Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Aha, tak u fotky se stejně zobrazí autor… A vždyť je to jedno ![]()
Zakladatelka
Jazyk mi prijde ok,to po stranach,nemas dole nejakou korunku ci spatne udelanou plombu?
Já tedy nemám nejmenší tušení, každopádně bych naklusala k dr. v momentě, kdy to vypadá takhle a očekávala, že mi přinejmenším udělá rozbor krve a možná i nějaký stěr
Ale tím, že to nikomu z doktorů neukážeš, si vlastně vůbec nepomůžeš ![]()
Zašla bych si stím k doktoroj,ale divím se že tě ta prasklina nebolí,nevypadá to moc hezky.
ahojky holky…já jsem byla u léčitele a ten léčí podle čínské medicíny. Mám úplně stejnou rýhu v prostředku jazyka a to mi řekl,že to značí problém se zažíváním…se střevama. U mě se trefil,protože já mám problémy s trávením na které beru laktobacily.A to praskání …si myslím,že budeš překyselená…špatné Ph v ústech.Protože ,kdyby to byla nějaká kvasinková infekce,což může také praskat jazyk…ale zase u toho je býlý povlak na jazyku a ten ty nemáš.
Ahoj Lidický, na praskliny jazyku a male vridky pomáhá selen, zinek a vitamin c, a bekomplex _b. zapit pouze vodou nikoliv alkoholem. vynechat ostrá jídla, pozor na horké či ledové nápoje. jedna-li se o alergii na trávu, sdno, jetel pomůže zodac. ahoooj
Hezký víkend všem
Může tuhle paseku s jazykem udělat cig. kouř?
Ahoj všem,
Za pár dní to zmizí samo. Na netu jsem četla, že se podle jazyka dají poznat choroby jater, srdce, žlučníku a tak, ale myslím, že není moc lidí, co mají „ukázkový“ jazyk jako tam prezentovali 

mám takový nepříjemný problém.
Už od dětství (tedy nevím přesně, začala jsem to registrovat, co si pamatuji tak kolem 12 let) mám „divný“ jazyk. Uprostřed, spíš v přední části mám celkem hlubokou prasklinu, která mi však nikdy nevadila, nebolela, nic. Ale čas od času mi po stranách jazyk jakoby popraská a u té praskliny se mi udělají „výrustky“ nebo jak to nazvat.
Zkusila jsem to vyfotit, ale fotí se to celkem blbě
Jinak ani můj praktický doktor, ani stomatolog nic neříkali, protože jsem to nikdy neměla zrovna „rozpraskané“ po těch stranách, když jsem u nich byla. Ale někdy to bolí tak, že nemůžu pomalu ani jíst a mluvit, jak se mi ten jazyk tře třeba o zuby
Nevíte, co to může být? Popravdě nesnáším doktory a představa, že někde běhám a na každého plazím jazyk mě dost děsí. Čím myslíte, že by to mohlo být?
Děkuju za odpovědi a omlouvám se za anonym