Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
nemuzes vedet ze vsechny jsou milujici…jsou ruzne matky co si budem nalhavat…ted nic proti maminkam tady na eMiminu ale jsou toho kazdy den plne zpravy co se deje kolem.no odted se uz budu snad i bat zalozit nekdy dalsi diskuzi.....takove reakce jsem tedy necekala ![]()
Možná by bylo fajn místo pročítání o neštěstí a moralizování přešíst si něco o zdravé a nebo alespon normální výživě.Dát takle malinkému dítěti kravské mléko je skoro strejné jako kdyby jsi ho týrala proto že to co to udělá z jeho bříškem jsi už asi zjistila když jen pláče.Ach jo ach jo
Ke kravskému mléku: Oficiální stanovisko je to, že kravské mléko (ale pasterované, ne přímo od krávy a ne odtučněné), se může dětem podávat cca od 1 roku věku. Ale - a to patří mezi mé, poněkud alternativní názory - není kravské mléko tak úžasný nápoj, jak nám prezentují lékaři a také mlékárenský průmysl. Jednak v našem těle po odstavení od mateřského mléka ubývají enzymy, které dokáží mléko štěpit, to má pak za následek tvoření nadbytečného hlenu v těle, zvláště u osob krevní skupiny 0, a potom vápník, kvůli kterému je kravské mléko pro děti údajně nepostradatelné, je v něm obsaženo ve velmi špatně využitelné formě. No a v neposlední řadě - a tento argument je mému zootechnickému srdci obzvláště milý
- člověk je jediný savec, který pije mateřské mléko jiného savce. Kravské mléko je výborná potrava, ale nejlépe využitelná a od přírody namíchaná je pro telátka.....
anonymni ty jsi fakt vsude…neplet tady jine tema nez je a kdyz te nezajima nemusis si jej cist…
JO, tak držela jsem se zpátky, říkala si, nebudu prudit, ale i já tě znám z diskuze o kravském mléce na BC… jojo, vím, že jsi tam docela provokovala a do jisté míry to děláš i tady. Ty to tak určitě nebereš… ale sama píšeš, že tady na Emiminu určitě žádná maminka, co by své děti nemilovala, není a na stranu druhou jsi tu diskuzi založila právě zde… trochu si to protiřečí.
Nechtela jsem, ale musim reagovat.
Pochybuju o tom, ze by se matky hyeny po precteni treba milionu smutnych pribehu (tezko neco takoveho budou cist, kdyz o sve deti nemaji strach) zmenily v matky milujici.
Svym zpusobem chapu, ze jsi chtela upozornit na tento web, protoze se Te pribehy dotykaji. Ale vetsina maminek tyto a dalsi stranky zna, protoze nejsou lhostejne k osudum jinych.
erdita píše:
anonymko to cos napsala je nesmysl a ani smajlikem to neulehcis.urcite jsem temito pribehy nepoznala ze odted uz sve dite miluju.proste jsou jen maminky ktere o techto strankach nevi.a neni matka jako matka..jsou treba i takove ktere zamiri do babyboxu…
Co mas proti matkam, ktere zamiri k babyboxu?
Mozna jsem prehnany optimista, ale myslim, ze prave proto, ze maji sve miminko rady, zamiri k babyboxu…
Nikdo z nas nevi, co prozivaji, tak nam neni dano soudit… Kazdopadne si myslim, ze to je xkrat lepsi reseni nez igelitka pohozena v popelnici nebo jinde…
Jak jsem měla tu čest s touto maminkou jsem se setkala v ruzných šílených diskuzí.myslím že by měla navštívit spíše lékaře než někoho poučovat a co víc sama své dítě trápí ruznýma šílenostma jako je kravské mléko,polštář od narození a další její bludy.Je to teda fakt případ a pasovala bych jí na zvláštního uživatele emimina .edivim se že se nezapojila do žádné dlouhodobé diskuze proto že to by se ostatní asi zbláznily
Anonymni píše:
Jak jsem měla tu čest s touto maminkou jsem se setkala v ruzných šílených diskuzí.myslím že by měla navštívit spíše lékaře než někoho poučovat a co víc sama své dítě trápí ruznýma šílenostma jako je kravské mléko,polštář od narození a další její bludy.Je to teda fakt případ a pasovala bych jí na zvláštního uživatele emimina .edivim se že se nezapojila do žádné dlouhodobé diskuze proto že to by se ostatní asi zbláznily
Ale no tak… přece tu na sebe nebudem kydat hnůj, jen pro odlišné názory a jiné způsoby podání???? AŤ si Erdita založí jakou diskuzi chce, ale musí být ochotná překousnout i jiné názory.. Nemyslím si že cokoli myslela zle, možná protože nemí v žádné pravidelné diskuzi tak neví, jaká sorta maminek se tu baví… Z vlastní zkušenosti můžu říct, že jsou tu opravdu malinko jiné maminky než na jiných servrech…
Erditko - tady máme všechny své děti moc rády a nepotřebujem pobídnutí k tomu si to uvědomovat, ale to neznamená, že by sis tu s námi nemohla povídat o věcech co zajímají tebe, nebo třeba poradit někomu kdo to potřebuje…
Lacenko , s Erditou to bude asi krapet složitější, buď provokuje, nebo není úplně v pořádku…možná je to nějaká forma divného humoru, těžko říct…koukni do jejích diskuzí, já si nemyslím, že je to nedorozumění…
dusicko tvuj nazor s babyboxem…no comment to pro me nejsou matky ale zas mam jiny nazor.lacenko asi jedina jsi tady normalni dik. a neverim ze se zadna zu vas nesetkala s maminou ktera tohle zkusila.jen proste vsechny tahnete za jedno lano ale ja se klidne postavim na druhy konec protoze nejsem srab a za svym si budu stat
erdita píše:
dusicko tvuj nazor s babyboxem…no comment to pro me nejsou matky ale zas mam jiny nazor.lacenko asi jedina jsi tady normalni dik. a neverim ze se zadna zu vas nesetkala s maminou ktera tohle zkusila.jen proste vsechny tahnete za jedno lano ale ja se klidne postavim na druhy konec protoze nejsem srab a za svym si budu stat
Ale o tom to přece je!!!!! Nechápu proč se cpeš na opačný konec lana… a normální si sice připadám to ano, ale v okamžiku, kdy se tady budeš „navážet“ do „mých“ srdíčkových maminek (dušička a Judy), tak odsud pocud…
Postav se klidně kam chceš, to, že nedokážeš přijmout názor někoho jiného neznačí nic o tom, že nejsi srab, ale že jsi přesvědčená o tom, že Ty jediná máš pravdu. Podepisuji se pod názor Dušičky a Ty si klidně trhni. ![]()
Erdit, nejak jsem nepochopila.. S jakou maminkou jsme se asi nesetkaly?
Mě také právě zarazilo- to budte rady maminky ze mate zdrave deti a ze se narodily prave vam.je to ten nejvetsi dar.Předpokládám že zde 100% všichni své děti nadevše milujeme a přejeme si aby byli zdraví a za druhé je to nevhodné použít neštěstí ostatních k nějakému kárání a nebo upozornění nebo jak to popsat,nemohu najít vhodný název. Možná toto ventilování je vhodnější mezi řečí v diskuzi která je zajetá než zakládat novou proto že to pak vypadá jako veřejné kárání pro všechny zde milující maminky