Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Holky dneska odpo jsem si všimla,že mám žluté bělmo,když natočím panenky na stranu od od vnitřního koutku je mám žluté a když jsem se koukla pod spodní víčko mám je taky žluté… žádné jiné problémy nemám jsem naprosto v pohodě ,stolice normální nezvracím , jen jsem trošku unavená,ale únava může být od štítný žlázy - unava není nijak strašná … je to normální ?! nebo si mám dojít v pondelí k doktorce na pohotovost to asi není ,že?!
Zalezi jestli uz ho nemas zlute dlouho nebo az ted?Ja ho mam zlute snad od praveku,ale taky mam trosku problemy s jatry a zlucovodem.Pokud chces mit jistotu co ti je,tak si nech udelat jaterni testy,popr.sono.
Na pohotovost to není určitě
Pokud se ti to opravdu nezdá, tak zajdi v pondělí ke své praktické dr., když nic tak ti aspoň vezme krev a zkontroluje hladinu bilirubinu a jaterní testy.
Na pohotovost to asi neni…teda pokud nemas cely belmo zluty jak..
Bělmo si dost hlídám(problémy se žlučníkem,žlučovody a abscesem na játrech) taky zjištuji, když se mi zhorší zánět spojivek bělmo je také víc do žluta.Ale jaterní testy by to pro jistotu chtělo.
Jinak bělmo žloutne i s kůží, ta když začíná žloutnout tak dost svědí. Naposled když jsem zežloutla, tak jsem měla pocit,jako když spím s blechama. Na pohotovosti mi bylo řečeno, že to tak je když se do kůže dostává barvivo.
navstiv v poklidu lekare, staci v pondeli, pokud se nic jineho nedeje. obvykle jsou to zlucova barviva - tedy zloutenka. ale existuji dedicne lehke poruchy metabolismu (m. glibert napr), kdy jsou trvale trochu zvysena a nevadi to. Mohla by to byl ale i zloutenka nebo ucpany zlucovod nebo cokoli s jatry. a nebo jis moc mrkve.
celý bělmo žlutý nemám,jen pod těma výčkama a v koutku jinak jsem redy,taky jsem si říkala,že na pohotovosti bych byla za hysterku,když nemám ani teplotu
mrkev jsem dneska měla
trošku mě svědí ruce …což já nechci hysterčit,ale mám doma ročního syna a nerady bych ahy jí dostal
Teplotu mít nemusíš. Ale pokud bělmo není celé žluté tak na pohotovost nejezdi. Spíš bych asi nedráždila o víkendu žlučník a játra(nic mastného extra kořeněého) a v po si zašla na krev. Ale buď v klidu. Jak jsem psala, bělmo mi žloutne i ze zánětu spojivek.
Ja prave mam toho Gilberta,ale vlastne nevim co to jako je
Mela jsem i kameny ve zlucniku a ten me vytahli.Ale zluta asi budu furt. ![]()
holky a se žloutenkou bych musela do nemocnice ?! jak dlouho se tam tak leží ?! pracky si meju dost často,tak kde bych to chytla ![]()
neplaš, vůbec nemusíš mít žloutenku, stačí špatná průchodnost žlučovodů, žlučové kameny, apod…
Ale v pondělí radši běž.Z vlastní zkušenosti vím, že to není dobré, když člověk začne žloutnout
Přeju, a´t to není nic vážného ![]()
holky asi takhle mám žlutý oči ,jen z druhý strany a ne na tak velký části bělma