Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
K založení této diskuze mě přivedla nedávno zjištěná neuroviroza.Příznaky,které mě dovedli až ke dveřím ordinace bylo zvracení,průjem a neustálé mdloby(po celý den).Na neurologii mi z EEG zjistili,že mám poškozený mozkový vlákna a tzv.rozmrzelý mozek(přesně dle slov doktora).
Dost jsem se divila,kde jsem k tomu přišla,co to vůbec je,z čeho… ![]()
A doktor mi řekl,že jsem pravděpodobně přechodila nějakou virozu,která mi tzv.vlezla na mozek.Hned jsem si vzpomněla na jeden článek v novinách,kde mladá holčina popisuje,jak přechodila nějakou nemoc a nakonec to skončilo transplantací srdce.
No,mozek se transplantovat nedá,takže musim půl roku brát léky na obnovu mozkových spojení a na prokrvení mozku ![]()
Chci se zeptat,zda když jste nemocný,jestli se opravdu poctivě léčíte,ležíte v posteli,pijete horký čaj a užíváte léky?Jdete k doktorovi?
Jenže která matka nebo pracující žena si v dnešní době může dovolit marodit?
![]()
Přiznám se,že já si často,skoro pořád ordinovala léky sama,myslím teda ty volně prodejný,něco na bolest krku,kapky do nosu,horkej coldrex apod.A opravdu jen vyjímečně jsem zašla k doktorovi,to už prostě muselo být - zašla jsem si pro léky,kolikrát mi teda předepsali i atb.a ležet jsem si dovolila max.1-2 dny,pak jsem prostě i s těma práškama chodila do práce ![]()
Jak to máte Vy?Taky takhle hazardujete se zdravým?
Tělo si všechny přechozené nemoci zaznamenává a někdy to má až fatální následky ![]()
Snažím se léčit skoro pokaždé ![]()
Tak pokud bych mela horecky a fakt by me bylo blbe,k doktorovi klidne pujdu,ono se fakt nevyplati neco prechazet,kdyz je na tom clovek opravdu blbe!Ale ja jsem nemocna tak 2× do roka a je to spis jen kasel a ryma.Nasadim bud volne prodejne leky a nebo se nalevam teplym cajem s medem a citronem a vzdy jsem mela do par dnu potize pryc ![]()
Já nechci nic podcenovat,tak radši chodím,když mi je zle.Nechodím tam s každou hovadino jako např ryma a kašel.Ale mám už blbou zkušenost,tak radši zajdu k dr.
No, tak já pracovala ve svým kanclu, tudíž nikoho moc nenakazila, seděla v teple, pila čajíky, do práce chodila i s teplotou
Vím, že se to nemá, ale bylo mi líto těch peněz, o který bych přišla, doma bych taky seděla v teple u PC a pila čajíky, tak co.
No, ale teď v drhém těhu se mi rozjel antifosfolipidový syndrom, což je autoimunitní choroba, proto, že jsem na začátku těhu měla virózu a tělo to s tou obranyschopností drobet přehnalo
už se to naštěstí zlepšilo . Ale nikdo by mi stejně v těhu žádný léky nedal, sice jsem polehávala, ale se synem to moc nešlo.
Nooo … tak to rovnou zapnu anonym, nezlobte se, protože to je fakt blbost … což nemoci, podle monžostí, a sdětma to moc nejde pořádně si odpočinout. Ale bohužel když jsem byla těhotná, měli jsme doma krizi, pořádně jsme nekomunikovali a já si nedokázala říct o pomoc (prostě zařvat, světe po*ser se, já si du lehnout, mně je zle - taky důvodem bylo to, že manžel nedokázal pořádně pochopit, že je mi zle, resp. měl své povinnosti a nechápal, proč by ve čtyři měl být doma a převzít domácnost, zatímco já bych si šla lehnout … ) - prostě mně odvezli do nemocnice a miminko se narodilo SC předčasně …
Ahojky, když je mi už opraavdu hodně špatně tak si zajdu k doktorovi pro diagnozu ale prašky mu s diky odmitam
ATB bych dobrovolně nebrala, paraleny a dalši srajdy mi nesmi do domu, takže se lečim bylinkama, potravinama atd… Takovej křen s medem je tisickrat lepsi než nějake prasky na chripku
JInak poctivě ležím, manžel si prostě vezme volno a pomáhá s prckem… Jednou za rok se nepos… ![]()
Příspěvek upraven 26.09.11 v 13:51
Predminuly rok si to pamatuju presne, 2 prechozene virozy, u jedne jsem slavila narozky svagra na chate, coz tomu nepomohlo…pak jsem dostala zapal plic…to uz vazne prechodit neslo…snazim se od te doby neprechazet, ale znate to ![]()
Snažím se léčit, protože přesně toho se bojím. Trpím na silné rýmy a kašle bez teplot, kdy je mi fakt mizerně,tak to lehám kdykoliv je to možné. S dítětem je to složitější, ale dá se, funguje víc tatínek, pustí se TV
Horší je, když ulehne i chlap ![]()
Ano prechazim,nemam bohuzel narok na to si jit lehnout a kuryrovat se,nekdy uz nemuzu ani chodi jak je mi zle,ale musim bohuzel fungovat,taky se mi to vymstilo,prechodila jsem revmatckou horecku(bylo to hrozne),rymu atd,a skoncila jsem odvezena sanitkou,skolabovala jsem,mela jsem udelanou srazeninu na mozku,proste se to tam nejak z te nemoci srazilo,silene me bolela hlava,a pak jsem byla tyden na kapackach
a co myslis ted?mam rymu oli me celej clovek,a stejne musim fungovat ![]()
Jako kardiak určitě hazarduju. Měla bych chodit k doktorce se vším, ale nechodím. Jak na mě něco leze, začnu se léčit sama - bylinkové čaje, něco do nosu, pastilky na bolest v krku, panadol na horečku a bolesti. Teprve když to trvá moc dlouho a léky nezabírají, tak jdu.
Raduš.ka44 píše:
Jako kardiak určitě hazarduju. Měla bych chodit k doktorce se vším, ale nechodím. Jak na mě něco leze, začnu se léčit sama - bylinkové čaje, něco do nosu, pastilky na bolest v krku, panadol na horečku a bolesti. Teprve když to trvá moc dlouho a léky nezabírají, tak jdu.
Tak to je přesný
Když už je mi fakt mizerně a mám třeba horečku,tak jdu k doktorovi,zjistí třeba angínu,dá mi ATB a já s nima chodím do práce.No,tak 2 dny jsem doma,ale stejně neležim,jen občas polehávám na gauči u TV,ale pak prostě musím do práce - jsem osvč a byla bych doma zadarmo,když si spočítám o kolik bych přišla peněz
![]()
Loňskou zimu jsem neustále přecházela rýmu a škrábání v krku,léčila se slivovicí a propolisem, až jsem nakonec skončila s angínou a 40 teplotama na pohotovosti a antibiotika brala měsíc. Takže letos všechno poctivě vyležím.
Nemůžu si dovolit jakoukoliv nemoc přechodit, protože jaká koliv i malá viroza mi může rozjet nemoc, kterou držím hodně pod kontrolou a nerada bych si zahrávala se zdravím.
Pokud to je viroza, tak ležím v posteli, potím se a snažím se to aspoň 2-3 dny vyležet a potom minimálně ještě týden se snažím hodně šetřit, i když s 3 dětma je to občas náročné. Při podezření na angnínu nebo něco podobného jdu k doktorovi a při antibiotikách bych teda byla aspoň doma, když už ne celou dobu v posteli.
Přecházím, téměř vše… do teplot 39,5 jsem schopná se hýbat a starat, tudíž manželovi nepřijde, že mi něco je. Starám se o tři děti a nemám na výběr, loni to byla angína, letos zatím jenom rýma s kašlem.