Predčasně narozené miminko, co teď?

5363
17.5.14 08:31

Predčasne narozené mimi co ted

Dobry den, tak v prubehu 4 tydnu budu mit doma sve malinkate mimi. Prosim zkusenejsi maminky o rady co vse si mam pripravit a tak, doma nejaky zaklad mam, jako postylku, vanicku atd. Je mi jasne ze obleceni budu muset nakoupit uplne nove a pleny asi take

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1826
17.5.14 08:35

Nemusíš kupovat úplně nové oblečení, nakup v sekáči, nebo v bazárku, víš kolik tam najdeš pěkných věcí a za pár kaček. Určitě bych si koupila něco nového, ale ne všechno a nepřeháněla bych to. Jinak ať je mimčo zdravé a ty spokojená. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
17.5.14 08:41

Jestli myslíš standartní seznam výbavičky je třeba tady http://www.babyonline.cz/…nstvi/vybava
Pokud myslíš, co potřebuješ pro předčasňátko, tak záleží na tobě, co chceš řešit. My koupili to maličké oblečení, vel. 44, aby prcek neplaval v 56 a byla jsem hodně ráda za koupení kolíbky, v postýlce by byl úplně ztracenej :-) Navíc kolíbka je na kolečkách, tak jsem si ho mohla vzít třeba do kuchyně a tak. Potom jsme využili šátek, nosila jsem ho, abychom si vynahradili separaci po 2 měsících v inkubátoru. A potom se hodilo vibrační lehátko, nedonošenci hodně trpí na prdíky a ty vibrace pomáhaly, když ho bolelo bříško. Jen v tom smí být jen chvilku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
17.5.14 08:45

@Eliskaxox předně gratuluju že budete konečně spolu. Je to moc krásný, i když z počátku trošku těžší na to sehrání. Já si malého donesla domů po 3 měsících. Z počátku jsem si na něj musela trochu zvyknout, řekla bych že to bylo úplně něco jiného než když normálně porodíš a s dítkem dojedeš domů. Přišlo mi že ho moc „neznám“ že se musím naučit proč pláče a jak ho utišit a tak. Asi to možná je normální, nevím, ale určitě se toho nezalekni.

Z oblečení jsem pořídila opravdu pár kousků. Nevím jak je tvé miminko „velké“, náš měl 2300g a 43cm :D. Maličké velikosti mají v tescu, je to za rozumný peníz. Jinak třeba v mateřince jsem kupovala 1 body vel. 42 za 260,–kč. (to jsem teda kupovala ještě do inkubátoru, aby měl něco ode mne :) ). Jinak jsem koupila věci použité, na tu chvilku než doroste do cca 3kg a bude mu aspoň vel 50 :D. Jestli budeš mít monitor dechu, tak postýlku určitě připrav. Udělej mu tam z chlupaté deky pelíšek, jako měl v inkubátoru :) Jsou zvyklí a líbí se jim to :). Já z počátku musela vystlat i korbu kočáru, bo tam lítal jak nudle v bandě :D.
Abys měla lahvičky, oblečení, tu vaničku, nějakou mast na prdítko, obyčejné mazadlo (olejíček, vazelínu..)… dudlík jestli používáš. No standart jako na normální mimino :).
Plenbky jsem kupovala už pampersky, tuším že byli zelený? Co používali i v nemocnici. Žádný spešl…

držím vám moooc pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
17.5.14 08:52

Diky holky tak normalni vybavicku ja mam zmaklou ale spis jsem myslela to pro nedonosene mimi, z ceho jsi mu delala to chlupaty lezeni, z ovecky nebo z nejakych fleecovych decek? Diky holky moc za podporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
17.5.14 09:07

@Eliskaxox V kolikatem tydnu se dite narodilo?
Ja u male hodne vyuzila oval plneny kulickami, spala na nem, byla v tom jako v hnizde. Potom elasticky satek, pekne si v nem lebedila, delalo ji tohle „donaseni“ moc dobre, vyuzila jsem u ni i klasicke zavinovacky. Nejlepe se ji oblekaly overaly. Spala s nami v posteli (a tedy porad spi), pres den obcas v golfkach s hlubokou korbickou, tam jsem ji to oblozila srolovanou dekou a dobry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
17.5.14 09:15

Pleny nejlepe sedely Bella Hàppy. At uz v te nedonosenecke velikosti do 2kg nebo klasicke novorozenecke. Trochu problem byly cepice, hlavu mela fakt malou, takze za dve slabsi jsme dali asi 320Kc jen to frklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
17.5.14 09:28

@St. Estephe Maly se narodil v 28.tt a na 1150,tady pry pousti pokud maji mimi prez 2 kg a jsou zdravotne ok. Tak pocitam ze tak 5 tydnu tu bude, s vydajema pocitam, uzobneme s pritelem nebo z hypoteky neda se svitit, zdravi a pohodli maleho je prednejsi, mate nejaky specialni obchod kam kde jste nakupovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
17.5.14 09:47

Zkušenost nemám, ale oblečení pro nedonošeňátka mají i v kiku, snad od 44. držím palečky ať je miminko brzy v pořádku doma :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
17.5.14 09:48

@Eliskaxox Nechci strasit ale pocitej spis s tydny osmi. Nejde jen o vahu, jde o termoregulaci, dychani, schopnost prijimat mleko z prsu ci lahve, to chvili trva. Navic malokdy dite propusti pred jakoby ukoncenym 36tt. Jinak jsem nakupovala v beznych obchodech - spis tedy manzel, ja byla s malou v nemocnici. Domu sla kuprikladu v obleceni z Tesca.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
17.5.14 09:51

Jinak mensi vel. ma prave Tesco, KiK a C&A, jinak nevim. Zase tolik jsem toho v pidivelikosti neshanela, vel. 50 se vyhrnuly rukavy, na dupacky se daly ponozky a bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
17.5.14 10:01

@St. Estephe Ok tak to je skoda docela jsem se tesila :) tak to je fajn ze to maji i v normalnich obchodech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
17.5.14 10:02

Ahoj, naše malá se narodila 28+6 a vážila 1290g. Propouštěli nás před třemi týdny(38 týden, 2870g a 49 cm),takže jsem si nakonec vezla domů miminko normální velikosti a žádné speciální pomůcky nepotřebujeme. Určitě tedy pořídit monitor dechu, pro tvůj klid, kolíbka je taky fajn, pelíšek už neměla měsíc v porodnici, takže leží normálně v kolébce a přikrývám peřinkou nebo zavinuju do dečky. Nejdůležitější byla pro mě elektrická odsávačka mléka, která mi pomohla rozjet a udržet laktaci.
Koupila jsem pár oblečků velikosti 42,44,48 a nakonec z toho malá vůbec nic nevyužila, protože už jí je normálně i 50,takže oblečky nakupuj až opravdu ve chvíli, kdy budeš vědět, jak velké miminko ti půjde domů (nemusíš toho mít moc).Malé oblečky se dají koupit třeba zde www.dvojcatka.cz.Ona ta miminka rostou opravdu rychle ;).
Přeju hodně zdravíčka a ať jste brzy spolu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
17.5.14 10:07

@Eliskaxox Ja treba monitor dechu nemela, protoze mala proste spala s nami. Mela uprostred postele ten pelisek a tam spala, kdyz se stala pohyblivejsi, sla na muj polstar. Moje dcera je nar. 33+0tt, coz je samozrejme markantni rozdil oproti diteti narozenemu pod 30tt. Pet tydnu prorokovali tehdy nam, sly jsme domu po trech, driv to neslo prave kvuli tydnum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
17.5.14 10:12

Příspěvek upraven 17.05.14 v 10:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie