Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Hmmm to možná bude od stresu nebo tak něco. Zkus si koupit vápník a magnésium. Kdyby to byl infarkt, tak tě bude např brnět pravá ruka a píchavý pocit na hrudi, ale nejsem doktor. ![]()
no infarkt to nebude ale muže to být aritmie a nebo angína pectoris. každopádně jdi k doktoru a ničeho se neboj. pokud bys měla problémy s dýcháním a něbo ti prostě bylo blbě klidně volej sanitu raději dřív a zbytečně než … !!
Anonymní píše:
Měla bych jednu možná blbou otázku, jak se pozná infarkt?Mám asi 3 dny takový divný pocit, že mi vyskočí srdce z krku, takový stejný pocit, jako když se leknu
a pálí mě na prsou a mám strašně studené ruce, nemůžu se zahřát, slabost v rukách a celkově jsem taková unavená
![]()
to vypadá spíš na úzkost
nebojíš se něčeho, třeba jen podvědomě, nečeká tě něco nepříjemného?
Při infarktu je pocit na zvracení a pálení na prsou. A opravdu silně špatně od žaludku. Při mrtvici bývá postižena více jedna strana. Tajy bych řekla že máš spíše psychický problém, úzkost.
Právě, nemáš nějaký stresový období? Jinak to magnésium pomáhá. Já to taky občas mám, když jsem ve stresu.
Asi to bude úzkost, brala jsem na to jednu dobu antidepresiva
, ale nechci do sebe pořád cpát hormonální svinstvo
, tak beru vit.B a jím semínka a ořechy, pořád mě hodně věcí trápí a myslím na ně hodně intenzivně…ach jo, proč já mám takovou povahu
![]()
Děkuju za reakce… ![]()
Pocit na zvracení nemám, na prsou mě občas pálí, ale hodně špatně od žaludku mi taky není a jedna část těla mě taky netrápí víc než ta druhá ![]()
tak to bude asi psychický
![]()
Anonymní píše:
Asi to bude úzkost, brala jsem na to jednu dobu antidepresiva, ale nechci do sebe pořád cpát hormonální svinstvo
, tak beru vit.B a jím semínka a ořechy, pořád mě hodně věcí trápí a myslím na ně hodně intenzivně…ach jo, proč já mám takovou povahu
![]()
![]()
Děkuju za reakce…
Pocit na zvracení nemám, na prsou mě občas pálí, ale hodně špatně od žaludku mi taky není a jedna část těla mě taky netrápí víc než ta druhá
tak to bude asi psychický![]()
Ten pocit znám a AD také. Mě se projevila úzkost při studiu, když jsme měli hodně zkoušek a byly sakra těžký. AD už dávno neberu a stejně to na mě někdy jde..vždy přejdu na jiné myšlenky a to pomůže.
Jinak také jsem měla ty stavy, kdy jakoby srdce vyskočí, navíc se mi motala hlava a byla jsem tak trochu zmatená, slabost v nohách a rukou, zrychlený tep, studený pot.
sum:
mohu se zeptat, zda jsi při těchto stavech mohla normálně jíst?
já mám totiž to samé, co popisuješ, občas, také jsem brala AD a vždy mi pomohla na tento stav třeba čtvrtinka Diazepamu na uklidnění.
ale nemohla jsem prostě jíst? je to stejné?
popletka píše:
sum:mohu se zeptat, zda jsi při těchto stavech mohla normálně jíst?
já mám totiž to samé, co popisuješ, občas, také jsem brala AD a vždy mi pomohla na tento stav třeba čtvrtinka Diazepamu na uklidnění.
ale nemohla jsem prostě jíst? je to stejné?
Co si pamatuji, tak myslím, že ne. Udělá se taková knedla v krku a jakoby pocit žaludku na vodě a k tomu ještě pocit jít na „velkou“
, ale to je tím adrenalinem jak stoupne.
Já jsem k AD (brala jsem nejnižší dávku) dostala lexaurin, ale nikdy jsem neměla potřebu ho vzít, možná jednou v noci.
sum:
tak to je přesný, knedle tam v krku, člověk je jak nafouklý, tak to vše může způsobit psychika?
a já doktorovi nevěřila, že to s tím souvisí, vidíš, tak to jsi mě uklidnila, děkuji.
já jsem měla ten Diazepam vyloženě jako záchranu, tyto stavy jsem měla bohužel v práci před nějakým jednáním a tak čtvrtinka toho Diazepamu mě zklidnila ale nikdy ne na tolik, abych nemohla normálně myslet, to teda ne, ani ospalost nic, jen jsem byla klidnější, vyrovnanější.
je a Lexaurin mi dala mamka jednou když jsem měla jít k zubařce a bála se, byla nová, a to mi bylo všechno fakt tak jedno......
a ty AD jsem brala také tu nejnižší, jednou denně Citalec
INFARKT - kdybyste mela nektera podezreni, ze ma nekdo kolem vas infarkt, tak jsou tri veci, ktere se maji udelat, pokud to dotycny udela bez problemu, tak to infarkt neni.
Pozadejte ho/ji, aby:
1. se usmal/-a
2. zvedl/-a obe ruce
3. rekl/-a jednoduchou vetu
Treba to nekomu pomuze.
tato zkouska se,ale dela pri mozkove prihode ne pri infarktu! ![]()
Měla bych jednu možná blbou otázku, jak se pozná infarkt?
Mám asi 3 dny takový divný pocit, že mi vyskočí srdce z krku, takový stejný pocit, jako když se leknu
a pálí mě na prsou a mám strašně studené ruce, nemůžu se zahřát, slabost v rukách a celkově jsem taková unavená