Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
@ivašot. Virozu (zvracení) měl syn ted´ úterý - středa. Mně zaskočily ty závratě, to jsem v životě fakt nezažila. No tak kéž by to bylo jen virové, zažívat to častěji fakt netoužím. Díky za reakci!
Já právě u viróz docela trpím na motání hlavy, že mám opravdu problém vstát. Takže mě by to zas tak nepřekvapilo, zvlášť když syn byl nemocný.
Tipovala bych to spíš na střevní chřipku než přechod.
Mmch je mi stejně let a tak posledních pět let mám menstruaci tak pravidelnou jako jsem neměla ani za mlada…
@Anonymní píše:
@ivašot. Virozu (zvracení) měl syn ted´ úterý - středa. Mně zaskočily ty závratě, to jsem v životě fakt nezažila. No tak kéž by to bylo jen virové, zažívat to častěji fakt netoužím. Díky za reakci!
Tak to jsme doma - chytla si to od kluka a plasis s přechodem
![]()
Můžeš mít i skriplou krční páteř…klidně i v noci, to je potom motání hlavy jak hrom…
K přechodu návaly horka a noční pocení patří, když je člověku špatně, tak se taky zpotí, ale proč by bylo zle jako na zvracení. Spíš zdravotní problém než přechod.
Ahoj,
má některá z vás zkušenost…
Je mi 45 a cyklus zatím plus mínus 25-29 dní, ale…
Teď od minulého pátku do úterního večera jen špinění na intimku, pak středa a čtvrtek normální MS, pátek trochu a dnes nic moc. Pokud to bude jak předešlé cykly, tak dalších 4-5dní špinění na intimku.
Může to být začátek přechodu? Vím, věk na to už mám. S Dr.se mi to už řešit nechce, dá mi zase nějakej dufaston, ale je to po něm úpně stejné, tak to do sebe nechci zbytečně cpát.
Teď mi nově zjistili cystu na vaječníku, tak nevím, zda to může na to mít vliv.
Myslíte, že mi může udělat na požádání hormonální profil a z něho by se to poznalo? (zda začíná přechod).
Předem díky.
Dobrý den, je mi 23 a 2 roky bojuji s takovými podivnými příznaky, poslední půl rok mi ale došlo že nejsem hypochondr ale že se fakt divného děje a týká se od bolesti kloubů a svalů až po noční pocení co začalo nedávno ale pravidelně. Mám poslední půl rok rok dřív a dřív menstruaci a dost silnou. Jsem labilnější než obvyklé, začala jsem trpět těžkými panickými ataky, šli mi do háje zuby i nechty, v obličeji vypadám taky trošku jinak. Cítím někdy návaly a horko hlavně v oblastí obličeje a hlavy (teď je to téměř denně), bušení srdce a nespavost s následnou spavostí z vyčerpání a únavou… Doktorka mi bude dělat nějaký hormonální test ale ještě si musím počkat než mi přijde menstruace. Přijdu si jak na 50, padají mi vlasy a mívám potíže s močový měchýřem. Časté plačtivost a deprese která se vystřídá s agresi je už téměř na denním pořádku s sem tam jsem to mývala právě ty poslední 2 roky před menstruaci. Trpím PPP z psychických problémů, prodělala si velké trauma a beru ještě pregabalin což právě tomuto velkému problémů může dost dobře přispět a rozjet přechod mnohem dřív. Tak se bojím
je tu někdo kdo si předčasnou menopauzou prošel? Zajímalo by mě když bych měla teď teoreticky tu menopauzu zda bych byla ve 40 let na úrovni třeba 70 leté nebo se to dá nějak zvrátit či výrazně zpomalit? ![]()
Dobrý den, je mi 23 a 2 roky bojuji s takovými podivnými příznaky, poslední půl rok mi ale došlo že nejsem hypochondr ale že se fakt divného děje a týká se od bolesti kloubů a svalů až po noční pocení co začalo nedávno ale pravidelně. Mám poslední půl rok rok dřív a dřív menstruaci a dost silnou. Jsem labilnější než obvyklé, začala jsem trpět těžkými panickými ataky, šli mi do háje zuby i nechty, v obličeji vypadám taky trošku jinak. Cítím někdy návaly a horko hlavně v oblastí obličeje a hlavy (teď je to téměř denně), bušení srdce a nespavost s následnou spavostí z vyčerpání a únavou… Doktorka mi bude dělat nějaký hormonální test ale ještě si musím počkat než mi přijde menstruace. Přijdu si jak na 50, padají mi vlasy a mívám potíže s močový měchýřem. Časté plačtivost a deprese která se vystřídá s agresi je už téměř na denním pořádku s sem tam jsem to mývala právě ty poslední 2 roky před menstruaci. Trpím PPP z psychických problémů, prodělala si velké trauma a beru ještě pregabalin což právě tomuto velkému problémů může dost dobře přispět a rozjet přechod mnohem dřív. Tak se bojím
je tu někdo kdo si předčasnou menopauzou prošel? Zajímalo by mě když bych měla teď teoreticky tu menopauzu zda bych byla ve 40 let na úrovni třeba 70 leté nebo se to dá nějak zvrátit či výrazně zpomalit? ![]()
Nechci zakládat novou dizkuzi.
Holky, jak poznám, že se blíží menopauza? Jak jste to měly s menstruací? Naposled 7 měsíců..je možné že ji příště budu mít třeba dříve a pak už vůbec? Jak dlouho vám trvalo, než menstruace úplně přestala? Bojuji as tím už 5let.
Chtěla jsem se zeptat či někdo užívá HST místo tablety náplasti nebo vaginální už tak beru spousta léků a nechce se mi polykat hormony tablety Femoston Conti má prosím vás někdo zkušenosti
+1 Nuvialab Meno - https://nuvialab.com/…uviaLab-Meno som spokojná, zmiernili sa mi dosť „návaly“ pri menopauze odporúčam. Je aj cena prijateľná.
Příspěvek upraven 19.01.26 v 14:20
Ahoj, mamka si tím teď prochází… A dost jí trápí návaly, pocení a to teda hlavně v noci, no
Říkala, že má teď nějaký přírodní produkt, tak čeká, zda pomůže. A vůbec, když jsme u toho. Ona má Sarapis, znáte ho některá? Pomáhá?
Jojo, Sarapis Soja je hodně doporučovaný při obtížích s menopauzou. On je to hlavně přírodní produkt, takže je šetrný. Známá ho má taky a nikdy neříkala nic v negativním smyslu. Naopak říkala, že projevy jsou mnohem menší.