Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Borůvka1990 píše:
Jasně chápu. Děti mají tyto (foto jsou kluka). Jsou kožený, nehrozí že se rozlepí a pod, jsem lempl na mazání, spíš impregnuju. Kupovala jsem mu je na jaře, takže nás čekají nové zase na jaře (holka naopak má podobné nové, tý budu kupovat zase na podzim).
to jsou boots4u? Mě se jedná i o podrážku - ohebnost…a aby byly lehké…
@Aliik píše:
Viz výše, střetly jsme se ve stejnou minutu
ano, vím ![]()
@3HE Sněhule jakékoliv, na těch pár dní v roce, co to nosí to moc neřeším…
@j.a.n.i1 píše:
@3HE Sněhule jakékoliv, na těch pár dní v roce, co to nosí to moc neřeším…
Myslela jsem, ze pises o tech stredne teplych, o kterych je tato diskuze ![]()
Kupuju vyšší teplejší přechodovky a chodí v tom celý studený podzim a v zimě, pokud nenapadne sníh. Jsme v nížině a zimní boty zrovna moc neužijem. Loni jsme měli Vikingy a byly boží, dneska jsem koupila Keen. Viz obrázek. Podobné vyšší boty s membránou dělá ještě Geox, ale jsou užší.
Já bych se spíš než na teplejší boty, zaměřila na ponožky. Loni jsou koupila holce merino a zimní boty vůbec nepotřebovala
@3HE na detskeboty.cz - jinde uz se ani nepokousim. maji superfitky tak beru vetsinou ty, obema nasim detem sedi. ale maji i geox, viking, primigi, richter a spoustu dalsich. ted jsem brala nove lurchi, jsem na ne zvedava.
@3HE Nene, my je povětšinou nemáme, mají kombinaci nízkých a sněhulí… ono totiž kdyby bylo na mých dětech, tak buď bez ničeho nebo v croksech. Ale letos mám v plánu tohle, dostala jsem na ně od někoho doporučení: https://www.sportisimo.cz/…slak/141805/ protože nemáme ty nízké nepromokavé.
@3HE píše:
to jsou boots4u? Mě se jedná i o podrážku - ohebnost…a aby byly lehké…
Teď nevím co je to konkrétně za značku, jsou ze specializované obuvi, zdravotní nezávadné. Tam dětem pravidelně měří nohu a podle toho doporučují obuv, vhodnou právě na typ dětské nohy. Lehké jako tenisky nejsou, ale těžké taky ne… Podrážka ohebná asi není, dítě v ní má,,pevnou nohu", podrážka je dostatečně silná
Ono se to těžko popisuje
Nejsem odborník..
![]()
@Elenloth píše:
Kupuju vyšší teplejší přechodovky a chodí v tom celý studený podzim a v zimě, pokud nenapadne sníh. Jsme v nížině a zimní boty zrovna moc neužijem. Loni jsme měli Vikingy a byly boží, dneska jsem koupila Keen. Viz obrázek. Podobné vyšší boty s membránou dělá ještě Geox, ale jsou užší.
tyhlety dvoje - jaké mají rozdíly… tuhost, hmotnost, šířka?
děkuji
vikingy znám a podle mne jsou bezkonkurenční.. ![]()
@LKL píše:
@3HE na detskeboty.cz - jinde uz se ani nepokousim. maji superfitky tak beru vetsinou ty, obema nasim detem sedi. ale maji i geox, viking, primigi, richter a spoustu dalsich. ted jsem brala nove lurchi, jsem na ne zvedava.
tento obchod znám.. také jsem tam párkrát nakupovala…
Dcera nosila superfity, ale teď preferuji kvůli širší špičce Viking, primigi…
Syn superfit nemůže mít… stalčují mu palce a pak zakopává… mají uzké špičky… jinak kdyby byly širší, tak super značka ![]()
@Netopirek píše:
Já bych se spíš než na teplejší boty, zaměřila na ponožky. Loni jsou koupila holce merino a zimní boty vůbec nepotřebovala
no jo.. jenže ve školce si syn před vycházkou ponožky nepřezuje… ![]()
@3HE píše:
syn nyní nosí nízké superfity s goretexem… máte nízké nebo kotníkové?
Máme ty vyšší vel.23. Myslím, že ty nízké se snad ani pro malé velikosti nedělají.
@Claire00 píše:
Máme ty vyšší vel.23. Myslím, že ty nízké se snad ani pro malé velikosti nedělají.
No jo… Ja potrebuji vel.30… To uz je mensi vyber…
@3HE no vsak ti pisu ze maji i viking a primigi. i tu velikost co shanis maji…