Jak probíhá vyvolávaný porod

Lilišák
4.12.11 10:28

Jak probíhá vyvolávaný

Ahoj maminy,

kvuli cukrovce nas strasi s vyvolavanim porodu, malickej nam nepribira :?
na zacatku 37tt mel 2400g a celkove ma pry docela skluz, bylo nam receno ze kdyz do pondeli poradne nenabere a nezlepsi se tak vyvolaji :roll:

vim ze se asi nemam ceho bat, vi co delaji a s touhle vahou uz by nemusel mit ani zadny problemy ze by to zvladnul ale ta psychika je katastrofa, strasne se mi prici ze malyho budou tahat ven prestoze se mu jeste nechce a celkove si prijdu jako ,,neschopna mama,, ze malej ,,nema co papat,, a neni mu u me dobre :,(

tak se chci zeptat a tak trochu uklidnit jak ten vyvolavany porod probiha?
daji nas na kapacku, zavedou tabletu a postupne pridavaji dokud se porod nerozbehne? :nevim:

omlouvam se za blbej dotaz ale mam z toho hlavu v pejru a jsem z toho trochu zmatena, strasne se o malickyho bojim a nelibi se mi ze bude takhle tahan proti prirode. vim ze je to asi normalni a ze mu asi venku bude lepe ale prijdu si jako blbec ze jeste ani neni venku a uz mu u me neni dobre :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sterezie
4.12.11 10:33

ahoj, špatná si nepřipadej :hug: mě se teda zdá odhad 2400 docela dobrý :think: malá měla v tom 37tt odhad 2OOOg 8) jinak u mě probíhalo vyvolání takto: 1.den nástup- zátěžový test (píchnou Ti oxytocinovou kapačku, aby se zjistilo, jak na oxytocin děloha reaguje) 2.den ráno zavedena tableta na vyvolání- po druhé hodině odpolední nástup kontrakcí 3. den ráno- kontrakce relativně pravidelné, avšak porod nepostupující, potom sprcha, chození, cca ve 14h odchod na sál, kde praskla voda, porodní cesty stále ne úplně připravené, dostala jsem dolsin, na pokročení porodu, v 7h dcera na světě ;) takže tak a neboj :kytka:

• Citovat
  • Upravit
69235
4.12.11 10:41

S vyvoláním nemám zkušenost, ale jen ti chci napsat, nejsi špatná máma, jsi skvělá máma, a budeš skvělá máma, nejlepší pro toho svýho andílka. Vím, že s tebou cloumají hormony, máš obavu, strach, ale hoď tyhle myšlenky za hlavu. Nic z toho není tvoje vina ani chyba. Jen tělo má prostě dost. Dařilo se mu u tebe báječně, celých 37 týdnů. Teď už prostě půjde ven, není to vyhnání, nebude v bříšku, bude u tebe v náručí. A problémy už by mít neměl žádné, maximálně s termoregulací, ale to mohou mít děti i ve 40.týdnu. Tak nebuď smutná, žádné černé myšlenky, všechno spolu zvládnete na výbornou, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilišák
4.12.11 10:41
sterezie píše:
ahoj, špatná si nepřipadej :hug: mě se teda zdá odhad 2400 docela dobrý :think: malá měla v tom 37tt odhad 2OOOg 8) jinak u mě probíhalo vyvolání takto: 1.den nástup- zátěžový test (píchnou Ti oxytocinovou kapačku, aby se zjistilo, jak na oxytocin děloha reaguje) 2.den ráno zavedena tableta na vyvolání- po druhé hodině odpolední nástup kontrakcí 3. den ráno- kontrakce relativně pravidelné, avšak porod nepostupující, potom sprcha, chození, cca ve 14h odchod na sál, kde praskla voda, porodní cesty stále ne úplně připravené, dostala jsem dolsin, na pokročení porodu, v 7h dcera na světě ;) takže tak a neboj :kytka:

a v kolikatem tydnu ti vyvolavaly?

jinak nam bylo uz pred 3 tydnama receno ze uz jsme na 2cm otevreny tak to by mohlo trochu tu dobu vyvolavani zkratit,nebo ne? :think:
3dny jsou teda sileny, to se asi zblaznim ale je fakt ze to clovek asi nevnima jak se soustredi na mimi.

(a tu kapacku davaji kam? klasika do hrbetu ruky nebo do zily co je jakoby nad loktem? mam odmala nejakej blok vuci jehlam, mam z nich panickou hruzu, tak abych aspon mela tucha kam to bude :lol: )

• Citovat
  • Upravit
Lilišák
4.12.11 10:45
terinka4444 píše:
S vyvoláním nemám zkušenost, ale jen ti chci napsat, nejsi špatná máma, jsi skvělá máma, a budeš skvělá máma, nejlepší pro toho svýho andílka. Vím, že s tebou cloumají hormony, máš obavu, strach, ale hoď tyhle myšlenky za hlavu. Nic z toho není tvoje vina ani chyba. Jen tělo má prostě dost. Dařilo se mu u tebe báječně, celých 37 týdnů. Teď už prostě půjde ven, není to vyhnání, nebude v bříšku, bude u tebe v náručí. A problémy už by mít neměl žádné, maximálně s termoregulací, ale to mohou mít děti i ve 40.týdnu. Tak nebuď smutná, žádné černé myšlenky, všechno spolu zvládnete na výbornou, neboj.

jeee, dekuju moc :kytka: :hug: jsem z toho proste jen nejaka přešlá ze se mu tam nedari a strasne me to mrzi :?

• Citovat
  • Upravit
6552
4.12.11 10:47

Obe deti jsou vyvolane, lae v terminu- rano jsem dosla, dostala prostaglandinovou tabletu do branky, behem chvilky se rozjely bolesti, u Matyska jsem je ale ani necitila, az po pichnuti vody. Klarka byla do 6 hodin od podani tablety, Matyas do 4,5 hodiny,ale z toho bolesti cca 80 minut. A uklidnim Te, u Klary jsem nemela moc pripravene porodni cesty, rikali mi, ze kdybych nebyla 10 dni po terminu, tak supu dom a vidis, netrvalo to dlouho :palec: Vysledek za to stoji :srdce: Skoro ti ten pocit toho vonavyho uzlicku zavidim, ja uz dorodila, ale ten pocit bych si nekdy rada pripomnela :srdce: Preju krasny porod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
4.12.11 10:49
Lilišák píše:
sterezie píše:
ahoj, špatná si nepřipadej :hug: mě se teda zdá odhad 2400 docela dobrý :think: malá měla v tom 37tt odhad 2OOOg 8) jinak u mě probíhalo vyvolání takto: 1.den nástup- zátěžový test (píchnou Ti oxytocinovou kapačku, aby se zjistilo, jak na oxytocin děloha reaguje) 2.den ráno zavedena tableta na vyvolání- po druhé hodině odpolední nástup kontrakcí 3. den ráno- kontrakce relativně pravidelné, avšak porod nepostupující, potom sprcha, chození, cca ve 14h odchod na sál, kde praskla voda, porodní cesty stále ne úplně připravené, dostala jsem dolsin, na pokročení porodu, v 7h dcera na světě ;) takže tak a neboj :kytka:

jinak nam bylo uz pred 3 tydnama receno ze uz jsme na 2cm otevreny tak to by mohlo trochu tu dobu vyvolavani zkratit,nebo ne? :think:
3dny jsou teda sileny, to se asi zblaznim ale je fakt ze to clovek asi nevnima jak se soustredi na mimi.

(a tu kapacku davaji kam? klasika do hrbetu ruky nebo do zily co je jakoby nad loktem? mam odmala nejakej blok vuci jehlam, mam z nich panickou hruzu, tak abych aspon mela tucha kam to bude :lol: )

Mně praskla voda, ale byla jsem bez kontrakcí (v 36. týdnu) a neotevřená. Zavedli mi tabletu, pak za čtyři hodiny další a za 3,5 hodiny se dcerka narodila. Vyvolávání jsem se bála, slyšela jsem o strašný bolestech, které přijdou najednou. Ale nebylo to tak, celý porod hodnotím jako málo bolestivý (teda nemám srovnání, rodila jsem poprvé).
Mojí kamarádce vyvolávali porod ve 42. týdnu, stačila jedna tableta (druhorodička), malá se narodila za dvě hodiny po podání tablety. Bez problémů.

Holky, proč někdy dávají tablety a někdy kapačku?  :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
4.12.11 10:52

To nevim, ja mela u obou(dve ruzne porodnice) pokazde tabletu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
4.12.11 11:00

Lilišáku, porodila jsem 41+4 8) jak někdo psal to s tou termoregulací, tak s tím malá právě měla problém, ačkoliv byla donošená, ale byla prcek (2780g)..
hele já mám taky hrůzu z injekcí, ale nějak mě to v těhotenství přešlo, říkala jsem si, že to dělám pro miminko ;) já už nevím, kam mi to píchli, ale vím, že mi praskla žilka, tak museli napichovat znova :roll:

• Citovat
  • Upravit
Lilišák
4.12.11 11:04
sterezie píše:
Lilišáku, porodila jsem 41+4 8) jak někdo psal to s tou termoregulací, tak s tím malá právě měla problém, ačkoliv byla donošená, ale byla prcek (2780g)..
hele já mám taky hrůzu z injekcí, ale nějak mě to v těhotenství přešlo, říkala jsem si, že to dělám pro miminko ;) já už nevím, kam mi to píchli, ale vím, že mi praskla žilka, tak museli napichovat znova :roll:

ja jsem pri odberech krve na kontrole lezela, zavreny oci a jeste pres ne ruku a celou dobu jsem se ptala jestli uz to je :lol: po tom co sestricka prohlasila ze uz je to vsechno ze uz je jehla venku ze uz jen rozdelava naplast jsem si prisla trochu jako blbec :mrgreen: :lol:

• Citovat
  • Upravit
Lilišák
4.12.11 11:08
Ukulina píše:
Lilišák píše:
sterezie píše:

(a tu kapacku davaji kam? klasika do hrbetu ruky nebo do zily co je jakoby nad loktem? mam odmala nejakej blok vuci jehlam, mam z nich panickou hruzu, tak abych aspon mela tucha kam to bude :lol: )

Mně praskla voda, ale byla jsem bez kontrakcí (v 36. týdnu) a neotevřená. Zavedli mi tabletu, pak za čtyři hodiny další a za 3,5 hodiny se dcerka narodila. Vyvolávání jsem se bála, slyšela jsem o strašný bolestech, které přijdou najednou. Ale nebylo to tak, celý porod hodnotím jako málo bolestivý (teda nemám srovnání, rodila jsem poprvé).
Mojí kamarádce vyvolávali porod ve 42. týdnu, stačila jedna tableta (druhorodička), malá se narodila za dvě hodiny po podání tablety. Bez problémů.

Holky, proč někdy dávají tablety a někdy kapačku? :think:

co jsem kde tak procitala tak tabletu davaji vzdy jen pred tim kapacku bud daji nebo nedaji, asi podle toho jak na tom mamina je a jestli je otevrena? ja to laicky chapu tak ze kapacka je na otevirani a tableta na kontrakce , takze kdyz je nekdo otevrenej ale bez kontrakci tak staci jen ta tableta? :think:

• Citovat
  • Upravit
Lilišák
4.12.11 11:11
kikina2004 píše:
Obe deti jsou vyvolane, lae v terminu- rano jsem dosla, dostala prostaglandinovou tabletu do branky, behem chvilky se rozjely bolesti, u Matyska jsem je ale ani necitila, az po pichnuti vody. Klarka byla do 6 hodin od podani tablety, Matyas do 4,5 hodiny,ale z toho bolesti cca 80 minut. A uklidnim Te, u Klary jsem nemela moc pripravene porodni cesty, rikali mi, ze kdybych nebyla 10 dni po terminu, tak supu dom a vidis, netrvalo to dlouho :palec: Vysledek za to stoji :srdce: Skoro ti ten pocit toho vonavyho uzlicku zavidim, ja uz dorodila, ale ten pocit bych si nekdy rada pripomnela :srdce: Preju krasny porod

jo tak to si mela fajn, to bylo docela rychle :palec:
dorodila? myslis ze uz treti do party nebude? :)
no ja jako prvorodicka se spis bojim nez tesim, tak snad si to zacnu uzivat aspon po porodu :D

• Citovat
  • Upravit
1433
4.12.11 11:13
Lilišák píše:
co jsem kde tak procitala tak tabletu davaji vzdy jen pred tim kapacku bud daji nebo nedaji, asi podle toho jak na tom mamina je a jestli je otevrena? ja to laicky chapu tak ze kapacka je na otevirani a tableta na kontrakce , takze kdyz je nekdo otevrenej ale bez kontrakci tak staci jen ta tableta? :think:

Mně vyvolávali v termínu, měla jsem jen kapačku, cca 12 hodin. Ale neotevřela jsem se, tak šla malá ven císařem. Napíchnuté jsem měla zápěstí, pokud se dobře pamatuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
4.12.11 11:17

nene, dve staci :srdce: :srdce:

Ja na bolesti zapomnela hned a snad hodinu po obou porodech tvrdila, ze bych si to dala repete. Moc ti preju ten nejhezci porod a to nejhodnejsi mimin ko :palec: :palec: Ty jo, to budete mit krasny vanoce, uplne jsem se rozneznila 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
4.12.11 11:22

Mě taky vyvolávali týden před termínem, malej byl mooc velkej. Nejdřív kapačka a pak tableta. A protože se malému na svět nechtělo, tak to zkoušeli celej týden, ráno a večer tableta, vyšetření monitory atd. ;) Naštěstí se malej rozmyslel a v pátek večer se mu zachtělo ven, ve finále v sobotu k ránu to šlo císařem (bohužel moje pánev je moc úzká aby prošlo tak velké mimi :,( )Ale byl to takový dáreček k našemu výročí svatby :srdce: prostě si chtěl počkat až na tenden D :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí