Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím.
Holky jsem zoufalá. Od rána mě děsně bolí hlava a od odpoledne už je to fakt neúnosný. Nejdřív mě bolelo jen čelo, teď už celá hlava a nemůžu ani ležet, protože mi vadí i když se dotknu polštáře. Jsem v prvním trimestru, vím, že prášky nemůžu a ani doma nic nemáme, ale spíš bych chtěla poradit nějaké „babské“ recepty, jestli něco je. Obklady mi nepomáhají, zkoušela jsem ![]()
Vysvoboďte mě, prosím ![]()
Už tady fakt brečím.
Ahoj Veru,
piješ hodně? Dost často hlava bolí z nedostatku tekutin.
Jinak doporučuji asi spánek a klid ![]()
Mě v těhotenství doktorka ještě doporučila kafe,občas mě taky bolela dost hlava.Jinak opravdu hodně těkutin.
M-a-j-a píše:
Ahoj Veru,
Jinak doporučuji asi spánek a klid
Právě že s tim pitim je to na draka. Přítel mě furt komanduje a já si taky nadávám ![]()
Jenže teď už to dvoulitrovkou vody na ex asi nezachráním ![]()
Ach jo
Můžeš si vzít paralen a i jeden brufen si myslím, že neublíží. Jinak mě pomáhá protahovat, procvičovat úpony na krku, prostě si protáhnout hlavu, procházka. Bolesti hlavy jsou silnější v leže, takže hodně podložit záda. A pak mi ještě pomáhá takový ten pecičkový nahřátý polštář položit za krk.
Verca182 píše:M-a-j-a píše:Právě že s tim pitim je to na draka. Přítel mě furt komanduje a já si taky nadávám
Ahoj Veru,
Jenže teď už to dvoulitrovkou vody na ex asi nezachráním
Ach jo
No tak to tě bolí hlava i z toho. Snaž se opravdu hodně pít a uvidíš, že to bude lepší. ![]()
Teď zkus jedině ten paralen a nebo ještě můžeš panadol a hodně ho zapij. Přeji ať se ti brzy uleví ![]()
Co dát si vanu nebo sprchu? Mně to někdy pomůže, obzvlášť když nemám chuť pít, mám pocit, že aspoň přes kůži si tělo něco nacucá
Ale nic horkýho, když jsi těhu.
Liduš88 píše:
Mě v těhotenství doktorka ještě doporučila kafe,občas mě taky bolela dost hlava.Jinak opravdu hodně těkutin.
kafe zkusím. Jinak holky díky ![]()
Verca182 píše:M-a-j-a píše:Právě že s tim pitim je to na draka. Přítel mě furt komanduje a já si taky nadávám
Ahoj Veru,
Jenže teď už to dvoulitrovkou vody na ex asi nezachráním
Ach jo
Třeba zachráníš, já z vlastní zkušenosti, taky když mě bolela hlava, tak jsem fakt vypila během třeb a15 minut skoro celou 1,5l neperlivou vodu a pak přišla úleva, zkus to, za to nic nedáš. A pak hlavně se snažit usnout, to mi taky pomáhá, třeba i blbá hodinka pomůže. Přeji ať je ti brzy líp, bolest hlavy to je svinstvo ![]()
Zkus si nechat namasírovat záda. Mě často bolí hlava od zad. Pak mi pomáhají ledové obklady, chladivý polštářek z mrazáku a fakt nechat hlavu promrznout. Jinak dostatek tekutin. Ještě pokud by to šlo lehnout do ticha a tmy a snažit se usnout.
Mě docela pomáhalo a pomáhá, když si namočím hlavu, vlažnou vodou a jak pak vlasy „stydnou“ tak mi to dělá dobře
No a samozřejmě ležet, v tichu a tmě ![]()
Přeju, ať tě to brzy přejde!!
Ahojky takove problémy sem měla i ja jak sem otěhotněla hrozně mě pořád bolela hlava měla sem to snad do 5 měsíce bylo to snad každy třetí den a bolela mě celej den,,ja sem jedla paralen alpu na vatu a na čelo a tak sem se lečíla někdy sem měla i dva paraleny.dřív sem trpěla na migreny před otěhotněním doktor říkal že i algifen ale toho jsem se bala. Jak říkam paraklen a alpoví obklad na čelo to je muj vče lek
![]()
Paralen i ibuprofen muzes, paralenu muzes 8 denne ! Zkus taky horcik, tim se lecjaka bolest vyleci a je to i preventivni. Ale jestli mas bolest jako jeste nikdy v zivote a zvlaste jestli ti zacala nahle, tak supej k doktorovi.
Pudloslava píše:
Paralen i ibuprofen muzes, paralenu muzes 8 denne ! Zkus taky horcik, tim se lecjaka bolest vyleci a je to i preventivni. Ale jestli mas bolest jako jeste nikdy v zivote a zvlaste jestli ti zacala nahle, tak supej k doktorovi.