Zvýšená hodnota CRP

963
21.9.11 22:05

zvýšená hodnota CRP

Ahojky všichni,

dneska jsem byla jako astmatička na pohotovosti kvůli píchnutí sršněm - dusila jsem se trošku, ale nic zas extrémního. Dělali mi krevní testy a v nich mi vyšlo CRP 24. Žádné onemocnění na sobě necítím, trápí mě akorát otoky nohou a na ty beru léky. Dr. mi k tomu nic neřekl, všimla jsem si toho až doma. TAk jsem z toho celá nesvá. NEmáte s tím někdo zkušenost? Rozhodně mi to nepřijde normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35326
21.9.11 22:08

No ja nevim, ale proc by to nemohlo byt? Zas tak vysoke se mi to nezda…Jak dlouho po pichnuti srsnem to bylo? Ony ty potvory sezerou kde co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
21.9.11 22:09

Není to nijak závratné zvýšení- muže to být reakce. Muže to být jen z nějaké slabé virozky a pod.

pozn-CRP je bílkovina tvořená v játrech, která se řadí do skupiny tzv. bílkovin akutní fáze. Koncentrace těchto bílkovin začne v různé míře stoupat, když se v našem těle objeví zánětlivý proces. Vzhledem k tomu, že zánětlivým procesem reaguje náš organismus prakticky na cokoliv, jsou zvýšené bílkoviny akutní fáze (a tedy i CRP) poměrně častým nálezem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
21.9.11 22:20

No, krev mi nabírali během hodiny po bodnutí. Celá jsem zrudla a zalo se mi špatně dýchat. NEvím, jestli to tedy může být po tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
21.9.11 22:37
luciashek píše:
No, krev mi nabírali během hodiny po bodnutí. Celá jsem zrudla a zalo se mi špatně dýchat. NEvím, jestli to tedy může být po tom.

to zvýšení je minimální, viděla jsem už trojmístné hodnoty :mrgreen: bude to podle mě následek toho bodnutí a záchvatu na který organismus rychle zareagoval :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
21.9.11 22:46

Určitě se neboj, to je opravdu minimum - hodnoty které jsou opravdu vysoká sahají až k několika stům.

Tělo prostě reagovalo na to štípnutí, zítra už to zase může být v normě a nebo na tebe může lézt viroza a zase bude lehce zvýšené…

Hoď to za hlavu, myslím, že to žádný dr. řešit nebude. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
21.9.11 22:46

norma je do 10 ( jak která laboratoř), ale tohle zvýšení je minimální, velmi pravděpodobně reakce na bodnutí sršněm :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
2.3.12 14:10

holky pokud tu někdo jste CRP ve 11+4tt bylo 22, syn měl pátou nemoc, nemohla jsem se izolovat, ale gynekolog nepředpokládá nějaký problém, no ale crp 22, je teda fakt, že jsem byla dost nastydlá, kašel, žluté nudle a hleny a bylo mi celkově mizerně, myslíte že to bylo od toho nastydnutí? prý jinak bílkovina byla v pořádku :nevim: bude dělat další crp za 14 dní prý s odstupem aby se vědělo tak jen pro jistotu :nevim: jenže já se teď budu 14 dní nervovat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3194
9.9.13 11:46

Potřebovala bych radu, včera večer mě štípl sršeň do ruky, vše bylo v pohodě jen mi to nateklo a děsně mě bolela ruka, jenže mě ta ruka dnes bolí pořád ne jen na místě štípnutí, ale celá, nevíte co na to a jak dlouho to bolí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí