Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Tak ať si ho jen vyzvedává, na víkendy mezi dveřma a v týdnu po domluvě, odkdy dokdy..Žádný kafíčkování u tebe doma. Ale je to ted těžké, co budou v zimě bloncat po městě??
Hlavně to měj soudně schválené, aby si ho v zápalu vzteku či schválnosi, trucu mezi váma, nenechal déle než zní ústní dohoda.
A když jsi anonym, nemůžeš napsat o jaký podraz jde? Jak ti pomůže, když ti napíšem, že si Janičku a Pepíka předáváme 2 x v měsíci a každou středu…např.??? ![]()
A jak jste ei ho předávali doteď? To ex vysedával u tebe doma?
U nás se to kolem toho šestého roku zlomilo a teď si jí vůbec už nebere, holce bude 12 let.
Nám bývalá vozila dceru k vrátkům…a ona si sama dobehla už do domu..to ji bylo taky podobně…dneska ji je 11.a vetsinou už sama čeká na manžela vetsinou u babicky nebo před školou…s bývalou se nevidel asi 5let a ani sinnevolaji nepisi…manžel si to vždy domlouvá s dcerou a musím říct že to funguje ![]()
Zajímá mě to z důvodu jestli budu krkavčí ex když ho nepustím na „kafíčko“ ale jen mu vrazím tašku a dítě. Mám z toho divný pocit ale myslím si že takhle to prostě asi mezi ex funguje…
My máme právě soudně jen alimenty, ale návštěvy atd dohodou, už jsem uvažovala o určení soudem aby jsme se nedohadolvali, jen se bojim že se pak bude akorát vztekat a dělat truci…
@xFelli píše:
A jak jste ei ho předávali doteď? To ex vysedával u tebe doma?
No jen v týdnu když přijel na návštěvu… Když si pro něj jede tak malej mu chtěl ukázat hračky nebo tak takže tu třeba pul hodky byl povidal si atd… A vtydnu prijel z prace a byl tu treba hodinu dve…
Příspěvek upraven 23.11.14 v 14:33
Já budoucímu exmanželovi taky nedělám kafe, nevidím důvod. Děti předávám mezi dveřma, maximálně čeká v chodbě. Zbytečně se s ním nebavím, jenom předám info ohledně dětí a nazdar.
@landina2 píše:
No jen v týdnu když přijel na návštěvu… Když si pro něj jede tak malej mu chtěl ukázat hračky nebo tak takže tu třeba pul hodky byl povidal si atd… A vtydnu prijel z prace a byl tu treba hodinu dve…
Manžel taky jezdí za holkama v týdnu a většinou je bere do bazénu nebo jdou na návštěvu k jeho babičce. Nedávno jsem mu nabídla, že s nima nikam chodit nemusí, že může bejt klidně u nás s holkama v pokojíku (chápu, že vyjde dost draho brát je furt do bazénu a courat venku teď v zimě je taky naprd). Zatím to nevyužil, ale pokud bude chtít u nás zůstat, bude u holek a já si budu dělat něco v jiný části bytu, určitě jim u toho nebudu asistovat nebo nedej bože se s ním vybavovat, protože každej náš rozhovor skončí hádkou. ![]()
@landina2 píše:
Takhle to u nás fungovalo dokud jsem bydlela sama ve svým bytě a holka byla malá. Pak jsem to utnula, protože jsem pro každého vypadala jak de.bil, že ho pořád zvu na kafe. On za ní jezdil 70km a já brala v potaz jeho výdaje za cestu a aby s ní byl pořád v mekáči mi nepřišlo vhodné. A pak když jsem se sestěhovala s nynějším mužem předávala jsem jí u vchodových dveří. Nepřišlo mi to ani divné ani nevhodné.
@PetraJ píše:
Já budoucímu exmanželovi taky nedělám kafe, nevidím důvod. Děti předávám mezi dveřma, maximálně čeká v chodbě. Zbytečně se s ním nebavím, jenom předám info ohledně dětí a nazdar.
taky tak, přes práh mi nesmí
Když mu děti chtějí něco ukázat, ukáží, nebo si to vemou s sebou a frčí. Dřív jezdil i vtýdnu a bral si děti ven, do herny nebo ke tchýni. On bydlí jinde. Teď si je bere jen na víkendy a funguje to takto, někdy předáváme i přes babičku, když nestíháme jeden nebo druhý.
@landina2 píše:
Zajímá mě to z důvodu jestli budu krkavčí ex když ho nepustím na „kafíčko“ ale jen mu vrazím tašku a dítě. Mám z toho divný pocit ale myslím si že takhle to prostě asi mezi ex funguje…
takhle to funguje u nás a jako krkavčí máma se necítím. Někdy jsme se ani neviděli a dítko si předávali ve školce, později škole. Důležité věci řešíme emailem, co je psáno to je dáno, ústní dohody nefungovaly. Ex mě ani nezdraví. Dítě si předáváme u dveří.
Tak jsem ráda že v tom nejsem sama
nechcí byt neslušná avyhodit ho mezi dveřma
jenže jak je psáno víše většinou se taky zhádáme pořád do mě jen ryje a nejhoršíje že to dělá před malým… Já mu hodně ustupovala mohl cokoliv kdykoliv, ale už mám svůj život a ono odsud podsud ![]()
Ahoj holky omlouvám se za anonym ale… Chci se zeptat jak to máte s předáváním dětí ex? A jak to funguje v týdnu. Jde mi o tohle… S ex nejsem 6 let malej bude slavit brzo 6 narozky. Vždycky jsme se na všem dohodli já mu pořád vycházela vstříc, dohodli jsme se na 2 víkendech v měsíci někdy i na nějakém dnu na víc, v týdnu se mohl kdykoliv stavit a kdykoliv malému zavolat. ted udělal dost ošklivej podraz a já už prostě nechci aby to bylo jako dřív. nejraději bych mu dala jen malého mezi dveřma a čau. Rozhodně mu nechci v kontaktu bránit to ne ale jak to máte nastavené u vás?