Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Praha za 2kk je min. 12tis. Hezké byty 2kk jsou spíš 15tis. Hledám už rok… Nechci dětem měnit školu a školku, hledám něco blízko. Ale stejně ani v jiných částech Prahy to není levnější.
Bydlíme na Praze 10, máme pěkný 2kk s terasou, 54m za 10 000,–. Jsme tu dva roky.
Hledej dál.
Jinak leda ubytovna nebo azylový dům.
Hodně štěstí. ![]()
Praha má vysokou cenu bydlení, ale i vyšší výplaty. Vše jde ruku v ruce.
Takže záleží jakou máš práci. Buď dobře placenou, nebo se v dané lokalitě porozhlídni po jiné práci. Nebo je druhá možnost-vrátit se poblíž k mamince.Tam budou ceny bydlení nízží. A budeš mít i možnost občasné výpomoci s dětmi.
Je to fakt. Za méně peněz se seženou opravdu nehezhe byty…um akrat, původní stav atd…například zlicin ta nova zástavba - 2kk 15tis…bohuzel…ale zase u nas na malém městě ( Zdice ) se do 10ti tis vejdes.. Hele moje Bára vystřídala tri školky…následky to nezanechalo…
Zakladatelko neporadím. Také tohle nechápu. Mám dvě sestry. Ty dostaly peníze od mého otce, postavily si za manželství barák a po rozvodu se oba chlapi majetku vzdali a domy jim nechali.
Já od táty nedostala ani korunu. Manžel dům dostal papírově darem za trvání manželství, ve skutečnosti jsme za něj nemalou částku zaplatili, ale to není nijak dokladováno
(on asi věděl proč, je to skrblík, nepustí ani chlup a já byla mladá, blbá a naivní. Teď na to doplatím).
Děti mám dvě skoro v pubertě (holka kluk). Nájem u nás také okolo 15 tisíc bez poplatků (pokud nepůjdu do 1+1, což s dětmi fakt nejde). Odstěhovat někam dál se nechci - děti mají školy, kamarády, já práci, rodinu…
Takže teď to řeším tak, že doplácím dluhy, škudlím každou korunku a dávám si peníze stranou, abych měla na pár měsíců do rezervy. Manžel mi totiž z našeho společného domu nenechá nic a ještě začal rozkřikovat, že jestli se s ním rozvedu, tak bude žádat střídavou péči, aby nemusel platit alimenty
![]()
@Anonymní píše:
Bydlíme na Praze 10, máme pěkný 2kk s terasou, 54m za 10 000,–. Jsme tu dva roky.
Hledej dál.
Jinak leda ubytovna nebo azylový dům.Hodně štěstí.
to mate opravdu stesti ![]()
Jedině jít do garsonky, rok to tam nějak přežít a mezitím se trochu uskromnit a něco našetřit… ![]()
Změnit školu a školku není žádná sranda. Hlavně ta školka!!! Ty jsou všude přeplněné. Navíc do školky můžeš dát přihlášku pouze v místě trvalého bydliště. Takže pro mě neřešitelné.
@Anonymní píše:
Změnit školu a školku není žádná sranda. Hlavně ta školka!!! Ty jsou všude přeplněné. Navíc do školky můžeš dát přihlášku pouze v místě trvalého bydliště. Takže pro mě neřešitelné.
tak jestli nutné potřebuješ školu, tak jistě pracujes… Plus alimenty…to bys mela nájem utáhnout…nerikej, ze v Praze beres 10tis…
Příjem? Na pronájem bytu za 12 nemám. Jsem vůbec ráda, že mám práci. Děti mi často marodí
Na půjčku ani hypotéku to rozhodně není.
Přece jít do pronájmu je provizorní řešení. Člověk nemůže žít celý život v pronájmu!
Jak bydlí ostatní rozvedené matky malých dětí?
@Anonymní píše:
Příjem? Na pronájem bytu za 12 nemám. Jsem vůbec ráda, že mám práci. Děti mi často marodíNa půjčku ani hypotéku to rozhodně není.
Přece jít do pronájmu je provizorní řešení. Člověk nemůže žít celý život v pronájmu!
Jak bydlí ostatní rozvedené matky malých dětí?
jak bydlí? Některé u rodičů, některé spolu s dalsi rozvedenou matkou, některé bohuzel stale s exmanželem…nekdo take v azylaku… Vsechno jde, jen se musis snažit a hlavne chtit!!! Ja se po rozvodu stěhovala třikrát!!! Ted jsem šťastná - mam
nového muze, roční holčičku a dalsi dve z předchozího manželství…
Příspěvek upraven 20.11.14 v 08:44
Rozvádím se, mám dvě malé děti 7 a 4roky a po rozvodu nemám kam jít. Nemám žádný majetek a manžel měl byt před svatbou. Na pronájem malého bytu 12 - 15tis nemám. Přemýšlím, jak to vyřešit a připadám si jako v začarovaném kruhu. Mám jen mamku 200km daleko v 1+1. Manžel je tyran, je to s ním strašné.
Jak to řeší ostatní? Přeci nejsem jediná, kdo se rozvádí. To mají všechny ženy své byty nebo bohaté exmanžely, co se o ně postarají? Stěhujete se po rozvodu daleko? Měníte dětem školu, školku, svou práci?
Děkuju a hezký den!