Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dokdy se vetsinou tak miminka otaci? Ted ve 36tt u dr. predpokladal vahu 2660 g /takze to asi bude vetsi miminko, ne?/. Zajimalo by me, zda se rovnou dela cisarsky rez nebo se rodi prirozene. Jsem druhorodicka.
naše malá se otočila v 38tt, tak máte ještě čas
Taky jsem měla strach, že to nestihne. Ve 36tt měla odhad 2,5kg a narodila se tři dny před termínem s 3,3kg. On stejně ten odhad může být plus minus půl kila, takže to není tak směrodatný ![]()
moje malá se neotočila. Byla jsem prvorodička a rodila jsem CS. Ale v podstatě to se mnou konzultovali, mohla jsem si vybrat, jak chci rodit. Každopádně přeju, ať se ti otočí, čas má teoreticky až do porodu.
zalezi na porodnici…nekde jsou pro prirozeny porod i kdyz je dite KP a neni s nima rec…nekde ti jako druhorodicce daji vybrat…nekde doporuci SC…musis si to dopredu zjistit aby si se pak nedivila…v nekterych porodnicich a nima neni rec o nicem… me se mala uz neotocila..naposled byla hlavou dolu nekdy v 7 mesici..pak se otocila obracene a zpet uz ne.
Ahojky, mi říkala dr., že se mi může otočit i v den porodu - ale je fakt, že moje dcerka byla menší. Každopádně - asi do 30tt byla hlavou nahoru, pak se otočila normálně, asi do 35tt byla hlavou dolů a v 36tt už zase hlavou nahoru, byla z toho plánovaná sekce. Přeji ať se otočí a kdyby ne, tak žádná tragédie! ![]()
Ahojky, já jsem 36+1 a mimi stále KP, mám malé bříško a prý pevné svaly, takže se asi neotočí
A půjdu na plánovaný CS.
Ahoj,
mně prcek seděl na zadku celou dobu těhotenství. Nepamatuji ultrazvuk, kde by strčil dolu hlavu ![]()
Rodila jsem plánovaným SC v 39tt. Chtěla jsem zkusit přirozeně, ale nikdo mi to nedoporučoval. Ale jak tu psaly holky, záleží na porodnici.
A jestli se otočí ? To ví fakt jen to mimi. Občas je štěstí a otáčejí se těsně před porodem. Mrzí mě, že jsem prckovi na otočku nedala ještě čas, ale kdo ví jak by to pak celé dopadlo. Takhle mám prcka zdravého ![]()
Mně dělali utz v 38tt a měl 3kg a prý plodové vody na spodní hranici, tak by tam tu točku už možná ani nedal.
Mě se prcek neotočil, rodila jsem 38,6 tt a ani by se neotočil, měl krátký pupečník. Takže to, že jsem se rozhodla rodit císařem bylo nejlepší řešení… I když normální porod je lepší. Ta bolest po císaři je strašná.. Ale to už je zapomenuto, hlavní je, že jsme zdraví. Hodně štěstí
kackamates píše:
Mě se prcek neotočil, rodila jsem 38,6 tt a ani by se neotočil, měl krátký pupečník. Takže to, že jsem se rozhodla rodit císařem bylo nejlepší řešení… I když normální porod je lepší. Ta bolest po císaři je strašná.. Ale to už je zapomenuto, hlavní je, že jsme zdraví. Hodně štěstí
To je fajn, že víš jak a proč to bylo. Já se ptala po porodu, jestli našli něco proč se neotočil, a prý nic. ![]()
syselik píše:kackamates píše:To je fajn, že víš jak a proč to bylo. Já se ptala po porodu, jestli našli něco proč se neotočil, a prý nic.
Psala jsi, že jsi měla málo plodové vody - já taky a moje dr. mi toto vysvětlila jako možný důvod, proč se miminko neotočilo. Jinak teda co psala Kackamates… zas bych tak nestrašila, ta bolest po CS není tak šílená.
Ale každý to vnímá jinak a má jiný práh bolesti, já zas obdivuju holky, co „přežily“ přirozený porod.
Jo jo, nebylo to zase tak šílené. Ale asi to hodně dělá to mimčo, že si to člověk tak nebere. Nemít co dělat tak to asi bolí víc. Ale při tom zápřahu na nějakou bolest není čas.. ![]()
Tak jsem byla dneska u dr. a rikal, ze to vypada, ze uz se malej neotoci, ze je tam tim zadeckem sprajclej. Takze mi dal na vyber a vicemene sam i doporucil ten cisar. rez, ze je to pro mimi bezpecnejsi, ze jinak by hrozilo, ze se treba chvili nenadechne atd. - zkratka to bude tak pry lepsi a ja s tim souhlasim. Jen teda vybrat datum…:) Jsem si rikala, ze 2.1.12 je hezkej datum, ale asi by bylo lepsi kdyz mi nabizel, ze muzeme hned po svatcich, tak asi hned jak to pujde, cim driv tim lip, co? Co myslite?
Ahoj holky! Jsem na tom stejně jako zakladatelka, 36tt a malý pořád usalašený v jedný poloze hlavou nahoru a už vypadá, že usoudil, že takhle je to nejlepší. Podle doktora jsem měla cvičit cviky na KP, ale vyprdla jsem se na ně. Nějak jsem zaujala postoj, že miminko ví, jaký je to pro něj nejlepší a to protahování těla do jogínských pozic mi prostě nepřijde normální.
takže to vypadá na plánovaný císař, jenom se rozmýšlím, jestli ještě před svátky, po nich, nebo třeba na silvestra, ať máme ty oslavy při jednom ![]()