Přechod z RD na MD

12009
9.12.09 03:03

prechod z RD na MD

Ahoj holky, prosim o radu. Jsem na 3 lete RD, dcera bude nit tri roky 31.1., ale jsem znovu tehu. 10.12. mi zacina MD,TP 4.2.2010
Dala jsem papir od mudra do prace, jak ted postupovat prosim??? Kde zaridit ukonceni RD a ten prechod? Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5162
9.12.09 06:18

U nás to je tak, že jak mi přijde papír ze sociálky s vyměřením PPM - tak ho mám zanést na sociální odbor při ÚP (tam co se zařizuje RP) a oni ukončí vyplácení rodičáku. Vyměří vzniklý přeplatek a ten budu muset vrátit.
Já na MD nastoupila letos 1.11., teď v prosinci už mi měla přijít PPM, což nepřišla, zatím to prostě nevyměřili. Ale bez peněz nejsem, přišel mi aspoň rodičák, který pak budu vracet…
Ale já si toto zjišťovala dopředu, jinde to může být jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
9.12.09 08:50

asi záleží na zaměstnavateli. U nás jsem si to musela zařídit sama.Účetní mi vyplnila denní příjem a s tím jsem pak šla na OSSZ. Ty mi doplnili a potvrdili formulář, který jsem dostala na úřadu práce a s vyplněným jsem šla zpět na ÚP, oddělení SSP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
javelinka
18.3.13 14:54

Ahoj holky, chtěla bych poradit nebo spíš ujistit, zda to dělám dobře.. Jsem na dvouletém rodičáku. Malý měl 15.3. 2 roky, jsem znovu těhotná, 8 týdenní nástup na MD vychází na 13.4. Čili jsem si RD o měsíc prodloužila, tzn. do 15.4. Jedná se mi o to, jestli se ještě ten den 15.4. započítává do rodičáku nebo ne. Čili zda si nástup na MD mám napsat až od 16.4. nebo už od toho 15.4. A jestli vůbec můžu jít na MD 6 až 8 týdnů před TP nebo jsou pouze varianty buď 6 nebo 8 týdnů (nic víc, nic míň).
Díky za případné odpovědi.. :)

• Citovat
  • Upravit
8937
18.3.13 15:32

Pokud mas rodicak do 15.4. tak si dej MD od 16.4. Na MD se nastupuje 6-8 tydnu pred terminem porodu, je jedno ktery den v rozmezi tech 14 dnu nastoupis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
javelinka
18.3.13 17:13

@elchirk děkuju ti za odpověď:-) Udělám to tak.

• Citovat
  • Upravit
313
14.8.16 11:21

Nastup na MD po RD

Ahoj, obnovuji diskusi a prosim o radu. Jsem na RD do tri let ditete, do ledna 2017. U zamestnavatele mam smlouvu na dobu neurcitou. Nyni jsem tehotna, mam narok na Ppm, datum nastupu na MD je 13.9.-28.9. Na UP mi rekli, ze rodicovsky prispevek je jen na cele mesice. Je to pravda? Takze jak mam postupovat? Zadost o ppm zamestnavateli, k 31.8. ukoncit na UP pobirani rodicaku? A nevadi, ze temer cely mesic budu nepojistena? Nebo se to plati/hlasi na vzp? Moc diky za radu, omluvte diakritiku a preklepy, pisu z mobilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5921
14.8.16 13:38

@Jenisa Co je to za blbost, že je rodičák na celé měsíce, normálně nastoupíš na mateřskou, dáš papíry o nástupu zaměstnavateli, papír na mateřskou ti přece vystaví na gyndě, a do dne nástupu na mateřskou ti z rodičáku vypočítají poměrnou část. Já taky přecházela a bez problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
14.8.16 13:47

@mamule42 to jako fakt? Tak to je prima, mela jsem obavy, ze za zari nebudu mit zadne penize, pokud mastoupim az 6 tydnu pred porodem. Ale pani na UP mi tvrdila, ze jinak to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5921
14.8.16 13:50

@Jenisa A kolikátého chceš vlastně nastoupit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
14.8.16 14:06

@mamule42 koncem zari, priblizne 6 tydnu pred porodem. Nechci, aby mi kratili ppm a chci vycerpat co nejvice z RP. Ale pokud bych v zari RP nemela dostat, kdyz pani na UP tvrdila, ze je to na cele mesice, tak jsem byla odhodlana nastoupit 8 tydnu pred, abych dostala v zari alespon nejake penize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5921
14.8.16 14:21

@Jenisa Tak to potom dostaneš rodičák normálně v září, nevím kolikátého ti chodí, pokud nastoupíš 28.9. jak píšeš na MD, tak ti zaplatí mateřskou za zbylé 2 dny v září, ty ti přijdou v říjnu, a potom ti bude chodit mateřská pravidelně od listopadu každý měsíc. Na sociálku nic nehlas dokud nebudeš mít papír o mateřské v ruce. Doufám že jsi zvýšila po dobu těhotenství rodičák na maximální výši aby jsi co nejvíce vyčerpala. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
14.8.16 15:10

@mamule42 udelam to, jak rikas. :) Ano, rodicovsky prispevek jsem si zvedla, aby mi moc nepropadlo. Diky za pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
3.4.18 19:33

Mohu poprosim o radu/ujisteni?

Jsem na RD, rodicovsky prispevek nestihnu dovybrat. Dalsi TP 28.7., takze nastup na MD nekdy v prubehu cervna.

Taaaakze, chapu to spravne, ze si urcim datum nastupu na MD, s papirem od gynekologa si necham v praci vyplnit klasicky papir o prijmech, pak vezmu formular pro potvrzeni DVZ (ten samy, ktery mi vyplnuji na RP?), s tim na CSSZ a s potvrzenym papirem na UP, kde mi kdyztak vymeri doplatek za cerven (=PPM-RP?).

Kdy na urad prace dat vedet, ze budu nastupovat na MD? Vyplaci se pokud vim zpetne, takze staci az s tim potvrzenym DVZ?

Resil jste to nekdo vsechno postou nebo jinak nez osobne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
3.4.18 20:28

Řeším to samé…od ledna 2018 může být výše RP až 70 % z platu (cca to, co jsi brala při MD), tak jsem si ho hned zvýšila, abych ho co nejvíce vybrala (stejně o nějaké peníze přijdeme). Při nástupu na druhou MD jsem dostala od gynekoložky papír, dovyplnila, samozřejmě jsem zvolila odchod na MD 6 týdnů před termínem porodu (abych vybrala co nejvíc z RP), donesla mzdovce a toť zatím vše. ÚP musím informovat od kdy mám MD, aby mi přestali vyplácet RD. Paní říkala, že stačí telefonem, ale radši tam zajdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat