Druhý porod 13 měsíců po prvním

325
2.12.11 14:38

Druhý porod 13 měsíců po prvním

Ahoj,

měla bych dotaz na maminky, které rodily druhé dítko cca okolo jednoho roku po prvním. Zajímalo by mě jak bolestivý a rychlý druhý porod byl?
Můj první porod byl dost noční můra a vůbec by mě nenapadlo, že za 13 měsíců půjdu do porodnice znova :lol: … jako vím, že tak jako tak to přežiju, ale mám šílenej strach, že se bude opakovat scénář prvního… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3478
2.12.11 14:41

měla to tak švagrová,ale kyždý porod je jiný,nezáleží na tom,jak dlouho po sobě,to bude dobrý neboj :hug:
akorát doma z nich pak byla na prášky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2106
2.12.11 15:00

Ja mam rozdil 17 mesicu,druhy porod supr,trval 4,5 hodiny ,bez nastrihu,proste parada.Jenom s detma je to nekdy na psychiatrii :lol: ,ale nemenila bych :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
2.12.11 15:28

já teda neměla rok po sobě, ale až 22 měsíců,porod vcelku šel, jenom byly krvácivý komplikace, oproti prvnímu skoro bezbolestnýmu byl ten druhej očistec, co se týče bolestí, ale dobrý.. zato pak s dětma, to je někdy fakt na mašli takovej malej rozestup :mrgreen: :zed: tak držím pěsti, a´t je to OK :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jpichova
2.12.11 15:29

Nás se ségrou měla máma po 14 měsících a jak to za komančů bývalo při vyvolávání porodu měla u obou kapačky a ležela na lůžku bez možnosti hnout se. Tudíž veškeré kontrakce odkroutila v leže. U každého porodu je to individuální. Pak máme ještě třetí ségru ode mě o 5 a půl mladší a s tou si moc nerozumíme,přeci jen se starší jsme byli spiklenci vůči třetí. Zase je dobře,že budou stejně staří,jen ty nervy :-)). Já mám teď 16měs a představa,že mi doma brečí 3 měs.mimi je na palici. On totiž vydá za novorozená dvojčátka :hug:

• Citovat
  • Upravit
10482
2.12.11 15:33

já měla tedy porody dost daleko od sebe, ale první byl klasicky dlouhý, ale s komplikaci po porodu (placenta), kdežto druhý byl překotný, za necelé 4hodiny od první kontrakce (rovnou po 10min) bylo po všem, ze sálu jsem odešla po svých a druhý den běhala po chodbě.. každý porod je originál.. to že byl první těžký neznamená, že druhý bude stejný, neboj. jen pak to bude asi zajímavé.. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
2.12.11 15:37

Ahoj,
nestresuj dopředu ;) Poslední dvě děti jsou od sebe rok a 5 dní. Porod byl vyvolávný, ale rychlý. V 10 hod jsem šla na sál - vůůůbec nic mi nebylo. Dostala jsem oxytocin a před 13.30 byla Kačka na světě :) Neboj, to zvládneš s přehledem :) :kytka: A jestli je to tvůj druhý porod, tak by to mohlo jít jako po másle :) Já vím, každá to máme jinak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
2.12.11 16:10

tak mne to teprve čeká, děti budou 13m od sebe a taky myslím, že to nemá žádný vliv na průběh porodu. Já měla první porod sice dlouhý (24h od prasknutí vody se narodila malá) ale relativně pohodový, bez vyvolávaček, epiduralu a šití. Mít horší porod, urcite bych takhle brzy druhý mimčo nechtěla :pankac: Ale na druhou stranu mám trochu strach, že když byl první tak snadný, tak že těžce ponesu když bude druhý bolestivější :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.12.11 16:17

Já se spoléhala na druhý kratší porod, takže jsem se připravovala na variantu, že to ke mě nikdo nestihne :lol: A ono to bylo úplně jinak. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
2.12.11 16:28
jpichova píše:
Nás se ségrou měla máma po 14 měsících ajak to za komančů bývalo při vyvolávání porodu měla u obou kapačky a ležela na lůžku bez možnosti hnout se. Tudíž veškeré kontrakce odkroutila v leže. U každého porodu je to individuální. Pak máme ještě třetí ségru ode mě o 5 a půl mladší a s tou si moc nerozumíme,přeci jen se starší jsme byli spiklenci vůči třetí. Zase je dobře,že budou stejně staří,jen ty nervy :-)). Já mám teď 16měs a představa,že mi doma brečí 3 měs.mimi je na palici. On totiž vydá za novorozená dvojčátka :hug:

Takhle jsem rodila i já. :zed: :zed: skoro 10 hodin jsem strávila na lůžku.

• Citovat
  • Upravit
29577
2.12.11 16:49

Rodit jak u u druhého porodu,tak takhle rodím co týden. A to byl odstup 8,5 roku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
2.12.11 17:34

Mám děti od sebe 14 měsíců?ale byl to třetí porod.A naprosto úžasnej porod :palec: .v pět jsem byla ještě v tescu a ve 20:44 byla malá na světě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8043
2.12.11 21:27

Ahoj, držím palce abys měla druhý porod lepší než první :hug:

Já mám od sebe děti 13 měsíců, první porod vyvolávaný, krátký, bez nástřihu, 3 kosmetické stehy. Druhý porod samovolný, prasknutí vody, ještě kratší, bez nástřihu a jediného stehu. Takže ano, u mě byl druhý lepší - i když už téměř nebylo co zlepšovat :mrgreen: Třetí bych asi do porodnice nestihla dojet kdyby nějaký byl :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
4.12.11 10:19

Moc děkuji za příspěvky a chtěla bych se zeptat, jak jste zvládali první měsíce doma?? Všichni straší že to bude mazec a nebudu nic zvládat, ale první dítko mám fakt zlaté a tak nějak si říkám, že to bude jen o zkoordinování a najetí na nějaký systém :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
4.12.11 12:57
Tak já když jsem přišla domů,tak celkem ok,protože malá pořád spala.jo a to,že mám doma zlatý dítě jsem si říkala taky(samo to starší)a od té doby si to teda nemyslím.ječí,brečí vzteká se od rána do večera,neustále vyžaduje mou pozornost,malá spí ještě hodně,tak se to dá zvládnout.Chlap je pořád v práci,tak je to vesměs na mě.už se tak těším až malá bude spát celou noc,to noční vstávání je šílený :zed: .Malej spal od dvou měsíců celou noc a spí díky bohu pořád.No nebudu ti lhát,tak 5 dní v týdnu je to hodně náročný,hlavně ten stereotip a ty dva dny to docela jde.Jen se utěšuju tím,že za rok už to bude v poho a snad si spolu vyhrajou.
ajva píše:
Moc děkuji za příspěvky a chtěla bych se zeptat, jak jste zvládali první měsíce doma?? Všichni straší že to bude mazec a nebudu nic zvládat, ale první dítko mám fakt zlaté a tak nějak si říkám, že to bude jen o zkoordinování a najetí na nějaký systém :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí