Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ahoj, podala jsem žádost o alimenty a svěření dítěte do péče… Jenže jsme se k sobě vrátili(prý se napraví) jenže já bych i přesto chtěla tohle mít vyřízený kdyby náhodou, nějak extra mu zatím nevěřím…ale nevim jestli to vlastně jde když jsme zase spolu…ale jinak spolu zatím ještě nebydlíme, musím tu žádost stáhnout nebo to jde udělat i přes to že spolu jsme? Děkuji ![]()
No právě že nevím jestli to jde si o to zažádat když spolu jsme, to řeknu u soudu že jsme zase spolu ale i přesto chci určit alimenty a svěření malýho do péče?
Tak to by melo jít celkem dobre i když jste spolu a jak píše š tak spolu nebydlite.On ma vůči dítěti taky povinnosti. Takhle to mela znama, akorát pocitej ze se o to zajímá socialka. Je to tedy už dyl, tak třeba mezitím proběhly nějaké změny. ![]()
A co zvednou telefon, zavolat tam, kam se ta žádost podávala (dneska mě to nemyslí, tak nevím, jestli se volá OSPD? ), vysvětlit situaci a zeptat se, co navrhují oni. ![]()
@Bodlinka 09 děkuju
nevěděla sem právě jestli to vůbec jde
aby na mě u soudu nekoukali co po nich vubec chci ![]()
@omites zkusím to
děkuju
My to tak měli. Když se malá narodila, tak jsme měli krizi a on to chtěl mít urovnané, kdyby jsme se rozešli. Malé bylo 5 měsíců, když jsme měli soud. A to jsme spolu žili v jedné domácnosti. No nakonec jsme krizi překonali a já teď žertuju, že půjdu žádat o zvýšení alimentmů. Je to už pár let.
A to jste na soudě normálně řekli že spolu jste? já právě nevim jak to tam mam vysvětlit ![]()
@Aniikaa píše:
A to jste na soudě normálně řekli že spolu jste? já právě nevim jak to tam mam vysvětlit
Nestahovat a trvat na svém i když jste spolu.Na tom nic není, sousedka teď řeší stejný problém.
Dobrý den, chtěla bych vás poprosit kde najdu vzor o svěření dítěte do péče. Nebo alespoň jak ho sepsat. Mám to trochu více komplikováne, moje matka po předběžném opatření dostala děti do své péče. Vztahy dobré nejsou, podstoupila jsem díky jejim stížnostem několik psychotestů, zkoušek, a dost nepříjemných situací. Chci aby se spis znovu otevřel, OSPOD, vidí situaci z matčiný strany neřešitelnou, takže mi dále řekl ať podám žádost k soudu, nevím si s tím rady.. Budu vděčná za jakékoliv rady. Děkuji a přeji všem maminkám krásný den ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych vás poprosit kde najdu vzor o svěření dítěte do péče. Nebo alespoň jak ho sepsat. Mám to trochu více komplikováne, moje matka po předběžném opatření dostala děti do své péče. Vztahy dobré nejsou, podstoupila jsem díky jejim stížnostem několik psychotestů, zkoušek, a dost nepříjemných situací. Chci aby se spis znovu otevřel, OSPOD, vidí situaci z matčiný strany neřešitelnou, takže mi dále řekl ať podám žádost k soudu, nevím si s tím rady.. Budu vděčná za jakékoliv rady. Děkuji a přeji všem maminkám krásný den
Dobrý den, tak úplně tomu nerozumím. Vaše děti dostala do péče Vaše maminka? pokud chcete podat nový návrh o svěření dítěte do Vaší péče, měli by Vám se sepsáním pomoci i přímo na OSPOD.
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych vás poprosit kde najdu vzor o svěření dítěte do péče. Nebo alespoň jak ho sepsat. Mám to trochu více komplikováne, moje matka po předběžném opatření dostala děti do své péče. Vztahy dobré nejsou, podstoupila jsem díky jejim stížnostem několik psychotestů, zkoušek, a dost nepříjemných situací. Chci aby se spis znovu otevřel, OSPOD, vidí situaci z matčiný strany neřešitelnou, takže mi dále řekl ať podám žádost k soudu, nevím si s tím rady.. Budu vděčná za jakékoliv rady. Děkuji a přeji všem maminkám krásný den
Pokud je dítě svěřeno předběžně babičce, pak je nejspíš už zahájeno řízení o úpravu poměrů, tedy návrh není třeba ani podávat. Bude nařízeno jednání ve věci. Pokud byste měla zájem o změnu předběžné úpravy tak, abyste se o dítě mohla starat hned, pak je potřeba podat návrh na změnu předběžné úpravy, což je poměrně dost komplikované, v tom už OSPOD moc nepomůže. Pokud s tím potřebujete pomoci, napište SZ nebo si najděte právníka.