Proplacení dovolené

3006
1.12.09 21:18

Proplacení dovolené

Ahoj.
Určitě se to tu probíralo, nemůžu to najít…Dokdy musím zaměstnavatele požádat o proplacení dovolené u druhého dítěte? Rovnou z rodičáku prvního jsem nastoupila na druhou mateřskou. Ta mi končí v půlce ledna. Díky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
125
1.12.09 21:43

Ahoj, mě bylo doporučeno ať si to vyberu hned po ukončení MD při nástupu na RD. Ale není to nutností. Můžeš si jí vzít i nakonci RD,ale většinou to zaměstnavatel(účetní) chce po ukončení MD, aby v tom měli lepší přehled. Pokud zavoláš na účtárnu,tak ti určitě řeknou víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
1.12.09 22:27

Evi, ty prechazis rovnou z RD na MD na druhe dite?? A jestli jo, na kolik dni dovolene mas teda narok??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2191
1.12.09 22:32

MD se bere jako odpracovaná doba, takže za dobu druhé MD na nějakou dovolenou nárok vznikne… Přesný počet bude záležet, jak to je rozložený mezi roky atd. - za každých 21 pracovních dní vzniká nárok na 1/12 (např. z 20ti dnů).

Vyčerpat se musí hned po MD, protože během těch 3 let na RD by dovolená propadla, přenášet se dá max. do dalšího roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
2.12.09 07:16

Pokud MD trvá v kalendářním roce déle než pracovních dní, tak je nárok na celou dovolenou, ta se případně krátí o zmeškané dny tou předchozí RD. Jinak dovolenou je možné vybrat buď hned po MD (tady je výhoda, že se nebude krátit s ohledem na budoucí RD) nebo až po návratu po RD. V případě rodičovské ti dovolená nepropadne a převedou ti ji i ty tři roky.

Takže Evikule by měla mít 10/12 roční dovolené (pokud umím počítat). O její ČERPÁNÍ je nutno požádat tak, aby přesně navazovala na konec MD, stačí to udělat na začátku ledna, písemně, ať máš něco v ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
2.12.09 10:28

Já přecházela z RD na druhou MD a vznikl mi nárok na celou dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
2.12.09 16:43

Holky díky. :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
27.4.13 14:10

Ahoj holky, tak tohle by me opravdu zajimalo. Jelikoz jsem na prvni MD nastoupila v breznu 2011, po pul roce na RD a proplatili mi zbytek dovolene..cca 8 dni a ted jsem tehu cca 4tt, tim padem jdu z RD na MD jelikoz mam na dobu neurcitou a pocitam ze 8TT pred porodem pujdu na MD, ci mam jit radeji 6tt? Co je vyhodnejsi? Nevite nektera? Mela bych mit narok alespon na 4 dny dovolene, kdyz se doba MD pocita jako odpracovana? Ja se v tom totiz vubec nevyznam, ale cetla jsem, ze narok na dovolenou by mi mel vzniknout…tedy aspon myslim. Vyzna se v tom nektera? Moc dekuji za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat