Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Chci se zeptat, jak je to pokud rodicka nekoji. To si bali sebou nutrilon, 6 lahvicek, sterilizator,konvici a koj. vodu?
UM v porodnici dostaneš, krmí se většinou přes stříkačku, někde mají lahve. Já jsem si teda s sebou lahvičky vzala, je to rychlejší než stříkačkou.
Jasne, ale pokud chci davat nutrilon a v porodnici pouzivaji Bebu?
6flašek?
Bych vzala dvě, tu konvici bych asi taky vzala, ať to má člověk na pokoji. Štětku na flašky, UM. Flašky bych je poprosila vysterilizovat, stačí jednou za 24h, když jsou mytý hned po použití.
UM bych brala, protože každá porodnice používá jiné, tak aby byl prcek zvyklý na značku, co chceš používat ty.
Ale vybavení bych si brala, pokud bych byla rozhodutá předem nekojit, v dnešní době by mohli bejt pěkně protivný, tak abych nebyla závislá na nějaké sestře, co je zároveň laktační poradkyně ![]()
Gladys: tak to se nebojim ze by byly protivny, myslim, ze mi maximalne vyjdou vstric:) no cim vic lahvicek, tim lepe. Stejne pouzivam avent a kdyz to hodim do sterelizatoru do mikrovlnky ktera je na chodbe tak pohoda:D
No já bydlím vedle základny LL, tam by se na mě hodně škaredili ![]()
No pokud to máš nějak domluvené předem, že budou všichni v pohodě, tak by třeba nebylo potřeba brát vlastní věci a stačilo by to UM, pokud dávají jinou značku, popř.vlastní výbavu zabalit, připravit a v případě nutnosti ti ji můžou dovézt.
Ty jsi těhu
Jééé, gratulka
![]()
Kde chceš rodit???
Tak si vezmeš pixlu Nutroše, a krmí se přes stříkačku ![]()
Monjie píše:
Gladys: tak to se nebojim ze by byly protivny, myslim, ze mi maximalne vyjdou vstric:) no cim vic lahvicek, tim lepe. Stejne pouzivam avent a kdyz to hodim do sterelizatoru do mikrovlnky ktera je na chodbe tak pohoda:D
Ještě jsem neviděla přijemnou sestru, která by ti ochotně přinesla UM. U mně to byl vždycky boj, ale vyhrála jsem. ![]()
Pro dělání mléka je ideální nadstandart, tam tě nikdo otravovat a kontrolovat nebude, taky jsem to tak při posledním porodu vyřešila. Konvice byla na pokoji a lahve vozil táta z domova. ![]()
MonnyDee píše:
Ty jsi těhu![]()
Jééé, gratulka
![]()
![]()
![]()
Kde chceš rodit???
Tak si vezmeš pixlu Nutroše, a krmí se přes stříkačku
To je zbytečné přes stříkačku, pokud kojit nechce, ne? Přes stříkačku se dává, aby si miminko nezvyklo na flašku
Tam by mi to přišlo zbytečný vopruz, než se to přes tu stříkačku dá.
Mony
nooo
a uz resim pi*viny:D,vid?:D jako strikackou?:D to je spanelka vesnice ja Gitu v porodnici kojila.
Gladys píše:MonnyDee píše:To je zbytečné přes stříkačku, pokud kojit nechce, ne? Přes stříkačku se dává, aby si miminko nezvyklo na flašku
Ty jsi těhu![]()
Jééé, gratulka
![]()
![]()
![]()
Kde chceš rodit???
Tak si vezmeš pixlu Nutroše, a krmí se přes stříkačkuTam by mi to přišlo zbytečný vopruz, než se to přes tu stříkačku dá.
Tak mě přijde třeba flaška hned od začátku velká
Se mnou v porodnici byla na pokoji maminka co nekojila a dávala stříkačkou, protože flašku jí malá nebrala ![]()
Monjie píše:
Monynooo
![]()
a uz resim pi*viny:D,vid?:D jako strikackou?:D to je spanelka vesnice ja Gitu v porodnici kojila.
no malíček do pusiny aby byl sací reflex, a strčit tam špičku stříkačky a pomalu stříkat aby se netopilo mimčo ![]()
Hele, kdy budeš v HK? ![]()
V porodce jsem nekojila, pro UM jsem si chodila na sesternu po 3 hodinách, vše bez problémů. Dostávali jsme Nutrilon, pak jsem na něj najela i doma. Do porodky jsem si nic nebrala, kojit jsem chtěla, ale mlíko jsem neměla. UM mi nedali jenom první den, další den už v pohodě ![]()
Gladys: prudit zarucene nebudou, nemaj duvod.Diky za rady
je sice jeste brzo ale nejak mi to vrtalo hlavou. Zase v Podoli.