Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky,
nevíte někdo, jestli se dá předávkovat kyselinou listovou? Plánujeme další mimi a chci být zásobována. Kolik má být denní dávka? A když budu jíst 800 jednotek denně nemůže to mít negativní vliv na mimi? Moc děkuji.
Ahoj EvoH,
ja na radu lekare pravidelne uzivam Acidum folicum 2× denne jednu tabletku (1 tabletka = 10mg) a 2× denne jednu tabletku vitaminu E (1 tabletka = 100mg). Otehotnela jsem po pul roce uzivani. ![]()
Drzim palce, at se brzy zadari ![]()
Ahoj, tohle bude snad dostacujici ![]()
Toxicita
V literatuře se uvádí, že kyselina listová je jen minimálně toxická. Vysoké hladiny v krvi se objevují při hypovitaminóze B12 a údajně mohou vyvolat křeče u epileptiků.
Potřeba
Pokud se rozhodnete, že budete užívat kyselinu listovou ve formě potravinových doplňků, máte k dispozici výběr z bohaté nabídky. Opět doporučujeme vaše obtíže a vhodnou dávku zkonzultovat s lékařem. Důležité je dostatečné množství kyseliny listové v těhotenství.
Holky díky moc,
těch 800 mg je asi opravdu hodně. Asi jednu tabletku vynechám:-)
V těhotenství je doporučená dávka 400 mikrogramů denně. V dávce 800 mikrogramů bych neviděla problém, například vitamíny pro těhotné Femibion obsahují právě těch 800 mikrogramů. Při dávce, kterou uvádíš, k předávkování dojít nemůže. K intoxikaci může dojít při mnohem vyšších dávkách, ale není to závažný stav…Já jsem při prvním těhotenství užívala preventivně 10mg denně, po otěhotnění jsem pak přesla na těhotenské vitamíny, které jsem brala první tři měsíce..K obavám určitě není důvod.
Z kyselinou listovou zkušenosti nemám. Otěhotněla jsem, když jsem začala užívat zinek, ten je taky dobrý.
Tinuvien - to jsem nevedela, ze po zinku se da otehotnet, myslela jsem, ze na to je nejlepsi sex
Promin, jen mi to tak napadlo a nemohla jsem odolat.......!
Bubina
Bubino, prave jsi mi paradne zvedla naladu
Dekuju!!!
Tinuvien, doufam, ze se nezlobis ![]()
Lesina
Trochu bych možná ubrala, před několika lety jsem četla studii, že zvýšená hladina kyseliny listové zvyšuje pravděpodobnost početí dvojčat
Ale možná chceš dvojnásobnou radost ![]()
Vy jste mi teda daly, no příště to je třeba napsat líp…nejen zinek je na vině ![]()
wonca - dík. Dvojčata bych asi nezvládla:-) Mít 3 děti ve 2+1 ![]()
Na stránkách www.safebryo.cz je výborný článek o kyselině listové. Tam najdete spoustu informací.
Ahoj tak ja uzivala 2 mesice pred otehu
Příspěvek upraven 23.07.19 v 21:45