Jak se pozná infarkt?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.4.13 17:22

Ahoj,
nemyslím si že mám infarkt, to ne, ale pálí mě a bolí na hrudi, jakoby se mě těžko dýchá, nebo mám jen ten těžký pocit dechu a to pálení. Mám to několik hodin, posledně celý den, pak to samo přestalo. Co s tím? Za posledních 14 dní to mám potřetí, asi zajdu k lékaři, ale nechci tam vypadat jako hypochondr, ale na druhou stranu mám strach o co jde :?

• Citovat
  • Upravit
Anibas55
1.4.13 17:50

Ahoj raději si zajdi. Maminka měla infarkt před 3 měsícemi a záchvaty popisovala jako bolest jazyka a tlak na hrudi. Nejprve si stěžovala na bolest zad jakoby trapézních svalů, záchvat měla vždy pár minut cca 10 min několikrát denně. Toto trvalo asi měsíc a pak přišel den kdy jí bolest nepustila a měla infarkt. Přečti si něco o Angina Pectoris máš tam vysvětlené i příznaky.

• Citovat
  • Upravit
8836
1.4.13 17:51

Já jsem taky přesvědčená, že to máš od páteře i ten pocit špatného dechu, nebo nemožnosti se pořádně nadechnout k tomu patří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anibas55
1.4.13 17:53
@benjaminek píše:
Já jsem taky přesvědčená, že to máš od páteře i ten pocit špatného dechu, nebo nemožnosti se pořádně nadechnout k tomu patří.

Pozor na to, máma si stěžovala stále na zadá také tvrdila že to je původem od páteře a pořád chtěla masírovat. Nechci strašit může to být i nemusí. Raději si zajdi a uvidíš. Určitě se neboj. Bude to třeba úplně něco jiného

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.4.13 18:00

V zádech mě nebolí vůbec, to ne, ale ten tlak, bolest a pálení tam je. Není to extra bolest, ale bolí to, tlačí pálí přesně uprostřed mezi prsy. A vždycky docela dlouho, několik hodin, pak to přejde. Ach jo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.4.13 18:03

Ta bolest co přetrvává se mění, někdy je silnější, někdy mírnější, i když si lehnu a jsem v klidu tak nepřestane.

• Citovat
  • Upravit
871
1.4.13 19:36

Já jsem si myslela, že mám infarkt, když jsem měla žlučníkové záchvaty. Je to bolest, kdy při nádechu tě bolí na hrudi, teda aspoň já jsem to tak cítila, pak mě na pohotovosti vyšetřil dr. a prohmatal mi břicho a bylo to tam…lehni si na rovnou podložku a sama si prohmatej břicho - tam, kde končí žebra, jestli tě to bolí pod koncem pravého žebra jakoby doprostřed, tak to je žlučník…nikdy bych nevěřila, ale bylo to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nepřihlášená
1.4.13 19:48

Holky, můžu mít infarkt se zdravým srdcem? Před měsícem jsem byla na ECHU a měla dva holtery a asi 4 EKG a srdce prý jako zvon, dneska mě ale nějak bolí na hrudi, jako by hůře se dýchá a bolí mě levé rameno, není to nic extra, ale furt na to myslím a bojím se. Je mi 22 let, mám jedno mimčo, může to být infarkt? Nebo co? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
7511
1.4.13 20:15

Nemyslím si že by to byl infarkt, ale to že ti to vystřeluje do ruky, to taky není dobré znamení, raději si zajeď na pohotovost. :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.13 07:35

Ahoj,
děkuji všem za reakce.
EKG bylo vpořádku, dnes jsem byla na krev, včera na rentgenu a ultrazvuku a podle výsledk se uvidí co dál. Ale jestli to není srdce, tak jsem klidnější.

• Citovat
  • Upravit
9729
6.4.13 13:21

Akutkní infarkt myokardu (AIM) je jednou z klinických manifestací ischemické choroby srdeční (ICHS), a to spolu s chronickou ICHS, anginou pectoris a náhlou srdeční smrtí. AIM se projevuje náhle vzniklou ostrou svíravou retrosternální (za hrudní kostí), nikoliv tedy v oblasti srdečního hrotu (zhruba oblast levé prsní bradavky, přesněji je to u normálně velkého srdce 8 až 9 cm nalevo od sterna v 5. mezižebří – v linea medioclavicularis). Bolest může propagovat do krku, levého ramene a vnitřní (malíkové) části celé levé horní končetiny, případně do břicha (při uzávěru r. interventricularis posterior a. coronariae cordis dextrae). Odlišit ji od bolesti u anginy pectoris můžeme, kromě EKG záznamu a případného biochemického vyšetření, tak, že nereaguje na podání nitrátů (např. nitroglycerin), a to ani po opakovaném podání. Velice podobná může být bolest mezižeberních nervů a bolest kloubních spojení žeber a hrudní kosti (articulationes costosternales). Pokud se však u jakéhokoliv čtenáře objeví daná bolest, ihned volejte 155, zdraví máme všichni jen jedno. Když vozí záchranka i ledvinné koliky, tak proč by nemohla vézt i počínající infarkt? Jak uvádíte v posledním příspěvku, tak AIM to – chvála Bohu – nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.14 11:29

Ahoj blbě jsem spala s malým pořád brečel tak jsem nevyspalá to nic ale překvapilo mě že mě jakoby táhlou bolestí bolí jakoby pod pravým prsem v noci si malej vlezl ke mně takže jsem spala zkroouceně ale bojím se že budu mít infarkt jsem z toho nervozní potřebuju fungovat a tohle mně uplně odzbrojilo taková chvilková nepřijemná tahavá bolest pod pravým prsem můžu mít infarkt na EKG jsem byla před třemi měsíci a prý dobrý…

• Citovat
  • Upravit
21895
27.5.14 11:33

Jak se pozna infarkt mas napsano o prispevek vys :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
27.5.14 11:34

Neboj, to bude prelezene. Poradne se protahni. U mamin jsou tyhle muskuloskeletalni bolesti caste, porad dite nosis, houpes, kojis, delas u toho sto dalsich veci, to se musi nekde odrazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.21 14:42

Dobry den, mam problem a nevim co mam delat nechci spadnout opet do paniky. Pred rokem jsem trpela silnym stresem, uzkostmi a panikou brala jsem ad ale pak ksem je prestala brat postupne me to prechazelo. Ale ted asi pred trema tydnama me zaclo bejt nejak divne, malatna nic me nebavi nemam na nic silu, jde hlavne o moje srdce porad citim jako by mi mi melo vyskocit z hrudi hodne to buseni citim. Vecer rano odpoledne porad. Pocity ze mi nebije tak jak ma rychle pomalu nepravidelne… nemam chut k jidlu, porad nutkani chodit na velkou… pichani mezi lopatky na hrudi divna bolest ale porad nekdy brneni do leve ruky a nohy… snazim se to nejak moc neresit protoze vim ze bych byla zase tam kde jsem byla ale chci se zeptat jenom tech kteri maji zkusenost s dlouhotrvajicim stresem… jestli prodelali naky onemocnni se srdcem ze stresu… mam takovvy divny tuseni ze s mym srdickwm neco neni v poradku… vim ze jsem jeste mlada na to abych mela infarkt nebo neco takoveho je mi teprve 21 let ale i tak… prosim poradte mi nekdo :roll: muze to byt jen od stresu? Nebo nejaka nemoc sama o sobe?? :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex