Po rozvodu - kde bydlet ?

Anonymní
20.11.14 07:55

Po rozvodu - kde bydlet ?

Rozvádím se, mám dvě malé děti 7 a 4roky a po rozvodu nemám kam jít. Nemám žádný majetek a manžel měl byt před svatbou. Na pronájem malého bytu 12 - 15tis nemám. Přemýšlím, jak to vyřešit a připadám si jako v začarovaném kruhu. Mám jen mamku 200km daleko v 1+1. Manžel je tyran, je to s ním strašné.
Jak to řeší ostatní? Přeci nejsem jediná, kdo se rozvádí. To mají všechny ženy své byty nebo bohaté exmanžely, co se o ně postarají? Stěhujete se po rozvodu daleko? Měníte dětem školu, školku, svou práci?
Děkuju a hezký den! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36178
20.11.14 07:57

A odkud jsi ze za najem tolik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.14 08:06

Praha za 2kk je min. 12tis. Hezké byty 2kk jsou spíš 15tis. Hledám už rok… Nechci dětem měnit školu a školku, hledám něco blízko. Ale stejně ani v jiných částech Prahy to není levnější.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.11.14 08:09

Bydlíme na Praze 10, máme pěkný 2kk s terasou, 54m za 10 000,–. Jsme tu dva roky.
Hledej dál.
Jinak leda ubytovna nebo azylový dům.

Hodně štěstí. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
8935
20.11.14 08:10

Praha má vysokou cenu bydlení, ale i vyšší výplaty. Vše jde ruku v ruce.
Takže záleží jakou máš práci. Buď dobře placenou, nebo se v dané lokalitě porozhlídni po jiné práci. Nebo je druhá možnost-vrátit se poblíž k mamince.Tam budou ceny bydlení nízží. A budeš mít i možnost občasné výpomoci s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119

Nemůžeš se vrátit domů? Měla bys hlídání i pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342

Je to fakt. Za méně peněz se seženou opravdu nehezhe byty…um akrat, původní stav atd…například zlicin ta nova zástavba - 2kk 15tis…bohuzel…ale zase u nas na malém městě ( Zdice ) se do 10ti tis vejdes.. Hele moje Bára vystřídala tri školky…následky to nezanechalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.14 08:11

Zakladatelko neporadím. Také tohle nechápu. Mám dvě sestry. Ty dostaly peníze od mého otce, postavily si za manželství barák a po rozvodu se oba chlapi majetku vzdali a domy jim nechali.
Já od táty nedostala ani korunu. Manžel dům dostal papírově darem za trvání manželství, ve skutečnosti jsme za něj nemalou částku zaplatili, ale to není nijak dokladováno :cert: (on asi věděl proč, je to skrblík, nepustí ani chlup a já byla mladá, blbá a naivní. Teď na to doplatím).
Děti mám dvě skoro v pubertě (holka kluk). Nájem u nás také okolo 15 tisíc bez poplatků (pokud nepůjdu do 1+1, což s dětmi fakt nejde). Odstěhovat někam dál se nechci - děti mají školy, kamarády, já práci, rodinu…

Takže teď to řeším tak, že doplácím dluhy, škudlím každou korunku a dávám si peníze stranou, abych měla na pár měsíců do rezervy. Manžel mi totiž z našeho společného domu nenechá nic a ještě začal rozkřikovat, že jestli se s ním rozvedu, tak bude žádat střídavou péči, aby nemusel platit alimenty :poblion: :zed:

• Citovat
  • Upravit
1342
20.11.14 08:11
@Anonymní píše:
Bydlíme na Praze 10, máme pěkný 2kk s terasou, 54m za 10 000,–. Jsme tu dva roky.
Hledej dál.
Jinak leda ubytovna nebo azylový dům.Hodně štěstí. :kytka:

to mate opravdu stesti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
20.11.14 08:14

Jedině jít do garsonky, rok to tam nějak přežít a mezitím se trochu uskromnit a něco našetřit… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.14 08:20

Změnit školu a školku není žádná sranda. Hlavně ta školka!!! Ty jsou všude přeplněné. Navíc do školky můžeš dát přihlášku pouze v místě trvalého bydliště. Takže pro mě neřešitelné.

• Citovat
  • Upravit
2734
20.11.14 08:24

Kolik máš příjem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
20.11.14 08:30
@Anonymní píše:
Změnit školu a školku není žádná sranda. Hlavně ta školka!!! Ty jsou všude přeplněné. Navíc do školky můžeš dát přihlášku pouze v místě trvalého bydliště. Takže pro mě neřešitelné.

tak jestli nutné potřebuješ školu, tak jistě pracujes… Plus alimenty…to bys mela nájem utáhnout…nerikej, ze v Praze beres 10tis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.14 08:34

Příjem? Na pronájem bytu za 12 nemám. Jsem vůbec ráda, že mám práci. Děti mi často marodí :( Na půjčku ani hypotéku to rozhodně není.

Přece jít do pronájmu je provizorní řešení. Člověk nemůže žít celý život v pronájmu!

Jak bydlí ostatní rozvedené matky malých dětí?

• Citovat
  • Upravit
1342
20.11.14 08:42
@Anonymní píše:
Příjem? Na pronájem bytu za 12 nemám. Jsem vůbec ráda, že mám práci. Děti mi často marodí :( Na půjčku ani hypotéku to rozhodně není.

Přece jít do pronájmu je provizorní řešení. Člověk nemůže žít celý život v pronájmu!

Jak bydlí ostatní rozvedené matky malých dětí?

jak bydlí? Některé u rodičů, některé spolu s dalsi rozvedenou matkou, některé bohuzel stale s exmanželem…nekdo take v azylaku… Vsechno jde, jen se musis snažit a hlavne chtit!!! Ja se po rozvodu stěhovala třikrát!!! Ted jsem šťastná - mam
nového muze, roční holčičku a dalsi dve z předchozího manželství…

Příspěvek upraven 20.11.14 v 08:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna