Předčasné splacení půjčky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
249
16.1.11 01:01
Lucyus12 píše:
Ahoj!
Obracím se na vás s dotazem…
Pokud bych chtěla předčasně doplatit půjčku u Ge Money a ČS - doplácí se celá částka i s úroky? Nebo zbývající nesplacená částka bez úroků :?:
Máte někdo zkušenost? Díky! Lucka :kytka:

platí se jen ty uroky, za jako dobu jsi měla půjču (tedy zaplatíš méně než kdybys splacela)ale pozor ČS si připočítává 5% pokutu za předčasné splacení. My tam byli taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
2.11.12 11:08

Ahojky, před 5-ti lety jsme si s mnželem vzli u čmss meziůvěr ze stavebního spoření, je to n moje jméno, ted jsme byt prodali a nechali si udělat k poslednímu listopadu vyčíslení, kolik ještě dlužíme a dnes mi to přišlo, vůbec to nechápu, částka na splacení je vyšší než co jsme si před 5ti lety půjčili nechápu to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
2.11.12 11:27

Je to tím, že při každé splátce se splácí větší část úroků a menší část sluhu, my to tak měli u čsob, každý měsíc to bylo napsané kolik jsme zaplatili splátku a kolik s toho šlo na úroky a kolik na půjčku, dost jsme se divili, ale je to tak všude. Taky jsme to splatili dříve, páč to byl hnus, ale nevím jak se to počítalo. Myslím že si to můžeš nechat v bance spočítat kiolok by to dělalo, ale úroky jme neplatili celé, něco se snížilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
2.11.12 11:49
@slonikova píše:
Ahojky, před 5-ti lety jsme si s mnželem vzli u čmss meziůvěr ze stavebního spoření, je to n moje jméno, ted jsme byt prodali a nechali si udělat k poslednímu listopadu vyčíslení, kolik ještě dlužíme a dnes mi to přišlo, vůbec to nechápu, částka na splacení je vyšší než co jsme si před 5ti lety půjčili nechápu to

Po 5ti letech? 8o ty jo a nespletli se? Ono se většinou tak ten první rok zaplatí hodně na úrocích, ale aby za 5 let byla suma na dopacení vyšší než byla půjčená mi přijde fakt divné :think: Ona tam může být i pokuta za předčasné splacení, u ČS je to v řádech tisíců, ale toto? Asi bych se zeptala, zda nedošlo k chybě. ale nevím jaké podmínky jsou tady u těch úvěrů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
2.11.12 13:16
@monika32 píše:
Po 5ti letech? 8o ty jo a nespletli se? Ono se většinou tak ten první rok zaplatí hodně na úrocích, ale aby za 5 let byla suma na dopacení vyšší než byla půjčená mi přijde fakt divné :think: Ona tam může být i pokuta za předčasné splacení, u ČS je to v řádech tisíců, ale toto? Asi bych se zeptala, zda nedošlo k chybě. ale nevím jaké podmínky jsou tady u těch úvěrů :nevim:

tak jsem tam volala a už jsem to pochopila :-) máme uvěr ze stavebního spoření, ůvěr ted zaplatíme celej a ty peníze za těch 5 let placení budeme mít na stavebku :-)a můžeme si je pak kdykoliv vybrat :-) uf tak to se mi ulevilo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101795
2.11.12 15:01
@slonikova píše:
tak jsem tam volala a už jsem to pochopila :-) máme uvěr ze stavebního spoření, ůvěr ted zaplatíme celej a ty peníze za těch 5 let placení budeme mít na stavebku :-)a můžeme si je pak kdykoliv vybrat :-) uf tak to se mi ulevilo :-)

Jojo, přesně to jsem ti chtěla napsat :-) ale koukám, žes to vytelefonovala rychleji :-) oni to u meziúvěru vedou každé zvlášť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
3.11.12 13:18
@j.a.n.i1 píše:
Jojo, přesně to jsem ti chtěla napsat :-) ale koukám, žes to vytelefonovala rychleji :-) oni to u meziúvěru vedou každé zvlášť.

takže za těch pět let co jsme platili by ty peníze měli být uložený na ůčtě mýho stavebního spoření jo? Taky mi to paní mohla vysvětlit hned, když jsem žádala o vyčíslení, ty peníze jsme mohli použít na snížení té zbývající částky a nemusela bych ted dávat tříměsíční výpověd a čekat na ty peníze další tři měsíce, ach jo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101795
3.11.12 13:39

@slonikova Jojo, ono je to tak, že z tvé platby jde část peněz na placení úroku z toho meziúvěru a zbytek na dospořování na stavebním spoření… no a ve chvíli, kdy na tom stavebním spoření splníš podmínky pro řádný úvěr, tak ti ho poskytnou, splatí se z něj jednorázově ten meziúvěr a pak už klasicky splácíš ten řádný.
Ale jestli jdou před vznikem nároku na řádný úvěr takhle ty peníze použít jak píšeš, to netuším, zas až tolik podmínky smluv neznám, mě se to právě nedávno překlopilo do toho řádného úvěru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel