Bolavý, rozpraskaný jazyk

Anonymní
26.9.11 11:55

Bolavý, rozpraskaný jazyk

Ahoj všem,
mám takový nepříjemný problém.
Už od dětství (tedy nevím přesně, začala jsem to registrovat, co si pamatuji tak kolem 12 let) mám „divný“ jazyk. Uprostřed, spíš v přední části mám celkem hlubokou prasklinu, která mi však nikdy nevadila, nebolela, nic. Ale čas od času mi po stranách jazyk jakoby popraská a u té praskliny se mi udělají „výrustky“ nebo jak to nazvat.
Zkusila jsem to vyfotit, ale fotí se to celkem blbě :-?
Jinak ani můj praktický doktor, ani stomatolog nic neříkali, protože jsem to nikdy neměla zrovna „rozpraskané“ po těch stranách, když jsem u nich byla. Ale někdy to bolí tak, že nemůžu pomalu ani jíst a mluvit, jak se mi ten jazyk tře třeba o zuby :-x Za pár dní to zmizí samo. Na netu jsem četla, že se podle jazyka dají poznat choroby jater, srdce, žlučníku a tak, ale myslím, že není moc lidí, co mají „ukázkový“ jazyk jako tam prezentovali :nevim:
Nevíte, co to může být? Popravdě nesnáším doktory a představa, že někde běhám a na každého plazím jazyk mě dost děsí. Čím myslíte, že by to mohlo být?
Děkuju za odpovědi a omlouvám se za anonym :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1626
26.9.11 11:59

Aha, tak u fotky se stejně zobrazí autor… A vždyť je to jedno :mrgreen:
Zakladatelka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
26.9.11 12:05

Jazyk mi prijde ok,to po stranach,nemas dole nejakou korunku ci spatne udelanou plombu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
26.9.11 12:07

Já tedy nemám nejmenší tušení, každopádně bych naklusala k dr. v momentě, kdy to vypadá takhle a očekávala, že mi přinejmenším udělá rozbor krve a možná i nějaký stěr :nevim: Ale tím, že to nikomu z doktorů neukážeš, si vlastně vůbec nepomůžeš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
26.9.11 13:02

Zašla bych si stím k doktoroj,ale divím se že tě ta prasklina nebolí,nevypadá to moc hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
26.9.11 13:57

ahojky holky…já jsem byla u léčitele a ten léčí podle čínské medicíny. Mám úplně stejnou rýhu v prostředku jazyka a to mi řekl,že to značí problém se zažíváním…se střevama. U mě se trefil,protože já mám problémy s trávením na které beru laktobacily.A to praskání …si myslím,že budeš překyselená…špatné Ph v ústech.Protože ,kdyby to byla nějaká kvasinková infekce,což může také praskat jazyk…ale zase u toho je býlý povlak na jazyku a ten ty nemáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
20.6.14 18:41

Ahoj Lidický, na praskliny jazyku a male vridky pomáhá selen, zinek a vitamin c, a bekomplex _b. zapit pouze vodou nikoliv alkoholem. vynechat ostrá jídla, pozor na horké či ledové nápoje. jedna-li se o alergii na trávu, sdno, jetel pomůže zodac. ahoooj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
19.3.16 12:08

Alergie na kouř

Hezký víkend všem :kytka: Může tuhle paseku s jazykem udělat cig. kouř?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex