Předčasné ovariální selhání 2

Napsat příspěvek
Velikost písma:
221
14.10.07 20:25

Ahojky Anonymko,

moc ti děkuji za zprávičku. Uvidíš, že i vám to brzy vyjde, člověk musí věřit, ono často nic jiného nezbývá. Rozhodně je věřit lepší, než se vzdávat, to je poloviční neúspěch.

No a jinak my se pevně rozhodli, že do toho na jaře půjdem, objednáme se k Apolináři a uvidíme co a jak nám řeknou. Můžeš mi tedy napsat, protím, ještě nějaké info o nemocnici? Psala jsi, že tam bydlíš… Jsme seznámeni s tím, že je to nemocnice a že to není jako v jiných soukromých centrech, také jsme v jednom byli 2 x, ale kávu nám také nenalili :D:D Ne, teď bez legrace, myslím, že o tom to není ne. Kdo chce miminko, udělá cokoli a myslím, že na prostředí centra vůbec nezáleží. V našem centru se také lékaři měnili a byli k dispozici podle šichet, takže jsme byli pokaždé u jiného lékaře.

Měj se moc a moc hezky a ať už máme všichni brzy //

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.10.07 11:05

Ahoj Sasulo,
dik za mejl ! Mas pravdu, musime si (a doktorum) verit. Mne ten horm.profil nedopadl nic moc, ale dr mi hodnoty ani nerikala, rovnou rikala, ze jsme to nemeli delat nekdy 20dc, ale tak jak to ma byt, takze to udelame znovu - a to jsem ted zrovna ve fazi cekani na ms, abych tam 2dc zasla na ten odber. Uz jsem 35dc, a zatim nic … To je taky pakarna, takhle dlouhej cyklus, to je pak vsechno na dlouhy lokte.
Ptala ses na Apolinare - ja Ti bohuzel zadny cerstvy zpravy nepodam, ja uz ted jenom chodim kolem. Rodila jsem tam uz pred 12lety. Chodila jsem tam asi od pulky tehot. na kontroly, protoze jsem mela ruzny komplikace (rozikovy tehot.) a pamatuju si, ze bylo blby, ze jsem tam vzdycka dlouho cekala, tech tehotnych je tam spousta. A pak me proste zavolali do ordinace a kdo tam byl za doktora, s tim jsem se musela spokojit. Ale ty pises, ze to bylo v soukr.centru to samy … A o jejich centru asist.reprodukce nevim vubec nic.
Ale mam v praci kolegu, jehoz zena nemohla dlouho otehotnet (mela alergii na sperma a dalsi komplikace), byli x-krat v ruznych soukr.centrech a vzdycky otehotneli a hned zas potratili, a pak sli k Apolinari a tam to vyslo. Moc se s nima neparali, museli delat co jim oni rekli (a ne ze doktor nechava vse na rozhodnuti „klienta“), a miminko se podarilo.
Tak zatim ahoj, musim pracovat :roll: a zase napis !!
Anonymka

• Citovat
  • Upravit
7354
22.2.08 02:00

FSH - kyselina listova a mikroskop?

Ahoj holky,
cerstve se hlasim do klubu scoristek FSH. Pres 30 zjisteno minuly tyden, LH totez, vajecniky hypoplasticke. Menstruace odjakziva neduziva, tak asi 4× do roka.

Ted se cpu kyselinou listovou, po ktere menstruuji - ale trochu me leka, jestli si nevyplacavam posledni chudinky vajicka? Do CAR jdu na konci brezna.

Taky nevim, jestli ma vubec smysl kupovat si v teto situaci slintaci mikroskop?

Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
26.3.08 22:48

ahojky, tak se zase po delší promlce hlásím… změnilo se dost věcí za těch ani ne půl roku…

Tak tedy byli jsme U Apolináře, tam to s námi nechtěli hned vzdávat, tak udělali nový hormonální profil, vzali nám ještě krev a udělali klasické rozbory na pohlavní choroby a udělali mi ultrazvuk. Zjistili, že mám dělohu velmi malou, vaječníky také a že to vypadá opravdu na menopauzu, protože vaječníky s největší pravděpodobností vůbec nepracují. Dostala jsem prášky na růst sliznice, aby se vidělo, jestli alespoň na to reaguji a zvýší se mi a jestli se mi zvětší děloha. Za 2 týdny jsme tam jeli znovu na kontrolu. No a to už nám řekli o těch hormonech, že je to zlé, udělali mi znovu kontrolní ultrazvuk, už to bylo lepší, reagovala jsem alespoň trochu. No dostala jsem tedy jiné léky, abych dostala MS, teď čekám a pak budu brát klasické hormonální léky pro ženy v menopauze, aby mi nezakrněla děloha, zvětšila se. Rovnou nás zařadili do jejich databáze čekatelů na darované vajíčko a za 3 měsíce máme znovu přijet. Čekací doba je tam 2 roky na dárkyni a bylo nám doporučeno, abychom si sehnali nějakou dárkyni, že bychom se posunuli na první místo v tabulce a tím bychom šli rovnou na řadu, ale samozřejmě, bychom dostali vajíčka od jiné dárkyně, protože to musí být všechno anonymní a ještě se vybírá podle krevní skupiny a dalších dispozic. Takže teď jsme ve fázi hledání dárkyně. Kamarádky, které se mi dřív nabídly, tak teď couvly a nechtějí, já je samozřejmě nenutím, samotné je mi to trapné někoho žádat o takovou citlivou věc. Takže teď hledám přes net. Jsem ale ráda, že jsme se posunuli zase o krok a teď už se snad něco bude dít, přeci jen čekání 7 let a bez posunu, to je strašný. Ale musím říct, že jsem si teď zažila pár týdnů peklo, protože sice jsem na to partnera připravila a ten s tím počítal, že to tak dopadne (že budeme potřebovat darované vajíčko), tak já jsem na tu špatnou zprávu špatně reagovala a dostala jsem se do nějaké depky, tak jsem se teď z toho horko těžko dostávala, no myslím, že už je to dobrý a tak jsem se dala do toho hledání, zaměstnala jsem se tím ve svém volném čase a řekla jsem si, že když už to tak má být, tak ať je to co nejrychleji, ať už se něco děje a mimčo je tu s ními. Tak holky, přeji vám, ať to u vás dopadne líp a pokud některá byla v mé situaci, napište mi, prosím, jak jste se s tím vyrovnávaly vy. Já se hlavně vyrovnávám s tím, zda říct či neříct pak mrněti, že vlastně není geneticky mé, to jediné mě trápí, to ostatní prostě beru tak, že to bude moje miminko, ale bojím se toho, pokud nic neřeknu, že na to někdy přijde a pokud zase řeknu, že to přebere blbě a dopadne to zle. Mám okolo sebe plno případů rodičů, kteří si osvojili mimča a když to pak řekli, dopadlo to zle, tak se bojím…i když toto je přeci jen zase trochu z jiného soudku…tak jsem se nějak rozepsala…

Přeji tedy vám všem, ať je toto zlé období co nejrychleji za námi a je zase dobře a je nás o něco víc (myslím miminek :D).. Papa a hezkou dobrou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ambka
20.11.09 14:21

konečně

Zdravím všechny, které jsme na tom podobně. Po dlouhém hledání jsem dnes objevila tuto diskusi, to mě potěšilo, pročetla jsem vše, bohužel tady už delší čas nikdo nebyl. Je mi 34, mám 3,5 letou holčičku, po porodu se mi menzes nedostavila, dlouho jsem kojila, mysleli si, že je to tím. Teď už mám dg. předčasná menopauza…LH 19, FSH 64, estradiol 0,064. Přitom vše předtím bylo v pořádku, antikoncepci jsem nikdy neužívala, těhotenství bez problémů. Hodně to jako ženská a máma prožívám, ale zdá se mi, že je lepší vědět na čem jsem než to období neurčitosti, kterým jsem prošla. Prosím má někdo chuť obnovit tuto diskusi? Jsme z Brna. Díky vašim postřehům jsem pochopila, že můžu zkusit zajít do nějakého toho CARu, to je aspoň krapet naděje. Nikdy jsem nechtěla jedináčka, je mi dcerky líto, že nebude mít žádné sourozence…ahoj a ozvěte se.

• Citovat
  • Upravit
2670
20.11.09 14:55

Ahoj Ambko já jsem taky z Brna nechceč pokecat na utrouši ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
20.11.09 19:37

Ahoj Nepalko, to je fajn že jsi z Brna, fakt ráda pokecám…ale na „trouši“??:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
20.11.09 20:05

mám na mysly utrogestanovou diskuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
20.11.09 20:24

Netuším co ten utrogestan je, tak tam asi nepatřím. Ty máš potíž s předčasnou menopauzou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1810
21.11.09 13:14

Ahoj Ambko, já jsem taky z Brna a bohužel mám podobný problém jako ty, i když né až zase takový hrozný.
Já mám 5-letou dcerku a již 3 roky se snažíme o druhé miminko. A bohužel se nám nedaří, již začátkem února jsme měli zahájit 2. IVF a zjistilo se, že mám vysoké FSH (23,2), napřed doktoři tvrdili, že se to může stát, ať přijdu za měsíc a zkusíme to znovu a takhle tam chodím každý měsíc a stále se nic neděje. Až teď minulý týden jsem tam byla a hodnota mě klesla na 11,7 a já se rozhodla, že zahájíme stimulaci na IVF. Samozřejmě dr. tvrdila, že by bylo lepší, kdyby byla hodnota FSH pod 10, ale za celou tu dobu jsem se ani jednou pod 10 nedostala a obávám se, že se ani nedostanu. A teď se obávám toho, jestli bude tělo reagovat na léky, protože jestli né, tak to už je konec. To už by nám nezbývalo nic jiného než darovaná vajíčka, jenže s tím já a ani manžel nejsme smířeni.
Takže svým způsobem jsem na tom podobně jako ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.11.09 14:47

Ahojte, tak v tom nejsem sama. Je mi 32, máme jednoho šikovného tříletého kluka a druhé mimčo už jedině z darovaného vajíčka. Nevím, jak vy, ale já když o tom nepřemýšlím, tak jsem vlastně v pohodě. Ale když mě to popadne, tak nevim, kdy přestat bulet. Chtěla jsem tři děti,teď mám jedno, bojím se o něho víc než je zdrávo. Už jsme U Apolináře zaregistrovaní a čekáme. Chtěla bych jen vědět, jestli se s tímto předčasným přechodem nepojí také náhodou jiné nemoci? Nemáte zkušenosti?
 Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
21.11.09 15:20

Ahoj, už jsem sem jednou psala. mám z darovaných vajíček dvouměsíční dvojčata. Příčina POF se u mě nenašla (genetika, imuno, endokrinologie - vše OK) ale FSH jsem měla jednu dobu dokonce přes 100. Příznaky menopauzy jsem nikdy neměla, bohužel až přestanu kojit, budu muset brát zase klimonorm jako prevenci osteoporózy. Velmi ráda bych se na to vybodla, loni jsem po něm za tři měsíce přibrala 10 kilo, tak uvidíme. IVF proběhlo v Gennetu kde se sice platí jedna z nejvyšších odměn dárkyni ale zas člověk nemusí čekat 2 roky. Jak se vyrovnat s tím, že děti nejsou geneticky moje? Časem .-) Ale samozřejmě jsou to moje milovaný sladký jediný nejkrásnější miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1810
21.11.09 19:54

Madličko napsala jsi to moc krásně, jsou to tvoje milovaný miminka. A to je moc dobře :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
21.11.09 22:13

Ahoj všem, su moc ráda, že jste se ozvaly. Díky za povzbuzení, že cesta s darovaným vajíčkem je schůdná. A su moc ráda, že jste se ozvaly vy, které máte taky už svoje dítě, už si nepřipadám tak sama. Když mi dg. řekl gynekolog v červnu tohoto roku, byla jsem jasně proti darovanému vajíčku, teď kdy mám dg. čerstvě potvrzenou od endokrinoložky, se kupodivu už na celou situaci dívám krapet jinak a jde mi o to jednak znovu zažít těhotenství…kojení, tu nesdělitelnou krásu a blízkost s mimi, jednak umožnit dcerce rozvíjet vztah nejen s náma rodičema, ale i se sourozencem. Moc jsem si přála velkou rodinu, protože si představuju, že je světem sám pro sebe, s množstvím vzájemných vztahů, podnětů, sdílení…dobrého i zlého, že se vyživuje jaksi sama ze sebe, nemusí téměř pro nic chodit ven, vystačí si. My jsme tři a už začínám pozorovat, jak hlídám, jestli se o víkendu uvidíme s někým, kdo má děti, aby dcerka nebyla stále jen s námi dospělými. To jsem nechtěla, je to tady a nemůžu s tím nic udělat. Jen se pokusit tu situaci řešit poněkud „uměle“. Su objednaná na příští týden na první konzultaci na Obilní trh v Brně. Chci znát možnosti, ať se můžeme rozhodnout. Kdybyste některá z Brna měla chuť se sejít, tak budu ráda.Padla otázka,jestli se POS pojí s dalšími nemocemi, nevím přesně co máš na mysli, ale osobně si nedělám iluze, protože v organismu je vše smysluplně propojené. Ale, snad, hormonální substituce některým negativním důsledkům zabrání. Domnívám se však, že nejsou zkušenosti s důsledky užívání hormonální substituce po dobu dvaceti let, což mě čeká. Neví se, k čemu to dlouhodobé užívání povede. Ještě s jednou myšlenkou se podělím-jak roste počet dětí, které se narodily z darovaného vajíčka, roste (aspoň podle mého chápání věci)pravděpodobnost příbuzenského křížení. Příklad-třeba porodím synka z darovaného vajíčka anonymní dárkyně, ten se během svého života setká s dcerou této dárkyně a začnou spolu žít…plodit děti. Co myslíte? Jinak vám všem držím palečky a budu ráda, když tu budeme moct o tom, čím procházíme, mluvit a povzbuzovat se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
22.11.09 12:59

Ambko nehceš zajít v uterý 24.na kafe. martina .jsem z brna a chodímn taky na Obilnák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí