Předčasný porod ve 34tt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1937
8.12.11 13:07

Neboj, já byla 34+0tt když mě tak vylekali, až se mě rozjely kontrakce, v porodce jsem byla týden na kapačkách. Porod úspěšně zastavili, pustili mě domů a prcek se nakonec narodil 37+6tt.Určitě to nebude tak špatný jak to na první pohled vypadá :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
8.12.11 13:11

Ahoj, mně se narodili kluci 30+1. Jeden měl 1250g a druhý 1590g. Oba samozřejmě museli do inkubátoru a na měli pár dní podporu dýchání, ale jinak až na nějaké drobnosti všechno dobrý :) V porodnici byli dohromady 41 dní a zvládali to skvěle (já taky :mrgreen: ). Za pár dní jim budou dva roky a myslím, že tu nedonošenost by na nich nikdo nepoznal. Sestře moc držím palce, aby to ustála a kontrakce se povedlo zastavit (u mě se to už nepovedlo) a aby se nebála, všechno bude dobrý. Miminko, které má už 1500g, to je už docela hodně dobré :kytka: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
8.12.11 13:13

Já byla včera na kontrole v 27+6tt a doktor mi vyloženě řekl, aniž bych se ptala, že kdyby se miminko narodilo teď, že už je zachranitelné, takže 33tt je myslím už celkem v pohodě i co se týče plic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
8.12.11 13:13
Laaja píše:
EvaG, ty váhy se mi zdají dost malé. Myslím, že bude mít víc. Moji měli kolem 2kg každý.

no ono záleží jak kdo, samozřejmě, asi jo, já to brala podle nás, já zapomněla, že jsme prcci, :oops: , tak beru zpět, když čtu jaký tu máte obříky, tak jsme fakt prdolíci. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
8.12.11 13:15

Holky, jste poklad :hug: Uklidnili jste mě a já za to moc děkuji. Bude se holka muset šetřit. A já doufám, že to tam Emánek (můj pracovní název) ještě vydrží :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
8.12.11 13:16
Vichrice píše:
No právě, když byla na kontrole, asi někdy před 14ti dny, tak ji řekla dr, že je miminko menší cca 1500gr. Ale nevím, zda se na to dá nějak upínat. Kamarádce řekli, že dítě bude malé a dva dny na to rodila a malý měl 3,6kg.

no ale touhle dobou už miminko nabírá cca 200g týdně, takže ono už bude k těm dvoum kilům mít ;) (my rodili v 36+1 a měli jsme 2560g

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
8.12.11 13:16
Vichrice píše:
No právě, když byla na kontrole, asi někdy před 14ti dny, tak ji řekla dr, že je miminko menší cca 1500gr. Ale nevím, zda se na to dá nějak upínat. Kamarádce řekli, že dítě bude malé a dva dny na to rodila a malý měl 3,6kg.

ono oprvdu jak kdo. Já měla obě děti malé dcera 39.tt 2700g a ted kluk 32.tt 1430g což bylo málo, hlavní je, že je v péči lékařů, kdyby náhodou tam byl nějaký problém, tak si ji pohlídají. Mě dělali taky odhady před mým porodem, prvně 1600g a pak další den 1427g no a nakonec to bylo 1430g. Ono pokud je to miminko takhle malé tak ten utz až tak neskresluje. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
8.12.11 13:19

já se před jednadvaceti lety narodila v 33tt (plus minus pár dní) a dýchala jsem sama, v inkubátoru jsem se hřála pár dní a pak mě vyšoupli, protože se narodilo ještě menší mimi. A troufám si říct, že žádný následky nemám :mrgreen: ..a že tenkrát nebyly takový vymoženosti jako dneska

Držím palečky ať porod zastaví, nebo ať je miminko v pořádku :hug:
Pak dej vědět!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
8.12.11 13:26

kamradka mela termin v polovine dubna 2011 a rodila 10.2.2011. Zuzanka byla tri tydny v nemocnici.Ted je z ni velika holka a vse dohnala :potlesk: :potlesk: :potlesk:
urcite bude vse v poradku, drzim moc palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
8.12.11 13:27

:hug: bude v pořádku a bude :) děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
8.12.11 13:29

neboj, vše bude v pořádku.
Já jsem se třeba narodila ve 27tt před dvaceti lety. a vidíš, jsem živá :-D dneska jsou takové technologie že jen zírám, vše bude v pořádku.. chce to jen odpočívat, a nestresovat se.Lékaři dobře vědí, co dělají. ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
8.12.11 13:33

Je v Brně na Obilňáku, tam se prý specializují na nedonošená miminka, tak snad je v těch nejlepších rukách. Ani nevíte, jak jsem se díky vám uklidnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
8.12.11 13:34
Vichrice píše:
Je v Brně na Obilňáku, tam se prý specializují na nedonošená miminka, tak snad je v těch nejlepších rukách. Ani nevíte, jak jsem se díky vám uklidnila.

neboj, vše bude v naprostém pořádku :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
8.12.11 13:36

Ahoj,ničeho se s mamkou nebojte,ve 33 nebo 34 týdnu už je miminko v pohodě.Já jsem byla před měsícem 26tt a taky jsem měla kontrakce po dvou minutách,krvácela jsem a zkracoval se mi čípek,strávila jsem týden v nemocnici na kapačkách a krásně to zastavili.I kdyby se ale porod rozjel už v tom 26tt,tak mě ujišťovali,že by to malej zvládnul a to měl jen 700g.Doktoři dneska opravdu umí zázraky,tak držím palce,ať je všechno v pořádku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
8.12.11 13:37
Vichrice píše:

tam jsme byli taky a opravdu můžeš být v klidu. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky