Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Nedá mi to prostě spát, omlouvám se že píšu jsem ale ještě nemůžu založit vlastní téma. Dnes jsem se dozvěděl že mám 7 letý děcko, matce jsem dal na potrat od te doby jse neozvala az do teď. Napsala mi na fb že mě udala a že jí zaplatím to co jí dlužím a že až se neopovažuji žádat o styk že nemám na to právo že jí to socialka takhle zařídila příjde mi to docela nefer nevím co mám dělat jestli vzít právníka a nebo ne když stejnak ho nebudu moc vydat dekuji vsem za odpovedi
@Chlap123 píše:
Nedá mi to prostě spát, omlouvám se že píšu jsem ale ještě nemůžu založit vlastní téma. Dnes jsem se dozvěděl že mám 7 letý děcko, matce jsem dal na potrat od te doby jse neozvala az do teď. Napsala mi na fb že mě udala a že jí zaplatím to co jí dlužím a že až se neopovažuji žádat o styk že nemám na to právo že jí to socialka takhle zařídila příjde mi to docela nefer nevím co mám dělat jestli vzít právníka a nebo ne když stejnak ho nebudu moc vydat dekuji vsem za odpovedi
Pokud to dotáhne, pak skutečně zaplatíte výživné 3 roky zpět. Na druhou stranu, máte dítě, můžete se s ním stýkat, dokonce můžete časem dosáhnout i svěření do vaší péče nebo do péče střídavé (pokud byste měl zájem a měl podmínky).
Co je nefér nemá cenu řešit, protože v prvé řadě bylo nefér poslat matku na potrat, to se prostě nedělá. Pokud vás vědomě neobelhala třeba tvrzením, že bere antikoncepci a úmyslně ji vysadila, to by bylo pro změnu nefér od ní.
Pokud byste měl zájem se s dcerou stýkat a rozvíjet vztahy, tak to samozřejmě jde, ale sám v tomhle systému byste měl malou šanci.