Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, chci se jen zeptat, zda nemáte někdo zkušenost s chraptěním, které se pořád vrací jen při delším mluvení,nebo po zpívání ..chraptím už přes tři měsíce, někdy už to sama neslyším, ale ostatní mi to pořád říkají. nejsem jinak nastydlá..rýmu, kašel..nic ..jen jakoby už delší dobu v sobě cítím nemoc, dělají se mi hleny…Někdy je to lepší a pak jen více mluvení za den / nejvíc na našeho prcka / a už se to zase horší. Zkoušela jsem Vincentku, léky na to prý žádné nejsou..tak nevím..že bych měla nějak poškozené hlasivky..slyšela jsem, že to může spět až k obstřikům hlasivek, tak uvažuju, jestli už nepůjdu k doktorovi…měl jste to také někdo a co je na to účinné..díky moc za rady ![]()
V mém případě se jedná o nedomykavost hlasivek, což je bohužel nevratný proces a můžou pomoci pouze hlasová cvičení, což nedělám. Ale může to být samozřejmě spoustu jiných věcí. Zajdi na ORL.
Určitě vyšetřit na ORL. Syn se s chrapotem potýká od malinka,zjistili mu slabší hlasivky, musí dodržovat hlasový klid,nekřičet a někdy (i týden)nemluvit. Což je nadlidský výkon.
Děkuju za rady, asi si tam fakt budu muset zajít…jinak pro prcka týden enmluvit je opravdu nadlidský..to nemůžou snad ani po tom prckovi chtít…tak pěkný den ![]()
Dobrý den. To je přesně můj případ. Co Vám na ORL řekli? Jste v pořádku? Děkuji za odpověď.