Jak se pozná infarkt?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1375
13.1.13 21:55
@Anonymní píše:
Dobrý večer holky, chci se optat… Dneska mám manžela na odpolední a byla jsem s miminkem u svých rodičů, když jsem se v 19 vracela zpátky kočárkem(12minut pěšky) tak mi bylo nějak divně, píchalo mě v zádech, jakoby páteř a vepředu u srdce? Ale neřešila jsem, přišla jsem domů, umyla psa a pustila se na mimi, při koupání už mi bylo mnohem hůře, to mě už políval ledový pot a pak už to bylo horší a horší, měla jsem pocity, že umřu, že se mi zle dýchá, potím se, točí se mi moc hlava a že prostě omdlím, nakrmila jsem a dala spinkat a napila jsem se, ale nelepšilo se to, změřila jsem si tlak 130/90. Podle echokardiografie a ekg mám ale srdíčko v naprostém pořádku, tak čím by to mohlo být? Ještě teď se cítím nějako divně.

tenhle stav co popisuje znam…rozhodne to infarkt neni! infarkt ma jasna ohniska…za 1.mas pocit ze ti neco tezkyho sedi na krku, dusis se, ne na hrudi ale nad klicnima kostma, uplne se musis chytat za krk, dusnost muze byt, bodave vystrely a paleni v koncetinach…ale „sedi na krku“…to co popisujes muze byt v reakci na dlouhodobi stres- ja to tam mela mnoho let…i ty hodnoty TK co uvadis jsou v normalu…dale se muze jednat o astmatickou zalezitost, alergickou reakci, takzvane zatezove astma ma tyhle priznaky, muze se vyvinout v jakem koliv veku, v dusledku zivcotospravy, dedicnosti a hlavne ze stresu…presne mala prochajda a mas pocit ze ti praskne pumpa, cerno pred ocima a ledovej pot…v podstate je to stav na kterej pomuze si naha lehnout na postel aby se telo chladilo a „dychalo“ a par minut relaxu aby se srovnal ten pretlak…vim ze to vydesi a ze toje pekne hnusnej stav…a to pichani v zadech naznacuje na tu astmaticku reakci je to jeden ze symptomu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
13.1.13 22:03
@chijioke píše:
tenhle stav co popisuje znam…rozhodne to infarkt neni! infarkt ma jasna ohniska…za 1.mas pocit ze ti neco tezkyho sedi na krku, dusis se, ne na hrudi ale nad klicnima kostma, uplne se musis chytat za krk, dusnost muze byt, bodave vystrely a paleni v koncetinach…ale „sedi na krku“…to co popisujes muze byt v reakci na dlouhodobi stres- ja to tam mela mnoho let…i ty hodnoty TK co uvadis jsou v normalu…dale se muze jednat o astmatickou zalezitost, alergickou reakci, takzvane zatezove astma ma tyhle priznaky, muze se vyvinout v jakem koliv veku, v dusledku zivcotospravy, dedicnosti a hlavne ze stresu…presne mala prochajda a mas pocit ze ti praskne pumpa, cerno pred ocima a ledovej pot…v podstate je to stav na kterej pomuze si naha lehnout na postel aby se telo chladilo a „dychalo“ a par minut relaxu aby se srovnal ten pretlak…vim ze to vydesi a ze toje pekne hnusnej stav…a to pichani v zadech naznacuje na tu astmaticku reakci je to jeden ze symptomu…

samozrejme pokud se to bude vickrat opakovat k lekari, muzou ti dat leky ze kdyz ucitis ze to na tebe lezes vycucas prasek a ono to ustoupi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
13.1.13 22:08

Latentni tetanie??? dej si horčík :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.13 22:32

Už se to mnohem zlepšilo, musela jsem se zcela uklidnit a zavolat kamarádce… a ta astmatická reakce? To je jako astma? nikdy jsem nic jiného jako astma neměla a to chodím na alergologii kvůli „alergii“ na roztoče a dělají mi spiro a úplně v pořádku.? a může to být do budoucna moc nebezpečné? Jinak magnezko beru 1× denně 350mg

• Citovat
  • Upravit
1375
13.1.13 22:44
@Anonymní píše:
Už se to mnohem zlepšilo, musela jsem se zcela uklidnit a zavolat kamarádce… a ta astmatická reakce? To je jako astma? nikdy jsem nic jiného jako astma neměla a to chodím na alergologii kvůli „alergii“ na roztoče a dělají mi spiro a úplně v pořádku.? a může to být do budoucna moc nebezpečné? Jinak magnezko beru 1× denně 350mg

No neda se to rict jednoznacne ale : 1.je nekolik druhu astmatu a vetsina znich nema co delat s alergii zalezi na pricine kdy, za jakych okolnosti ten stav nastane, jak dlouho trva, co je ulevova „poloha“ a na to se chodi na jine oddeleni nez na alergologii ale ted za boha nereknu na ktere, mozna kardiologie bych rekla, nebo plicni netusim…a v pripade astmatickych symptomu to chce zajit na special vysetreni, kde zjisti jaky typ astmatu, jak silny a proc… za 2. to zatezovy astma ja nikdy neslysela v praxi, ze by na to vylozene nekdo „zemrel“…ale jsou pripady, ze clovek muze skolabovat a to spis v dusledku srdecniho premahani, proste omdlit, coz muze i nemusi prinest dalsi potize…ale je to hodne neprijemne to zatezove astma, dusis se, nemuzes chytit, dech pocit n aomdleni atd…zase lekar urci coa jak…za 3. pokud se tyto stavy budou opakovat muze se ti to stat na ulici, v metru, tramvaji a to muze byt nebezpecne, omdlit nekde nebo sama doma neni dobre…ale nedes se pokud se to stalo jednou 2× tak jak pises myze se to samo srovnat, spis premejslej jestli jsi nemela nejaky strs ted, obavy, depky, nebo nejis nejake leky nove cokoliv antikoncepce atd…nemela jsi treba „tampon v sobe“ mohla to byt sokova situace…atd…ale neboj se a spis se snaz uklidnit a uvedomit si co ted poslednich nekolik tydny delas…a kdyztak zaskoc k obvodakovi a reni mu to muze te poslat n aty testy…ale me se tohle stavalo kdyz jsem mela stres pak jsme v zime nabalena v bunde letela fdo skly nebo tak tak jsem se kolikrat musela vratit domu a bylo mi na umreni…a pak casem to zmizelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.13 23:06
@chijioke píše:
No neda se to rict jednoznacne ale : 1.je nekolik druhu astmatu a vetsina znich nema co delat s alergii zalezi na pricine kdy, za jakych okolnosti ten stav nastane, jak dlouho trva, co je ulevova „poloha“ a na to se chodi na jine oddeleni nez na alergologii ale ted za boha nereknu na ktere, mozna kardiologie bych rekla, nebo plicni netusim…a v pripade astmatickych symptomu to chce zajit na special vysetreni, kde zjisti jaky typ astmatu, jak silny a proc… za 2. to zatezovy astma ja nikdy neslysela v praxi, ze by na to vylozene nekdo „zemrel“…ale jsou pripady, ze clovek muze skolabovat a to spis v dusledku srdecniho premahani, proste omdlit, coz muze i nemusi prinest dalsi potize…ale je to hodne neprijemne to zatezove astma, dusis se, nemuzes chytit, dech pocit n aomdleni atd…zase lekar urci coa jak…za 3. pokud se tyto stavy budou opakovat muze se ti to stat na ulici, v metru, tramvaji a to muze byt nebezpecne, omdlit nekde nebo sama doma neni dobre…ale nedes se pokud se to stalo jednou 2× tak jak pises myze se to samo srovnat, spis premejslej jestli jsi nemela nejaky strs ted, obavy, depky, nebo nejis nejake leky nove cokoliv antikoncepce atd…nemela jsi treba „tampon v sobe“ mohla to byt sokova situace…atd…ale neboj se a spis se snaz uklidnit a uvedomit si co ted poslednich nekolik tydny delas…a kdyztak zaskoc k obvodakovi a reni mu to muze te poslat n aty testy…ale me se tohle stavalo kdyz jsem mela stres pak jsme v zime nabalena v bunde letela fdo skly nebo tak tak jsem se kolikrat musela vratit domu a bylo mi na umreni…a pak casem to zmizelo

Stres ten je denně, hlavně když jsem s dítěmem sama doma a manžel je v práci, jako dneska. No na kardiologii jsem byla několikrát kvůli tlaku na hrudi a jak říkám, echo, ekg, tlak v pohodě-srdíčko prý až moc dobré? :-) docela nedávno jsem byla vyšetřena a to i na plicním, právě kvůli tomu tlaku na hrudní kosti a taky v pořádku. Teď jak říkám, je to lepší, ale pořád mě jakoby bolí ty záda, když se pořádně nadechnu a né do břicha, což nedělám, ale do hrudníku, tak mě trochu zatlačí zadní žebra. Dneska jsme měli -6 a byla jsem hodně zakuklená a opravdu hodně rychle šla, tak to může být to co se stávalo i tobě, jak popisuješ. Hlavní je, že z toho neumřu, ne? Jako myslím teď, večer?

• Citovat
  • Upravit
1375
13.1.13 23:20
@Anonymní píše:
Stres ten je denně, hlavně když jsem s dítěmem sama doma a manžel je v práci, jako dneska. No na kardiologii jsem byla několikrát kvůli tlaku na hrudi a jak říkám, echo, ekg, tlak v pohodě-srdíčko prý až moc dobré? :-) docela nedávno jsem byla vyšetřena a to i na plicním, právě kvůli tomu tlaku na hrudní kosti a taky v pořádku. Teď jak říkám, je to lepší, ale pořád mě jakoby bolí ty záda, když se pořádně nadechnu a né do břicha, což nedělám, ale do hrudníku, tak mě trochu zatlačí zadní žebra. Dneska jsme měli -6 a byla jsem hodně zakuklená a opravdu hodně rychle šla, tak to může být to co se stávalo i tobě, jak popisuješ. Hlavní je, že z toho neumřu, ne? Jako myslím teď, večer?

Hele tak ted jsi uplne jasna! :mrgreen: blokla pater! nejakej nervik zakouslej v obratlech, u toho bolesti co pises, navaly, migreny, zvraceni, mdlo, cerno pred ocima, dusnost, bolest hlavy…jak tahas prcka a urcite spravne dechychas-viz. najdi si na netu jak spravne dychat a kasdy den vecer nebo rano to trenuj par minutek a najdi si spinalni cviky na pater azkus je cvicit nebo si skoc na rehabilitace…ted misvita, pokud ti delali vsechn ata vysetreni a jsou ok, tak uz je tu jen moznost tech hnutejch zad, zablokovanejch a + stresy, nebo zacnete s prckem chodit n apalvani to rovna zada paradne… :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.13 23:46
@chijioke píše:
Hele tak ted jsi uplne jasna! :mrgreen: blokla pater! nejakej nervik zakouslej v obratlech, u toho bolesti co pises, navaly, migreny, zvraceni, mdlo, cerno pred ocima, dusnost, bolest hlavy…jak tahas prcka a urcite spravne dechychas-viz. najdi si na netu jak spravne dychat a kasdy den vecer nebo rano to trenuj par minutek a najdi si spinalni cviky na pater azkus je cvicit nebo si skoc na rehabilitace…ted misvita, pokud ti delali vsechn ata vysetreni a jsou ok, tak uz je tu jen moznost tech hnutejch zad, zablokovanejch a + stresy, nebo zacnete s prckem chodit n apalvani to rovna zada paradne… :potlesk:

To myslíš vášně, že „jenom“ záda? To by bylo super, na to se myslím neumírá…no právě, že všechna vyšetření mám skoro na výbornou, proto nechápu proč mi to dělá. Zkusím pohledat něco o tom dýchání. Jinak moc díky

• Citovat
  • Upravit
1375
13.1.13 23:49
@Anonymní píše:
To myslíš vášně, že „jenom“ záda? To by bylo super, na to se myslím neumírá…no právě, že všechna vyšetření mám skoro na výbornou, proto nechápu proč mi to dělá. Zkusím pohledat něco o tom dýchání. Jinak moc díky

dala bych ruku na 3 vterinu do ohne ze to budou zada…ale zajit si na stredisko na fyzioterapii a treba na rehabku stoji za to naucejte tam jak dychat, najdou misto kde jsi blokla…to co pises jsou priznaky klidne k tem zadum, vhledem k vysledkum vysetr. fakt sizajdi k ortopedovi nebo na fyzinu a uvidis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.13 23:57

@chijioke
Určitě zajdu, můžu otázku? Ty jsi zdravotník/lékař, že tomu tak rozumíš?

Děkuji

• Citovat
  • Upravit
1375
14.1.13 11:34
@Anonymní píše:
@chijioke
Určitě zajdu, můžu otázku? Ty jsi zdravotník/lékař, že tomu tak rozumíš?Děkuji

4 roky na zdravce - bohuzel v poslednim rocniku jsem vazne onemocnela a byla jsem desne dlouho doma, a pak mi rekli, ze si musim zopaknout rocnik jinak me k mature nemustej…no a v ty dobe nebylo ani pomysleni na nejaky studia..:D ale v nektreych predmetech jsem byla dobra…:D bavilo me to ale tehndy byly jiny potize v osobnim zivote. .{ + ruzne praxe v ruznych leceb. zarizenich, pracovala jsem i v domove se zdravotne postizenyma- na lezacich to byl mazec, a mnoho let jsem mela 2 stare pani -klienty soukrome dochazela jsem jim delat prevazy, drobna poraneni atd oni se baly doktora desne a me verily ze ej nedam do nemocnice, obcas to bylo husty…] ale glejt na to nemam…ale vim co umim a to je hlavne, spousta lidi ma 2 vysoky a pak koukaj aj suvy v praxi…jsem jen zdravotnik nic vic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
14.1.13 11:58

Ahoj!

Mě taky napadly záda, páteř… prostě celkově by to chtělo trošku napravit (nahodit žebra, pokud vyskočily ;) ).
Spousta problémů je třeba od krční páteře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
14.1.13 12:39

@Zizalka ano ano nao…ty zebra to je nejhorsi :] me to jednou nahazoval a to bylo priserny myslela jsem ze ucurnu :] ale pak jakoby nic…ano ja na to uplne zabudla :]

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.13 14:29

@chijioke
Super, tak to ti bude s radostí veřit :-) asi to bude ono, dneska jsem ´plně mimo, jsem strašně takový slabá, těžko se mi nadechuje a mám pocit, že jsem snad celá „zatuhlá“, co se ohnu tak ve mě křupne, hlavně mě táhne od krku a bolí kolem lopatek při úklonu a předklonu :,( i do očí mám pocit, že mi to tlakuje, jakýkoli pohyb hlavou, což se s miminkem náramně hodí :evil:

• Citovat
  • Upravit
1375
14.1.13 14:44
@Anonymní píše:
@chijioke
Super, tak to ti bude s radostí veřit :-) asi to bude ono, dneska jsem ´plně mimo, jsem strašně takový slabá, těžko se mi nadechuje a mám pocit, že jsem snad celá „zatuhlá“, co se ohnu tak ve mě křupne, hlavně mě táhne od krku a bolí kolem lopatek při úklonu a předklonu :,( i do očí mám pocit, že mi to tlakuje, jakýkoli pohyb hlavou, což se s miminkem náramně hodí :evil:

skoc na tu ortopedii nebo fyzioterapii fakt, nepretahni to jinak ta napravu bude na dyl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí