Paragraf - kdo vypíše manželovi
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
paragraf
ahoj, chtěla jsem se zeptat, kdo vypíše manželovi paragraf až budu v porodnici.Myslim že tam, ale to bude asi jen po dobu co v té porodnici budu.Jinak je přece paragraf na 9 dní ne? jsem z toho zmatená.A taky - to mu ho napíšou teprv až nás budou pouštěd domů?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojky!
Mému muži ho napsali v porodnici (ale musela jsem se několikrát připomínat - asi na to nejsou moc zvyklí) a dali až v den propuštění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás ho vystavují při příjmu k porodu. Nevím ale, zda pouze na dobu pobytu matky v porodnici nebo na těch 9dní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zrovna teď jsme to v porodnici taky řešili,dávají ho při propuštění a jen na dobu v porodnici.Navíc mi řekli,že jsem to měla,ale říkat od začátku,že to budu chtít, že jinak mi to dají jen 3 dny zpětně…což mi přišlo na hlavu. ![]()
Ale kdo dá paragraf na zbytek těch dní do celkového počtu devíti, to mi nikdo nebyl schopen říct
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj,
vypíší ho v porodnici, ale jen po dobu pobytu.
Potom mi ještě zpětně vypsal 4 dny můj gynekolog. Ale bylo to lítáního
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Paragraf není na 9 dní, paragraf je na dobu nutnou, z čehož je maximálně 9 dní placených. Takže se dává standardně jen na dobu pobytu v porodnici, pokud by byl potřeba déle, tak ho musí prodloužit buď gynekolog nebo obvoďák, že matka se kvůli zdravotní stavu nemůže o děti starat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak u nás taky porodnici při příjmu. Sestřička se sama ptala, jestli ho potřebujeme, když koukala do karty, že to budu mít druhé dítko. V den propuštění z porodnce ho automaticky ukončili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
při prvním dítěti si ho manžel nechal napsat od mého obvoďáka přímo na mě. V kartě mám napsáno, že jsem byla nachlazená atd… Je fakt, že jsem nebyla schopná se pořádně postarat o sebe, měla jsem zánět v prsu, byla jsem ráda, že mi někdo uvaří a tak… manžel ho dostal na 10 dní, ten poslední den byl doma zadarmo.
- Citovat
- Upravit
díky všem.Ještě jsem se chtěla zeptat jestli je jedno že to bude třeba na přelomu měsíce? Já mám strach že to po něm v práci budou chtít hned první den jako neschopenku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zaměstnanec je povinný odevzdat neschopenku do firmy bez odkladu. dříve to bylo do tří dnů, ale záleží jestli ve firmě nemají nějakou vnitropodnikovou směrnici, že ji musí dodat určitý termín. Já být Vámi zaměstnavatele informuji telefonem a on se vyjádří. O peníze nepřijdete, akorát Vám je může vyplatit až následující měsíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jsem v nemocnici a zatím paragraf pro manžela vypisovali tady. dneska už to je 9.den, takže ho ukončili. zítra si vezme manžel dovolenou a ve čtvrtek má zase nárok na paragraf. Já budu domů propuštěna v pátek, ale o syna se starat ještě minimálně týden nebudu moct.Tady už mě paragraf nevypíší, když už budu propuštěna. Kdo ho teda manželovi vypíše? Jeho obvoďákm nebo můj. Nebo pediatr? Ke svými gynekologovi jdu v pondělí, dřív tam ani není-vypíše to on nějak zpětně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@goldenka Měl by ho vypsat tvůj doktor - záleží na typu problému, který…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Leží 6.týden na gynďe, zastavovali mě porod, tak na udržování. Nemůžu jet k obvoďakovi sama to vyřídit když jsem zatím v nemocnici má v pátek až pojedu domů tak musím jen ležet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@goldenka Myslím si, že paragraf by měl vypsat jeho obvodní lékař na základě tvých propuštěcích zpráv z nemocnice. Zkuste si obvodakovi zavolat jak se to da resit, urcite poradi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@elen.mody Jeho určitě ne, nemocná je manželka, takže manželky doktor…
@goldenka No, tak to bude muset vyřít manžel, ale určitě to musí vyřizovat u tvého doktora, bych ještě z nemocnice k oboum zavolala a domluvila to s jedním z nich, lepší by byl asi gynekolog.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit