Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nám od začátku říkali, že máme počítat s propuštěním okolo termínu porodu, nakonec to tedy bylo o 14 dní dříve, ale stejně až 38+0,protože malá měla problémy s dýcháním. Jinak byla podmínka pro propuštění 37+0, 2kg, aby jedla sama z lahvičky nebo z prsu, přibírala, držela teplotu.
@IvčaL Tak u nas byly podminky tyto:
Tak to jo maly zatim vse v pohode tak snad budem cekat akorat na tu podminku 37+0 ![]()
@Eliskaxox nekupuj noc nového, nemá to smysl, malé ti poroste jak z vody, nakup třeba tady : http://www.modrykonik.cz/…osta-zdarma/
Ty věci bývají skoro jako nové, ta mimina to nemají šanci unosit ![]()
@Eliskaxox Najdi si na facebooku - mas-li skupinu s nazvem Nedonosene deti Aneb zazrak je na svete, tam nekolik zen melo deti ve FNHK. Ja s malou lezela v Pardubkach. ![]()
Ahoj, přeji hodně štěstí, zdraví a pevné nervy! Náš syn se narodil 34+4 a vážil 2020 g, se stejnou váhou mi ho pustili po 14 dnech domů. Tenkrát jsme akorát koupili pár menších oblečků v Tescu, protože já měla vše od velikosti 62 a v té malý opravdu plaval, takže jsme pořídili pár věcí, byla to velikost „tiny baby“. Pleny jsem měla látkové, kalhotky jednovelikostní, které jsem musela chvíli sepnout špendlíkem, protože ty mu byly taky větší. Koupili jsme i elektrickou odsávačku MM a monitor dechu z druhé ruky - toto vřele doporučuji
![]()
@Eliskaxox jůů tebe jsem viděla ve skupině kde jsem i já- mezi srpnovými maminkami a ted najednou takovéhle překvápko, tak přeju at je hlavně všechno v pořádku a at jste zdravý
pro takhle malé mimi je dobré nošení- šátky a pak i hacky- textilní závěsné kolébky, krásně v tom spinkají ![]()
@Eliskaxox náš trpaslík je nad. 25+5tt. Podmínkou k propuštěni byla váha nad 2kg, musel samostatné jist, a udržet teplotu, v něm. Byl přesně 93dni. Vecicek jsem měl fakt pár kousku a ani to neunosil. Většinou jsem dávala ovealky vel 50, ohrnula rukavky.
Jo tu chlupatinu co maji v inkubatorech, dekuba nebo tak nějak, tak to ti může napsat obvodacka. Stejně tak si můžeš nechat pro platit cestovne jestli nejsi v něm. S prckem. Optej se v něm. I Na zpujceni odsavacky, jestli chceš kojit.
Jinak nedonosenec který je doma, jinou péči než normál mimino nevyžaduje. Jen pravidelně krmeni z počátku.
Mrkni na Nddoklubko a babyklokanky. Maji web a jsou i na fb.
Omlovam se za překlepy, ten tablet si Pise co chce.
@jalemina Ahoj a diky, prelouskat to byla sranda. Snad jsem neco pochopila ![]()