Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte,nevíte někdo jak to dopadlo s Martinem a Markétou a jejich předčasně narozeným chlapečkem?
Téma z Miminka - asi listopad 2004????
Ahojky,psala jsem jim asi před dvěma měsíci,jak to zvládli,ale neodepsali.Takže nevím.Ale musím říct,že na ně často myslím,protože jejich chlapeček je přibližně stejně starý jako náš.Náš je taky předčasně narozený,ale jen o 5týdnů,je zdravý a všechno dohnal.
Katka+Honzík(1.rok) ![]()
Ahoj Ketty mam take chlapecka o 5tydnu drive narozeneho a moc by me zajimalo jestli a jake jste meli zdravotni problemy…? My cvicime Vojtu a stale neco resime…diky za odpoved,
mumik+milacek ![]()
ahoj Mumiku ![]()
Já jsem měla porod na prvorodičku naštěstí rychlý a bez komplikací - 3,5hod se vším všudy.Honzík se narodil 6.6.2004 v 10.00hod v Brněnské porodnici na Obilním trhu - 2250g a 45cm.Žádné závažné zdravotní problémy malý po porodu neměl.Lékaři byli překvapeni,protože „Aphgar scóre“(nevím,jak se to správně píše) měl výborné 9-9-10.Byl 6dní v inkubátoru jen na vyhřívání,2dny měl novorozeneckou žloutenku,pak už byl na postýlce.V porodnici jsme byli 12dní.Vojtu jsme začali cvičit ve 3měsících,z důvodu špatného držení hlavičky - moc se zakláněl a přepadával.Cvičili jsme jen 3měsíce,byl hrozně šikovný,rychle se zlepšil,tak nám paní dokrtorka cvičení ukončila.Od 8.měsíce se plazil,od 9.měsíce si začal stoupat a lozit současně,v 10.měsících si začal sám sedat a o trošku později začal chodit kolem nábytku.Na oslavě svých prvních narozenin udělal první dva krůčky,druhý den čtyři.Den před mými narozeninami jsem od něj dostala ten nejkrásnější dárek - začal sám chodit (to bylo 16dní po prvních krůčcích).Na roční prohlídce vážil 9,410g a měřil 76cm.
Myslím si,že mě špatně vypočítali termín porodu.MS jsem měla nepravidelnou jednou za měsíc až měsíc a půl.I paní doktorka na novorozeneckém říkala,že je Honzík sice drobný,ale věkově určitě starší.Ale to už mi stejně nikdo nikdy neřekne.Hlavní je,že je zdravý a hrozně veselý.
Měj se krásně a jestli chceš,tak mi napiš na mail (svobodova.misanek@seznam.cz),jak to bylo u vás.
Katka+Honzík(1.rok) ![]()