Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Paaane jo, gratuluju, vidis, nakonec to pujde samo .-)))))) Tak at to jde jak po masle ![]()
Lilišák píše:že by????
bud jsem nam prave pocurala sedacku (coz si myslim ze ne) nebo nam praskla voda
![]()
![]()
Lilišák píše:
Ahoj maminy,kvuli cukrovce nas strasi s vyvolavanim porodu, malickej nam nepribira
na zacatku 37tt mel 2400g a celkove ma pry docela skluz, bylo nam receno ze kdyz do pondeli poradne nenabere a nezlepsi se tak vyvolajivim ze se asi nemam ceho bat, vi co delaji a s touhle vahou uz by nemusel mit ani zadny problemy ze by to zvladnul ale ta psychika je katastrofa, strasne se mi prici ze malyho budou tahat ven prestoze se mu jeste nechce a celkove si prijdu jako ,,neschopna mama,, ze malej ,,nema co papat,, a neni mu u me dobre
tak se chci zeptat a tak trochu uklidnit jak ten vyvolavany porod probiha?
omlouvam se za blbej dotaz ale mam z toho hlavu v pejru a jsem z toho trochu zmatena, strasne se o malickyho bojim a nelibi se mi ze bude takhle tahan proti prirode. vim ze je to asi normalni a ze mu asi venku bude lepe ale prijdu si jako blbec ze jeste ani neni venku a uz mu u me neni dobre
daji nas na kapacku, zavedou tabletu a postupne pridavaji dokud se porod nerozbehne?
ahoj, já tě nechci strašit, měla jsem vyvolávaný porod a myslela jsem,že bolestí umřu.Tady jsem okopírovala,co jsem o mém vyvolávaném porodu napsala jedné mamince:
Ahoj Káťo,
tak mi s malým to už máme za sebou. Jak jsem psala, že jsem měla vysoký tlak, tak když jsme jeli do prenatální poradny 13.7., tak mě hned hospitalizovali s tím, že s takovým tlakem nemůžu chodit po venku, ublížila bych miminku. Skončila jsem na rizikovém oddělení, dělali mi odběry a pořád měřili tlak, nakonec se rozhodli vyvolat porod. Začalo to 15.7. ráno.Byla jsem 38 tt. Nechci Tě strašit, bylo to fakt hrozné, protože jsem měla hodně vysoké děložní hrdlo, malinký nebyl připraven ani děloha, tak mi dali nějakou mastičku dovnitř. Prvních sedm hodin se nic nedělo, pak začaly bolesti jako při měsíčkách, v sedm večer jsem bolestí už nemohla ani chodit. Furt jsem musela chodit na monitor a ráno ve čtyři jsem si nechala píchnout injekci od bolesti, která stejně nepomohla. Dávali mi takové obklady z rýže, co se nahřála, to pomohlo tak na 15 sekund a konec. Další den ráno na vizitě jsem řekla doktorovi, ať mi dají něco od bolesti, už jsem málem začala lozit po čtyřech. Tak řekl, že mám jít na kontrolu. Byla jsem už otevřená na '2 prsty, prosila jsem ho ,ať mi dá epidural. Prohlásil, že mám jít na sál.Tak jsem frčela zpátky na pokoj, sestra mi pomohla s věcma a šli jsme bočním vchodem na porodní sál – příjem. Sestry byly naštvané, že mám plno věcí, protože přítel mi přivezl dost věcí na sebe i na malého, nejdříve mě totiž strašili, že si mě tam nechají do konce těhotenství. Poslali mě na porodní sál č. 6, pamatuji se, že tam bylo modré porodní křeslo. Ale to už jsem se belhala jako stařenka. Přišla ke mně jedna PA + sestřička studentka, že mě teda budou rodit. Hned jsem jim teda řekla, že chci epidural. Ony na to ,že jo, ale musím splňovat tyto podmínky – být otevřená nejméně na 3 prsty a mít v pořádku krevní testy.Nejdříve začaly ty klasické procedury, klystýr, sprcha.Při tom vyprazdňování jsem myslela, že jim tam všechno rozbiju, už jsem mlátila i do kachliček a sestřička mi brala krev, když jsem se trápila na toaletě. Jenže se jí to nedařilo, protože mě nemohla píchnout, když jsem měla kontrakci a ty byly fakt fest.Už jsem na ni byla i zlá, prosila jsem jí, ať už mi ten odběr konečně udělá, aby mi mohli dát epidural. Nakonec se jí to podařilo a já se mohla přestěhovat zase na sál.Druhá sestřička mi píchla plodovou vodu.Pak tam byla se mnou akorát ta mladá sestřička a pomáhala mi aspoň útěchou.Řekla mi, ať jsem v poloze, která je pro mě nejpříjemnější – což nebyla žádná, ale cítila jsem už obrovský tlak na konečník ,tak jsem se rozhodla na její radu, že budu ležet a rodit na levém boku. Na monitoru pořád hlídala srdíčko malého.Čekala jsem pořád na ten epidural, řekly mi, že ho dostanu. Nakonec se dostavil sám anesteziolog s tím, že ho nedostanu, protože nemám dostatek krevních destiček, prý by se mi mohla udělat sraženina, co by pak tlačila na míchu. Abych to neprotahovala. Bolesti byly čímdál silnější,ale děloha po dvoudenních bolestech vyčerpaná a unavená, tak se rozhodli mi dát oxytocin a to teprve začal děs. Už jsem nemohla ani dýchat,malý mi tlačil pořád na zadeček a nemohl ven. PA prohlásila, že je ohrožen stav malého ,že teda bude tlačit se mnou. Tak jsem si lehla na záda a jak byla kontrakce, tak řekla, aŤ tlačím, přitom mi nastřihla hráz a cítila jsem tam nějaký pohyb a uvolnění, ale pořád nic, řekla jen ,že musím víc tlačit. Pak napodruhé, kdy už jsem tam řvala jako tur, se malinkému podařilo dostat na svět v 17:47. Porodní bolesti trvaly 23 hodin a na sále jsem byla 10 hodin kvůli zašívání. Protože vyvolávaný porod je drasťák, tak mi malý roztrhl dělohu,pochvu, hráz, takže mě hodinu zašívali, naštěstí v narkóze. Přeju ti moc, ať máš porod krátký a rychlý a je tam nějaká dobrá směna. Držím pěsti
Říkám,nechci Tě strašit, třeba Ti to vyjde a budeš v pohodě i Tvé maličké. Držím ti pěsti
Ahoj maminy:) já zkušenost mám a taky tableta:)Propíchnutí plodové vody pro mě nebyla moc příjemná záležitost a následný epidurál,ale s tím přece do toho těhotenství deme:) S malou jsme měli problémy na monitoru tak musela jít ven:) Každopádně strach byl,ale ta radost z toho,že se nám za chvíli narodí naše malá tak ten strach úplně odbourala:)Prostě a jednoduše se to přetrpit musí a pak už nastane jenom ta radost z toho,jak je s váma mimčo spokojené:) ![]()
Lilišák píše:
Ahoj maminy,kvuli cukrovce nas strasi s vyvolavanim porodu, malickej nam nepribira
na zacatku 37tt mel 2400g a celkove ma pry docela skluz, bylo nam receno ze kdyz do pondeli poradne nenabere a nezlepsi se tak vyvolajivim ze se asi nemam ceho bat, vi co delaji a s touhle vahou uz by nemusel mit ani zadny problemy ze by to zvladnul ale ta psychika je katastrofa, strasne se mi prici ze malyho budou tahat ven prestoze se mu jeste nechce a celkove si prijdu jako ,,neschopna mama,, ze malej ,,nema co papat,, a neni mu u me dobre
tak se chci zeptat a tak trochu uklidnit jak ten vyvolavany porod probiha?
omlouvam se za blbej dotaz ale mam z toho hlavu v pejru a jsem z toho trochu zmatena, strasne se o malickyho bojim a nelibi se mi ze bude takhle tahan proti prirode. vim ze je to asi normalni a ze mu asi venku bude lepe ale prijdu si jako blbec ze jeste ani neni venku a uz mu u me neni dobre
daji nas na kapacku, zavedou tabletu a postupne pridavaji dokud se porod nerozbehne?
Nejsi špatná máma, kdyby se mimču u tebe nelíbilo, tak by ti to dalo najevo ![]()
U mě bylo vyvolávání takto - šla jsem na kontrolu na CTG, nechali si mě tam navyvolání. Ten samý den jsem dostala tabletu, zkoušeli mi prasknout vodu(nepovedlo se), pak asi za hodinu zatezovy test, po nem kontrakce kazde 2-3minuty do vecera(to bylo rano kolem 9), vecer mi praskla voda, v tu ranu po 1-2min krizove bolesti a celkove se ty bolesti dost zhoršily, ale dalo se to, ¨behem noci oxytocin, rano v 7 neco na rozvolneni por cest, oxytocin a v 10:05 se narodila malá.
Není se čeho bát, 2400 není zas tak málo, kolikrát se děti narodí v termínu a maj taky těch 2400g ![]()
Přeji hodně štěstí a pohodový porod:-)
byla to voda, malyho nam zvazili a ma 2906g takze super. Jinak kontrakce nulovy tak cekame co bude dal. V pul 3 chteji vyvolavat tak snad pujde maly dobrovolne. Bojim se strasne ale zvladly to miliony holek prede mnou tak to snad dam taky ![]()
Lilišáku, suoer
neboj se, ty to zvládneš, fakt, užij si, že ještě nemáš kontrakce a za chvíli máš malýho u sebe ![]()
Lilišák píše:
byla to voda, malyho nam zvazili a ma 2906g takze super. Jinak kontrakce nulovy tak cekame co bude dal. V pul 3 chteji vyvolavat tak snad pujde maly dobrovolne. Bojim se strasne ale zvladly to miliony holek prede mnou tak to snad dam taky
Držím palečky
![]()
Lilišák píše:
jinak holky jaky jsou ty ruzny ,,babsky rady,,?pit malinik, sexovat a co jeste? ze by jsme zkusili prckovi pomoct nejak doma at se pak v ty porodnici netrapime tak dlouho?
Za sebe můžu doporučit zázvor. Jinak mě taky vyvolávali, po jedný tabletce ráno jsem hned měla kontrakce po dvou minutách, ale byly v pohodě, po cca dvou hodinách mi píchli vodu, pak už to bylo zajímavější, ale pořád v normě. A celkově od prvních kontrakcí za 5 hodin byl malý venku. A v okamžiku zavádění tabletky jsem byla na necelý 2cm otevřená. Přeju rychlý a co nejsnesitelnější porod a tím nejkrásnějším koncem - setkáním s tím sladkým drobečkem ![]()
Lilišák píše:
byla to voda, malyho nam zvazili a ma 2906g takze super. Jinak kontrakce nulovy tak cekame co bude dal. V pul 3 chteji vyvolavat tak snad pujde maly dobrovolne. Bojim se strasne ale zvladly to miliony holek prede mnou tak to snad dam taky
Drž se a neboj se (nebo jen přiměřeně)
Přeju ti porod, na který budeš ráda vzpomínat. ![]()
Miška se narodil 5.12. ve 21:38 s 47 cm a 2560g ![]()
jinak nakonec nas vyvolavali tabletama a davali kapacku s antibiotikama, trpeli jsme tam od nedelniho odpoledne az do pondelka pul desaty ![]()
kazdopadne malej je uzasnej, za tu bolest a vsechno to vazne stalo! ![]()