Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
S tím stahováním ti neporadím,ale co se lahviček týče zkus se kouknout po Canpol babies - kolekce balónek. Mají ty propouštěcí dírky a existuje i nějaká s otevíráním na dně, ta je taky protikoliková. A májí dudlík co připomíná prso. Případně Chicco má taky dost velký výběr lahviček.
Jinak u nás se prodávájí i v děckých obchodech a v lékárnách. Tak zkus i tam. ![]()
![]()
ahojky, lahve ti muzu doporucit Mr.Brown, maji je v chiccu i puntanele atd. vyzkousela jsem anticolic lahvi celkem dost, ale tyhle mi prijdou nejlepsi, alespon malemuvyhovujou, a to jsme meli velke problemy s briskem, uz nekojim a pomohly mi homeopaticke tabletky, takova modra krabicka, ve tvaru rtenky, a tabletky kulicky. Ackoliv homeopatika nepouzivam, tohle jsem zkusila a zabralo perfektne, do 14 dnu ani kapka…
pa mumik+milacek ![]()
Ahoj,
ma máme lahvičku od firmy Mam a ta má dole také gumu a otvory na proudění vzduchu. Je super. Dá se koupit v DM drogerii.
Medu
Ahoj,
pokud nemůžeš sehnat Avent, tak Chicco má taky antikolikové láhve.
Ahoj
Ahoj to stahování mě moc nepomohla. Malej se mě odstavil v pěti měsících a já měla mlíko ještě před čtrnácti dnama a to je mu jedenáct měsíců. Nechala sem to svýmu osudu a když to moc tlačilo tak sem trochu odstříkla. Ale, kdyby se to nelepšilo sou prý nějáký injekce na zastavení laktace. Ale já je nechtěla, zbytečný hormony.[barva=blue][/barva]
Ahoj, potřebovala jsem se vzdálit na týden a měla jsem strach, že budu mít zánět, když tak rychle přestanu kojit (malému bylo 6m).Moje dr. mi předepsala lék Dostinex, jsou to dvě tabletky, sice jsem doplácela, ale lepší než nějaký zánět. Nakonec jsem je nepotřebovala a mléko se přestalo tvořit samo. Já teda na babské rady v tomto směru moc nevěřim, aby jsi neskončila v nemocnici se zánětem ![]()
Zatím nemůžu radit jak s prsama na ukončení laktace, jen mám od kamarádky radu: pokud by se mlíko tvořilo déle než měsíc a měla bys potíže při menzes, tak si je dej raděj zkontrolovat. Špatně ukončená laktace zvyšuje riziko rakoviny.
Linka
Ahoj!
Stahování prsů pomůže. Když snížíš příjem tekutin , to by taky mělo zapůsobit. Dostinex taky zabírá. Když se v prsu nahromadí hodně mléka, je dobré do ůlevy trochu odstříkat, ale ne moc, aby se zase tolik nevytvořilo. Do pár dní se tvorba mléka v prsu sníží. Pá P
Ahoj!
Stahování prsů pomůže. Když snížíš příjem tekutin , to by taky mělo zapůsobit. Dostinex taky zabírá. Když se v prsu nahromadí hodně mléka, je dobré do úlevy trochu odstříkat, ale ne moc, aby se zase tolik nevytvořilo. Do pár dní se tvorba mléka v prsu sníží. Pá P
O špatně ukončené laktaci slyším poprvé.Kojila jsem dlouho obě děti a primář gynekologie, na kterého jsem se obrátila,když dceři byly 2 roky a já stále ještě měla mléko, ač jsem víc jak rok nekojila, mi říkal, že je to naprosto normální.Kojit jsem přestávala po 8 měsících, mléko se samo pomalu přestávalo tvořit.To, že budeš mít po vymáčknutí trochu mléka, neznamená vůbec nic.To právě může přetrvávat dluho.V každém případě, jsou opravdu dobré tabletky na ukočení laktace.
Dnes jdu na gynekologii, tak se na tu špatně ukončenou lakataci a rakovinu zeptám.
Petruna
Ahojky,
mě stahování prsů pomohlo. Malou jsem naposled nakojila a stáhla. Stažená jsem byla i v noci. Hodně moc jsem omezila tekutiny. Musíš vydržet i přes žízeň. I když teď v těch vedrech to nebude lehké ![]()
Je pravda, že druhý den jsem měla prso dole bolestivé a tvrdší. Odsávačka mi moc nepomohla a tak jsem to musela nechat „odsát“ Kačku
Jak říkají lékaři - nejlepší odsávačka je miminko ![]()
Jinak jsem ale žádné potíže neměla.
Když už kojíte jenom v noci bude ukončení laktace lehčí. My jsme s kojením končily v plném provozu - po 6-ti nedělí (Kačka zvracela moje mlíčko).
Přeju bezproblémové ukončení ![]()
Anera a Kačka
Petruno,
to by mě tedy fakt zajímalo, co ti k tomu doktor řekl. Kamarádka řešila tento problém až ve 40 a opravdu už se jí tvořily cysty. Naštěstí byly nezhoubné, ale doktoři v Praze jí vynadali, jakto že s tím nepřišla už dřív. Když něco zjistíš, prosím pošli mi i soukromou zprávu, moc by mě to zajímalo.
Děkuju
Linka k
Dobrý večer holky, nevím jestli sem píšu správně ale nevadí.. chtěla bych se zepta mám 2 měsíční holčičku malá se narodila ve 32+4 tt a byla v inkubátoru měsíc a hned po narození byla na operaci (vrozená vada dvanacterniku ) rodila jsem císařem a myslela jsem si ze druhy den se mi spustí mliko a a až po několika dnech se spustilo ale, měla jsem ho málo ale odstrikala jsem asi necelých 40 ml nebylo toho moc a prsa jsem neměla moc nalite a pak se mléko úplně ztratilo a mezim co byla malá inkubátoru tak asi za 2 týdny ji dali bebu 1 pro předčasně narozené děti a s tím pokračujeme i dnes takže nekojim vůbec ani jsem nezačala nejde to když není mléko…a dnes jsme 14 doma a mě dnes začalo bolet levé prso A je trochu citlivé ale horečku ani zarudle to není ani nic jiného tak se bojím abych neměla zánět
můžete mi poradit? Nebo co mám dělat a jestli je to vůbec zánět.. v pondělí budu volat na Gyndu aby mě objednala a řekla co mám dělat ale už jsem z toho nervózní tak se ptám zde ![]()
Díky za tipy
Radka