Přechod z RD na MD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Janakatabara No me jde hlavne o to jak zaridit to “dovymereni”, protoze nejak nechapu, ktery papir kam, kdy, jak… a vzhledem k tomu, ze to vsechno budu resit s 15m cacorkou u nohy, tak chci mit naplanovanou co nejrychlejsi a casove nejmene narocnou variantu na vyrizeni ![]()
Ja si to od ledna take zvysovala na maximum, ale deti proste budou brzo po sobe a stejne nedovyberu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vickee asi nechápu, jaké dovyměření myslíš. Bereš maximum RD a dnem nástupu na MD se přestane RD vyplácet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janakatabara no ale pokud vim, tak kdyz nastoupis na MD treba v pulce mesice, tak by ti jeste z rodicaku meli za ten mesic poslat nejakou castku, jakoze dorovnani te materske do vyse toho rodicaku co jsi mela, ne?
A to jim musis na UP nejak dolozit, tu vysi materske. Aspon tak jsem to tady z diskuzi pochopila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď jim stačí pouze datum nástupu na MD. Z měsíce Ti pošlou poměrnou část RD, výše MD je nezajímá…
O kolik budou děti od sebe? U nás, pokud to bude okolo termínu porodu, tak o 17,5 měsíce…obě holčičky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janakatabara píše:
Teď jim stačí pouze datum nástupu na MD. Z měsíce Ti pošlou poměrnou část RD, výše MD je nezajímá…O kolik budou děti od sebe? U nás, pokud to bude okolo termínu porodu, tak o 17,5 měsíce…obě holčičky.
To je nesmysl, žádná poměrná část rodičáku se nepočítá. Je potřeba doložit vyměřovací základ, podle toho na ÚP uvidí kolik v daném měsíci měla PPM a až podle toho se dopočítá, jestli jí ještě něco z RP vyplatí. Píše to správně, že se z RP vyplatí něco jen pokud zvolená částka RP bude vyšší než vyplacená PPM v tom měsíci, pak dostane zvolený RP-PPM.
@Vickee Ten vyměřovací základ ti OSSZ potvrdí až tu PPM budou mít spočítanou, takže záleží i kdy tam zaměstnavatel pošle tvou žádost + přílohu. Ale můžeš o to potvrzení požádat OSSZ i písemně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš Takze pro me nema moc smysl na CSSZ chodit osobne s papiry ze mzdovky, protoze oni maji lhutu na to, to vypocitat, spravne?
Takze vlastne hodit papiry do prace, pak CSSZ zazadat o ten vymerovaci zaklad, jako kdyz z MD prechazim na RD (stejny formular?).
@Janakatabara Holky budou mit od sebe 16m, doma jeste 3,5lety syn, akorat tam jsem neprechazela z RD na MD ale jeste vycerpala jsem rodicak driv
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vickee @Lendeš Tak já už to mám vyřízené a na ÚP po mně nic krom datumu nástupu na MD nechtěli…nastupuji v půlce měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janakatabara Pokud nedoneseš ten potvrzený vyměřovací základ, tak ti za ten měsíc už nic nevyplatí, nemají to podle čeho spočítat.
@Vickee Ano, žádost dát do práce a oni to pošlou sami. Formulář je stejný a nejlíp bude ho poslat na OSSZ poštou s žádosti ať ti to zašlou až to budu mít spočítané. Kdybys tam šla osobně, tak to až po vyplacení první dávky nebo obdržení dopisu u přiznání PPM, abys měla jistotu, že to mají spočítané, aby to potvrdili na počkání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš to je divné, paní se usmála a řekla, že je to vše…nemůže to být tak, že DVZ je stejný jako u předchozí MD, když jsem mezitím nepracovala a byla na RD?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janakatabara Ten DVZ být stejný může, ale nemusí a na ÚP nemůžou vědět, jestli bude stejný nebo nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš ty jo, začala jsem na toto téma reagovat, protože jsem si myslela, že o tom něco vím. A teď zjišťuji, to tak není i když to mám už „nějak“ zařízené…děkuji za informace a zítra si s dcerkou uděláme druhé úřadové kolečko
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janakatabara Zítra toho ale moc nevyřídíš, pokud datum nástupu na další PPM už mají. Maximálně ti tak dají ten formulář k potvrzení DVZ (ten jde i stáhnout z netu), ale pak tam budeš muset ještě potřetí až ho budeš mít vyplněný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit