Jak se pozná infarkt?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.9.11 22:34

INFARKT

Měla bych jednu možná blbou otázku, jak se pozná infarkt? :nevim:

Mám asi 3 dny takový divný pocit, že mi vyskočí srdce z krku, takový stejný pocit, jako když se leknu :oops: a pálí mě na prsou a mám strašně studené ruce, nemůžu se zahřát, slabost v rukách a celkově jsem taková unavená :think: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4880
24.9.11 22:41

Hmmm to možná bude od stresu nebo tak něco. Zkus si koupit vápník a magnésium. Kdyby to byl infarkt, tak tě bude např brnět pravá ruka a píchavý pocit na hrudi, ale nejsem doktor. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
24.9.11 22:41

Nechci strašit, ale podobné příznaky má i mozková příhoda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
24.9.11 22:42

no infarkt to nebude ale muže to být aritmie a nebo angína pectoris. každopádně jdi k doktoru a ničeho se neboj. pokud bys měla problémy s dýcháním a něbo ti prostě bylo blbě klidně volej sanitu raději dřív a zbytečně než … !!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
24.9.11 22:43
Anonymní píše:
Měla bych jednu možná blbou otázku, jak se pozná infarkt? :nevim:Mám asi 3 dny takový divný pocit, že mi vyskočí srdce z krku, takový stejný pocit, jako když se leknu :oops: a pálí mě na prsou a mám strašně studené ruce, nemůžu se zahřát, slabost v rukách a celkově jsem taková unavená :think: :nevim:

to vypadá spíš na úzkost :think: nebojíš se něčeho, třeba jen podvědomě, nečeká tě něco nepříjemného?

• Citovat
  • Upravit
29730
24.9.11 22:46

Panicka porucha… tipuju. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1836
24.9.11 22:49

Při infarktu je pocit na zvracení a pálení na prsou. A opravdu silně špatně od žaludku. Při mrtvici bývá postižena více jedna strana. Tajy bych řekla že máš spíše psychický problém, úzkost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
24.9.11 22:57

Právě, nemáš nějaký stresový období? Jinak to magnésium pomáhá. Já to taky občas mám, když jsem ve stresu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.11 23:05

Asi to bude úzkost, brala jsem na to jednu dobu antidepresiva :oops: , ale nechci do sebe pořád cpát hormonální svinstvo :evil: , tak beru vit.B a jím semínka a ořechy, pořád mě hodně věcí trápí a myslím na ně hodně intenzivně…ach jo, proč já mám takovou povahu :-( :oops:

Děkuju za reakce… :hug:

Pocit na zvracení nemám, na prsou mě občas pálí, ale hodně špatně od žaludku mi taky není a jedna část těla mě taky netrápí víc než ta druhá :think:
tak to bude asi psychický :nevim: :think:

• Citovat
  • Upravit
4880
24.9.11 23:20
Anonymní píše:
Asi to bude úzkost, brala jsem na to jednu dobu antidepresiva :oops: , ale nechci do sebe pořád cpát hormonální svinstvo :evil: , tak beru vit.B a jím semínka a ořechy, pořád mě hodně věcí trápí a myslím na ně hodně intenzivně…ach jo, proč já mám takovou povahu :-( :oops:

Děkuju za reakce… :hug:

Pocit na zvracení nemám, na prsou mě občas pálí, ale hodně špatně od žaludku mi taky není a jedna část těla mě taky netrápí víc než ta druhá :think:
tak to bude asi psychický :nevim: :think:

Ten pocit znám a AD také. Mě se projevila úzkost při studiu, když jsme měli hodně zkoušek a byly sakra těžký. AD už dávno neberu a stejně to na mě někdy jde..vždy přejdu na jiné myšlenky a to pomůže.
Jinak také jsem měla ty stavy, kdy jakoby srdce vyskočí, navíc se mi motala hlava a byla jsem tak trochu zmatená, slabost v nohách a rukou, zrychlený tep, studený pot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
24.9.11 23:51

sum:

mohu se zeptat, zda jsi při těchto stavech mohla normálně jíst?

já mám totiž to samé, co popisuješ, občas, také jsem brala AD a vždy mi pomohla na tento stav třeba čtvrtinka Diazepamu na uklidnění.

ale nemohla jsem prostě jíst? je to stejné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
25.9.11 00:04
popletka píše:
sum:

mohu se zeptat, zda jsi při těchto stavech mohla normálně jíst?

já mám totiž to samé, co popisuješ, občas, také jsem brala AD a vždy mi pomohla na tento stav třeba čtvrtinka Diazepamu na uklidnění.

ale nemohla jsem prostě jíst? je to stejné?

Co si pamatuji, tak myslím, že ne. Udělá se taková knedla v krku a jakoby pocit žaludku na vodě a k tomu ještě pocit jít na „velkou“ :mrgreen: , ale to je tím adrenalinem jak stoupne.

Já jsem k AD (brala jsem nejnižší dávku) dostala lexaurin, ale nikdy jsem neměla potřebu ho vzít, možná jednou v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
25.9.11 00:13

sum:

tak to je přesný, knedle tam v krku, člověk je jak nafouklý, tak to vše může způsobit psychika?

a já doktorovi nevěřila, že to s tím souvisí, vidíš, tak to jsi mě uklidnila, děkuji.

já jsem měla ten Diazepam vyloženě jako záchranu, tyto stavy jsem měla bohužel v práci před nějakým jednáním a tak čtvrtinka toho Diazepamu mě zklidnila ale nikdy ne na tolik, abych nemohla normálně myslet, to teda ne, ani ospalost nic, jen jsem byla klidnější, vyrovnanější.

je a Lexaurin mi dala mamka jednou když jsem měla jít k zubařce a bála se, byla nová, a to mi bylo všechno fakt tak jedno......

a ty AD jsem brala také tu nejnižší, jednou denně Citalec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
25.9.11 01:04

INFARKT - kdybyste mela nektera podezreni, ze ma nekdo kolem vas infarkt, tak jsou tri veci, ktere se maji udelat, pokud to dotycny udela bez problemu, tak to infarkt neni.

Pozadejte ho/ji, aby:
1. se usmal/-a
2. zvedl/-a obe ruce
3. rekl/-a jednoduchou vetu

Treba to nekomu pomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ksjd
25.9.11 01:11

tato zkouska se,ale dela pri mozkove prihode ne pri infarktu! :nevim:

• Citovat