš bolí hlava,zrovna včera jsem si musela vzít ibalgin :roll: a jsem hodně unavená a malátná.Jinak jsem měla zánět průdušek,doktor mi dal atb a já s tím chodila do práce a to samý se zvětšenýma uzlinama :oops: No,budu to muset začít brát trochu zodpovědněji,zdraví máme jenom jedno

hele pojem neurovirosda neznam, ale podle popisu to bude lehci virova encefalitida.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
28.9.11 13:06

To by mě pak zajímaly příznaky tý těžší encefalitidy 8-o Mě bylo tak zle,že jsem myslela že umírám.Celý den jsem byla v mdlobách,mžitky před očima,bolest hlavy,zvracení,průjem.....doted mě mrzí,že jsem si nezavolala záchranku,ale přítel mě táhnul k obvodákovi,který stejně prd zjistil,až neurolog.Já e prostě zvedla a omdlela :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
28.9.11 14:04
mahdalka píše:
To by mě pak zajímaly příznaky tý těžší encefalitidy 8-o Mě bylo tak zle,že jsem myslela že umírám.Celý den jsem byla v mdlobách,mžitky před očima,bolest hlavy,zvracení,průjem.....doted mě mrzí,že jsem si nezavolala záchranku,ale přítel mě táhnul k obvodákovi,který stejně prd zjistil,až neurolog.Já e prostě zvedla a omdlela :oops:

no tak tos nemela uplne nejjednodussi. Je samozrejme rada mezistupnu. Ale ty horsi jdou do bezvedomi, krece, znamky poskozeni mozku (ochrnuti a pod.). Virove vetsinou probehnou lip, ale nektere jsou nebezpecne, ty herpeticke zejmena. bakterialni jsou blbe prakticky vzdy, hlavne se nevyleci samy. Virove obvykle stejne lecit nejde (herpetickym se dava acyklovir, ale zabira jen v zacatku), takn si alespon clovek nemusi vycitat, ze neco prosvihl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
8.9.15 12:48

Neuroviroza

@mahdalka Ahojky,je to 4a pul roku, co jsem mela neurovirozu.male bylo pul roku.bylo to neco strasnyho a jeste dneska mam pozustatek v prave noze. A to jsem pry bala jen lizla touto nemoci co mi neurolozka rekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
8.9.15 12:59
@Eliška píše:
Já myslím, že o rýmě tady nikdo nemluví, že se myslí chřipka nebo pod. s horečkou.

Chřipku nikdo přechodit nemůže, to mi věř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí