Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj!
Obracím se na vás s dotazem…
Pokud bych chtěla předčasně doplatit půjčku u Ge Money a ČS - doplácí se celá částka i s úroky? Nebo zbývající nesplacená částka bez úroků ![]()
Máte někdo zkušenost? Díky! Lucka ![]()
Většinou se doplácí zbývající částka se současným úrokem (Tedy méně), ale to ti přesně vypočítají v bance, každá to mívá jinak.
Příspěvek upraven 30.12.10 v 18:18
Ahoj, přesně teda nevim, ale myslim si, že by se měl doplatit zbytek do dluhu + některý banky si účtují sankce za předčasný splacení právě kvůli ušlým úrokům, takže by bylo dobrý se na to optat přímo v bance, oni poradí určitě víc a asi by i vypočítali kolik to má být. Nebo odpoví někdo víc zkušenější.
Ahoj,
Pokud mas internet banku muzes se podivat kolik presne ti zbyva splatit. Je tam napsana presna castka. Pokud nesplacis dostatecne dlouho, muze byt castka porad stejna jako na zacatku, protoze se nejprve strahavaji ruzne poplatky za poskytnuti pujcky apod.
Za predcasne splaceni se take plati poplatek. Myslim, ze to je 5% z nesplacene castky. Porad se to ale vyplati, protoze usetris na urocich.
předčasně jsme splatili půjčku u KB v roce 2009 a chtěli pouze „v té době“ dlužnou částku. Je však pravda, že ve smlouvě o půjčce byla možnost předčasného splacení bez poplatku zmíněna a tím zřejmě i umožněna
Mně by právě zajímalo, jak se vypočítá ta částka… Jestli budu doplácet jen tu částku ale osvobozenou od úroků + ta procenta za předčasné splacení NEBO celou dlužnou částku i s úroky + ta procenta
![]()
Omlouvám se, asi jsem fakt blbka
![]()
U spořky můžeš splatit i část, procenta navíc si berou, ale nejmenší poplatek, kterej seš povinna zaplatit, je 500,– proto se menší částky prostě vložit nevyplatí.
U GE má přítel, tam se dá jedině celá částka, procenta navíc si berou taky.
No, neumim to moc presne vysvetlit, ale…
Pokud sis treba pujcila 100 000Kc na urcity pocet let a mesicne splacis nejakou castku, napr. 5000Kc, tak cast z tech 5000Kc je ta pujcka a cast je urok tzv. RPSN
Nejdriv nekolik mesicu splacis jen ty poplatky, jak uz jsem psala a pak splacis uz tu pujcku 5000Kc mesicne.
Jenze ve skutecnosti to je treba jen 2500KC, protoze zbytek je ten urok.
Pokud to budes chtit splatit driv, zaplatis jen to co ti zbyva bez tech uroku na dalsi mesice, protoze ty se strhavaji mesicne.
Nejjednodussi bude se zeptat v bance na prepazce, kolik tam mas vlozit na splaceni uroku a pak uz si vypocitas, jestli se ti to vyplati. ![]()
Neumim moc vysvetlovat, tak snad jsem alespon trochu pomohla.
Já kdysi splatila předčasně u GE Money poslední splátku půjčky, asi 1000 Kč a platila jsem poplatek za předčasné splacení asi 1500 Kč
Tak bacha na to, jestli se to vůbec vyplatí.
Já ji tehdy potřebovala mít splacenou, protože jsem si brala hypotéku.
Určitě to bude individuální,záleží na typu půjčky a co máš ve smlouvě.Buď prostuduj smlouvu,kde máš dané,co se platí v případě dřívějšího splacení půjčky,nebo bude pohodlnější zajít do banky a oni sdělí přesnou částku.
Ahoj, my v listopadu tohoto roku doplatili hypotéku u GE Money. Platili jsme k výročí fixace a to se neplatí žádný poplatek ani úroky. Jen se jim to musí asi měsíc dopředu oznámit, jinak by mohli dělat problémy a chtít právě nějaký poplatek. Stačí napsat krátkou žádost, že žádáš o mimořádnou splátku v plné výši dluhu k výročí fixace a pošleš doporučeně. Oni pošlou dopis kolik to přesně je a ta částka seděla na halíř s tím, co bylo na výpise jako dlužná částka.
Martina
Lucyus12 píše:
Ahoj!
Obracím se na vás s dotazem…
Pokud bych chtěla předčasně doplatit půjčku u Ge Money a ČS - doplácí se celá částka i s úroky? Nebo zbývající nesplacená částka bez úroků
Máte někdo zkušenost? Díky! Lucka
poslala jsem soukromou zprávu. Veronika
mé zkušenosti - je to jak u které půjčky
třeba spořitelna má „akci“ jednou za čas dávají půjčky s možností předčasného splacení, podruhé to jakože nelze bez poplatku - ale ten je myslím max. 5tis. úroky jsou spočítané k tomu danému dni kdy platíš (určitě ušetříš než to splácet ještě x let)
shrnutí - dojít se tam zeptat, na kolik to vyjde když k datu xx budeš chtít vše doplatit.
GE Money se doplácí částka k doplacení+ úrok ke dni splacení v daném měsíci + 5%z částky k doplacení