Přechod do péče otce

16
30.10.17 21:42

Přechoz do péče otce.

Zdravím, dopředu se omlouvám za kategorii tématu, ale má to k tomu snad nejblíž.
Je mi 17 let a měla bych na Vás menší prosbu. Chtěla bych zažádat o přechoz do otcovy péče. Již 8 let mě má v péči mamka a už to nezvládám. Problémy s ní a z otčimovy strany a hlavně zákaz k otci z neznámých důvodu. Chtěla jsem se zeptat kam se obrátit jestli na sociální péči nebo na sociálně-právní ochranu dětí a zda by mi někdo z Vás nemohl říct jak to funguje. Jestli v 17 se mohu rozhodnout sama u koho chci být a oni si jen pozvou nebo zavolají rodičům nebo zase musí chodit paní a kontrolovat podmínky a různé detaily.
Děkuji předem. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6795
30.10.17 21:45

Nemuzes se spojit s otcem?
Ja bych si sbalila veci, uceni a proste bych k tatovi odesla. Ten by pak zavolal matce, uvedomil socialku a pozadal o vyzivne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
30.10.17 21:52
@VitaminC píše:
Nemuzes se spojit s otcem?
Ja bych si sbalila veci, uceni a proste bych k tatovi odesla. Ten by pak zavolal matce, uvedomil socialku a pozadal o vyzivne.

Právě jsem myslela že bych tam zašla, vysvětlila celou situaci a údajně by měli jen zkontaktovat otce a tím by všechno haslo. Podle toho co mi říkala babina, jen si nejsem jistá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
30.10.17 22:03

@k.cmiel já si myslím že ani nemusíš nic vysvětlovat. Sice za tebe ma mamka zodpovědnost, ale když se sbalíš a půjdeš bydlet k otci ( s ním třeba pak na socku ) tak tě v 17 letech nikdo nemůže nutit vrátit se k matce

• Citovat
  • Upravit
15446
30.10.17 22:08

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36187
30.10.17 22:48

No a co na to otec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.10.17 23:11
@k.cmiel píše:
Zdravím, dopředu se omlouvám za kategorii tématu, ale má to k tomu snad nejblíž.
Je mi 17 let a měla bych na Vás menší prosbu. Chtěla bych zažádat o přechoz do otcovy péče. Již 8 let mě má v péči mamka a už to nezvládám. Problémy s ní a z otčimovy strany a hlavně zákaz k otci z neznámých důvodu. Chtěla jsem se zeptat kam se obrátit jestli na sociální péči nebo na sociálně-právní ochranu dětí a zda by mi někdo z Vás nemohl říct jak to funguje. Jestli v 17 se mohu rozhodnout sama u koho chci být a oni si jen pozvou nebo zavolají rodičům nebo zase musí chodit paní a kontrolovat podmínky a různé detaily.
Děkuji předem. :hug:

Nejdůležitější je, co na to tvůj táta.
Pokud se sebereš a půjdeš k němu bydlet, soud to jenom posvětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
31.10.17 08:38
@pikola píše:
No a co na to otec?
@Bábrdl píše:
Nejdůležitější je, co na to tvůj táta.
Pokud se sebereš a půjdeš k němu bydlet, soud to jenom posvětí.

Otec v pořádku, bere moje rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81528
31.10.17 08:41
@k.cmiel píše:
Otec v pořádku, bere moje rozhodnutí.

no, tak by bylo asi lepší, aby to zajištoval s tebou. Dojít na sociálku společně. Ideálně to dohodnout s matkou mimosoudně. Že v tomdle věku už dají na tvůj názor je víc než jasné a přece se nebude chtít jen tak pro zábavu handrkovat po soudech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat