Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, končím za chvilku šestinedělí, dnes jsem se objednávala na gyndu s tím, že ale nevím, jak na kontrolu, že stále krvácím..Bylo mi řečeno, že bude kvůli tomu krvácení nejspíš udělán UTZ a kdyby bylo něco špatně, poslali by mě do špitálu na přečištění dělohy (snad jsem v telefonu slyšela dobře, v tomhle se skutečně nevyznám).
je to zatím kdyby kdyby, ale vzhledem k tomu, že jsem plně kojící, musím se preventivně připravit, hlavně třeba začít odstříkávat.Takže - jak dlouhý je pobyt v tomto případě v nemocnici? (jestli vůbec nějakej je).Mám si v tom případě odstříkat MM? Kolik?
A posl. otázka, kterou se skoro bojím položit - jak to přečištění probíhá ? ![]()
Děkuji.
Xangela, pod precistenim maternice sa v tomto pripade rozumie revizia maternice, cize rovnaky postup ako pri kyrete. s dobou pobytu s mliekom potrebnym na odstriekanie ti veru neporadim. nebolo by ale mozne byt hospitalizovana spolocne s babatkom?
Já jsem na to šla třetí den po porodu, kvůli tomu, že se mi v břiše srážela krev.Byla jsem v porodnici dýl kvůli malý, takže ti nepovím, jak dlouho tam budeš, ale myslím, že max. do druhého dne
. Mě dali narkózu a za hodinu bylo hotovo, takže jsem o ničem nevěděla. Vím, že je to blbý hned po porodu, já z toho byla taky hotová, hrozně jsem se bála, ale neboj se, bude to v pohodě ![]()
Já jsem byla na přečištění po potratu a bylo to jen na dopoledne - po 8 tuším nástup a do oběda jsem byla doma. Předpokládám, že po porodu to bude obdobné. Ale určitě záleží na nemocnici, jak to dělá, po potratu se běžně chodí hned domů, ale že mně dělali revizi až odpoledne, tak jsem šla domů až ráno. Nejlepší bude se zeptat při objednávání do nemocnice, pokud vůbec do nějaké půjdeš
Myslím, že ti dají čas na přípravu, když tě nebolí břicho, tak by to nemělo tolik spěchat - ze mně padaly po porodu velké sraženiny, tak jsem se bála, aby tam nějaká nezůstala a PA mi prohmatávala břicho, že je klidné, ale kdyby mě začalo bolet nebo byla teplota, tak mám přijet na UTZ, pak to je urgentní.
Uspí tě a kyretou vyčistí dělohu, aby odstranili možné zbytky placenty, které způsobují neustávající krvácení.
Držím palce, aby to nebylo potřeba!
Děkuji za odpovědi…
matenka - já právě moc malého do nemocnice tahat nechci, bůhví, co by tam ještě chytil ![]()
Ahoj, kamaradka tam byla nedavno, cisteni se provadi pod narkozou, v nemocnici byla jeden den a deti mela s sebou a krmili ji je UM..ale muze to byt klidne normalni..drzim pesti,at je to v poradku ![]()
Byla jsem tam asi 2 dny,už si to nepamatuju je to 16 let,je to pod narkozou, a kluka jsem měla sebou, protože jsem kojila.
xangel87 píše:
Ahoj, končím za chvilku šestinedělí, dnes jsem se objednávala na gyndu s tím, že ale nevím, jak na kontrolu, že stále krvácím..Bylo mi řečeno, že bude kvůli tomu krvácení nejspíš udělán UTZ a kdyby bylo něco špatně, poslali by mě do špitálu na přečištění dělohy (snad jsem v telefonu slyšela dobře, v tomhle se skutečně nevyznám).
je to zatím kdyby kdyby, ale vzhledem k tomu, že jsem plně kojící, musím se preventivně připravit, hlavně třeba začít odstříkávat.Takže - jak dlouhý je pobyt v tomto případě v nemocnici? (jestli vůbec nějakej je).Mám si v tom případě odstříkat MM? Kolik?A posl. otázka, kterou se skoro bojím položit - jak to přečištění probíhá ?
Děkuji.
neboj,taky jsem byla na hysteroskopii.malýmu byly 2m a já pořád špinila.Někdy víc někdy mín.Dokonce jsem si myslela že jsem už dostala menstr.Bohužel.Dr mi udělal ultrazvuk a zjistil že mi v děloze zůstal zbyteček placenty tak se dělova neuzavírala.Nastoupila jsem v pá dopol,odpoledne operace a druhý den po obědě domu.Byl tam se mnou prcek i manžel(hlídal ho po dobu operace a kojit jsem mohla asi 2hod po nark.Jedno krmení přežil UM.tak držim palečky
![]()
Ladynko, jak moc jsi špinila? Já jsem teď 7týdnů po porodu, krvácela jsem celé šestinedělí, teď už jsem si myslela, že je to ok a po třech dnech jsem zase začala krvácet. Myslela jsem si, že je to normální, dost mě tedy bolí břicho, ale jelikož jsem měla problémy i se slepým střevem, tak mi ani nedošlo, že to s tím může třeba souviset. Měla jsi i nějaké bolesti břicha, nebo jen to krvácení?
Já teda taky už myslela, že mám menses, páč bez velké vložky se stále neobejdu, slipka neexistuje…Bolesti ale nemám, jen při čůrání takovej jakoby bolestivej tlak na sponu, přímo na klitoris řekla bych ![]()
MinkaD píše:
Ladynko, jak moc jsi špinila? Já jsem teď 7týdnů po porodu, krvácela jsem celé šestinedělí, teď už jsem si myslela, že je to ok a po třech dnech jsem zase začala krvácet. Myslela jsem si, že je to normální, dost mě tedy bolí břicho, ale jelikož jsem měla problémy i se slepým střevem, tak mi ani nedošlo, že to s tím může třeba souviset. Měla jsi i nějaké bolesti břicha, nebo jen to krvácení?
no někdy to bylo opravdu jen takový zašpinění a jindy krvácení jako když máš slabší menstr. ale taky třeba 2-3 dny nic.
Ahoj, po prvnim porodu jsem krvacela cca 8 tydnu, sla jsem na KO po sestinedeli az tak pozde, protoze na gynde nemeli volno
Podle UTZ zjistila, ze tam mam nejake zbytky, takze me rovnou poslala do Podoli - porodnice kde jsem rodila.
Tam me dali injekci, abych se vycistila a poslali domu s tim, ze kdyz to neodejde do rana, tak nastoupim v 8h na zakrok - cisteni delohy.
xangel87 píše:
Děkuji za odpovědi…
matenka - já právě moc malého do nemocnice tahat nechci, bůhví, co by tam ještě chytil
Rovnou mi rekli, ze se tyto zakroky provadeji ambulantne (rano udelaji, odpo domu) a v zadnem pripade se tam deti nepousteji, neni to na sestinedeli ani na rizikove gynde, je to proste „mimo“ pokoje a saly v porodnici, takze mimco musim nechat doma!
Nic do rana neodeslo, takze jeste, ze jsem vecer predtim aspon neco odstrikala, vubec to neslo (a to jsem mela mlika hodne), mela jsem jednu lahvicku a pak asi pulku, no byla jsem z toho nervni.. Malej byl jen kojenej, v zivote do te doby nemel lahvicku v puse ![]()
Rano v 8h jsem nastoupila na prijem, dali me do pokoje, kde jsme byly 4 a cekaly, postupne jsme sly „pod kudlu“, dve tam byly s cipkem, jedna pani s necim dalsim a pak ja.. Musela jsem podepsat ty papiry jako ze souhlas s riziky a tak, nic moc, sal vypadal jak Nemocnici na kraji mesta
Ale bylo to v poho, jak jsem se probudila (pry jsem jim tam neco vypravela
), tak me chodily sestry kontrolovat, jak krvacim a tak, odstrikavala jsem tam asi 2× mliko, po te narkoze, ktere jsem pak vylila, abych si ulevila a to MM „procistila“. Nijak to nebolelo, kolem te 14h me vykopli, se zpravou, ze komplet zprava bude k dispozici pozdeji, i s vysledky. Udelaji ti vlastne „vyskrab“ delohy, vycisteni, jako treba po potratu, dela se to nejakou „tycinkou“ nebo co
jako ze to vysaji… ale nevim, nejsem Dr.
Maleho jsem nakojila v 8h nez jsem jela, pak pil kolem 10h tu lahvicku, pak kolem 12h tu pulku, docela mu to slo, mel hlad, ale pustili me az kolem 14h a to jsem nesmela kojit, jen odstrikat a vylejt, takze nakonec koupil manzel v lekarne Bebu a malej jeste 2× dostal UM, ale bylo to v poho, vypil to a normalne jsme pak najeli na kojeni znova…
No a nakonec ve vysledkach bylo, ze to byly zbytky placenty, nekrotizujici tkan, takze jsem fakt rada, ze jsem na to cisteni sla, jinak by z toho mohl byt zanet jak prase ![]()
Neboj, bude to v pohode!!! Drzim palce.