Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
popletka píše:
sum:tak to je přesný, knedle tam v krku, člověk je jak nafouklý, tak to vše může způsobit psychika?
a já doktorovi nevěřila, že to s tím souvisí, vidíš, tak to jsi mě uklidnila, děkuji.
já jsem měla ten Diazepam vyloženě jako záchranu, tyto stavy jsem měla bohužel v práci před nějakým jednáním a tak čtvrtinka toho Diazepamu mě zklidnila ale nikdy ne na tolik, abych nemohla normálně myslet, to teda ne, ani ospalost nic, jen jsem byla klidnější, vyrovnanější.
je a Lexaurin mi dala mamka jednou když jsem měla jít k zubařce a bála se, byla nová, a to mi bylo všechno fakt tak jedno......
a ty AD jsem brala také tu nejnižší, jednou denně Citalec
Já jsem také nevěřila, co všechno může psychika dělat. Je to vlastně o spouštění hormonů a to dokáže tělo pěkně rozhodit. Např při úzkosti, jak se ti zrychlí tep, tak mozek dá signál a vypustí se nějaký hormon a všechny tepny a žilky v těle se stáhnou, proto má člověk i bledší barvu a je mu na omdlení. Nebo ten adrenalin..to máš zase tu knedlu v krku atd…nebo ten pocit, jak se vše na hrudi stáne, když se lekneš.
Já měla venlafaxin. Nejmenší dávka je 70 a já to pak lámala ještě na 4 dílky.
Takový stav mám někdy, když vím, že budu mít náročnej den.
Příspěvek upraven 25.09.11 v 18:04
Mas pravdu, ksjd (?), popletla jsem to! Infarkt je deletrvajici bolest u srdce, zrychleny puls…
sum:
tak to na tom nejsme tak špatně, ale nejhorší je jak se toho přirozeně zbavit! počítat do deseti a dýchat a myslet na něco jiného!
jinak zakladatelce hodně zdravíčka, držíme palečky ![]()
Infarkt se pozná jedině doktor(natočí e EKG,naberou srdeční enzymy) ![]()
Příznaky-stenokardie-bolest za hrudní kostí,pálení
Bolest vystřeluje do levé ruky(ne do pravé
)
celková slabost ![]()
Bude to jak holky píší,spíš to má souvislost s psychikou ![]()
Mám to samý… šílený pocit tlaku až bolesti na hrudi, únava až závratě, nechuť k jídlu a pocit, že se nemůžu nadýchnout, mám pocit, že je kolem hrozně dusno a žádný kyslík.
Ty stavy trvají pár dnů, týdnů, jak to přijde. Pak odejdou. Jednou odešly po masáži zad, prý to může dělat hrudní páteř.
Ale vypozorovala jsem, že to je spíš psychika - tenhle stav mi spolehlivě nastartuje i stresová myšlenka a už se v tom válím. A psychiku může i masáž zad uvolnit. To mi pomohlo asi na nejdelší dobu.
Jinak neporadím, snažit se ze všech sil uvolnit, ale je to teda hrozný.
Na oko mi pomáhá vypít něco teplýho, jakože se ta hruď prohřeje a na chvíli to překryje tu bolest.
JInak nevím..
Je to prostě stres, takže ho asi řešit.
NiKi ![]()
Včera jsem se zrovna dívala na ČT24 na pořad TEP24, dnes večer ho myslím budou opakovat a mají ho i na netu. Týká se mozkového infarktu a mrtvičky a uvádějí se tam příznaky apod. Bylo to docela zajímavé. Tak se zkuste mrknout, pokud to někomu pomůže bude jenom dobře.
popletka píše:
sum:tak to na tom nejsme tak špatně, ale nejhorší je jak se toho přirozeně zbavit! počítat do deseti a dýchat a myslet na něco jiného!
jinak zakladatelce hodně zdravíčka, držíme palečky
Jo určitě na tom nejsme tak špatně
. Někdo musí brát AD celý život. To je právě ono, myslet na něco jiného a být celkově v klidu. ![]()
zanet píše:
INFARKT - kdybyste mela nektera podezreni, ze ma nekdo kolem vas infarkt, tak jsou tri veci, ktere se maji udelat, pokud to dotycny udela bez problemu, tak to infarkt neni.Pozadejte ho/ji, aby:
Treba to nekomu pomuze.
1. se usmal/-a
2. zvedl/-a obe ruce
3. rekl/-a jednoduchou vetu
Není to spíš na rozpoznání cevní mozkové příhody?
Jinak zakladatelko,
při infarku vystřeluje bolest do LEVÉ lopatky a ruky, hlavně do malíčku. Bolesti na hrudi, problémy s dýcháním atd.
U tebe bych to viděla na nervový původ, stres, podvědomé obavy, ůmrtí nebo vážná nemoc někoho v rodině,atd.
I tak si raději zajdi za svým lékařem a poraď se s ním.
Tak priznaky infarktu se zde jiz popsaly, netypicky muze bolest strilet az do celisti anebo spodni casti zad.
Byt tebou jdu k mudr, muze to byt vazne, jiz zminena angina pectoris, anebo taky vasokonstrikce-zuzeni tepny, ateroskleroza coz znamena ze tepna je v miste zuzena nasledkem ukladani aterogennu, krev nemuze dostatecne proudit. je toho dost co to muze a nemusi byt, nespolehala bych na rady tady na netu.
@Anonymní píše:
Měla bych jednu možná blbou otázku, jak se pozná infarkt?Mám asi 3 dny takový divný pocit, že mi vyskočí srdce z krku, takový stejný pocit, jako když se leknu
a pálí mě na prsou a mám strašně studené ruce, nemůžu se zahřát, slabost v rukách a celkově jsem taková unavená
![]()
přínaky infarktu krutá svíravá bolest na hrudníku, bolest která se šíří do krku dolní čelisti do ramene zubu jedne nebo obou horních končetin. postižený je bledý, polévá ho studený pot, zvrací a je neklidný. muže být i dušný a panikaří, má zpomalený pulz, tlak mu poklesne nebo naopak vyskočí někdy proběhne infarkt bez jakýchkoliv příznaku
Mám dotaz ohledně panické poruchy myslím si že jí právě prožívám. UŽ asi tři týdny mám pocit že se nemohu nadechnout když vyjdu ven tak mám pocit že se motám aže žiju ve snu. Ráno je to někdy lepší ale přes den se to zhoršuje mám strach že nestíhám nemám náladu na nic. Fyzicky vyšetřená jsem za posledních deset let byla snad na vše ale závěr vždy psychika zatím jsem se nedokopala nikam jít dnes jsem se objednala k psychiatrovi protože už to fakt nezvládám jenže mě vezme až 30 srpna myslíte že mi něco může předepsat i obvodní dr než tam půjdu.
Dobrý večer holky, chci se optat… Dneska mám manžela na odpolední a byla jsem s miminkem u svých rodičů, když jsem se v 19 vracela zpátky kočárkem(12minut pěšky) tak mi bylo nějak divně, píchalo mě v zádech, jakoby páteř a vepředu u srdce? Ale neřešila jsem, přišla jsem domů, umyla psa a pustila se na mimi, při koupání už mi bylo mnohem hůře, to mě už políval ledový pot a pak už to bylo horší a horší, měla jsem pocity, že umřu, že se mi zle dýchá, potím se, točí se mi moc hlava a že prostě omdlím, nakrmila jsem a dala spinkat a napila jsem se, ale nelepšilo se to, změřila jsem si tlak 130/90. Podle echokardiografie a ekg mám ale srdíčko v naprostém pořádku, tak čím by to mohlo být? Ještě teď se cítím nějako divně.