Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím a mám dotaz, zda někdo řešil stejnou věc:
Syn má za chvíli půl roku a od miminka spal přes den v hacce.
Nyní potřebujeme, aby se naučil spát v postýlce, protože:
1. hacka mu bude brzy malá, už se překuluje a bojíme se, aby nevypadl.
2. hacka je umístěna v pokoji dcery (7 let), která má prázdniny a nechci, abychom se pořád vymlouvali, že tam musí syn spát a ona si musí hrát jinde, i tak na něj ještě trochu žárlí, takže ji nechceme odsouvat na druhou kolej.
Večer normálně sám usne v postýlce, ale přes den tam brečí a já nemám srdce ho tam nechat brečet…
Nějaká rada? Díky. ![]()
Já jsem uspavala na míči. A postupně dávala do postýlky stále dříve. Tzn nejdříve jsem ho tam dávala az když spal jako spalek, pak když klimbal a nakonec mu stačilo dvakrát skočit na míči a ještě bdeleho dat do postýlky a usnul sám. Tak třeba nějak takhle?
@bedrunec resime to same a kupujeme vetsi hacku a snizime ji, aby byla nizko nad zemi, kdyby se mala rozhodla vylezt ![]()
@movahu no zvažovali jsme, akorát my nemáme kam tu hacku dát, v dětském pokoji je to nefér vůči dcerce, v obýváku (tam spal do doby, než ho začaly rušit hluky) je přes den živo a máme ho spojený s kuchyní no a v ložnici máme sádroš a to manžel nechce riskovat, že nám to spadne na hlavu
Asi zkusím trochu uhoupat v hacce, než vytuhne úplně a dát ho do postýlky a postupně hacku odbourávat, nevím no… budem nějak zkoušet asi ![]()
Mně přes den malá taky v postýlce neusne, večer úplně v pohodě, ale přes den ani omylem. Takže přes den spí v naší posteli, položím a do 2 minut spí. Dávat ju do postýlky je trápení pro ni a hra o nervy pro mě. A tohle nikoho neomezuje.