Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, vím,že toto téma je žu už několikrát, ale už ne tolik aktuální. Čekám miminko na konec února a přeju si rodit do vody. Je tu některá z Vás, která chce taky rodit do vody nebo ta, která už do vody rodila? Pokud ano, pojďte se se mnou podělit o různé rady a zkušenosti. ![]()
Ahojky já jsem do vody sice nerodila ale chtěla jsem.Bohužel mi to v porodnici nedovolili,jelikož jsem byla prvorodička a neměla jsem ještě zkušenosti s dýcháním.Sestra rodila druhé dítě do vody a musela odejít,protože ji ta voda začala dělat zle a omdlívala.Ale u každýho je to jiný
Tak přeji klidný porod ![]()
ahojky,pokud to tva porodnice umoznuje a prejes si to,tak jdi do toho,uvidis jaka bude situace jak to bude aktualni…
ja taky moc chtela rodit do vody,ale porod na me prisel v noci,hrozne rychle,nestihla se zadna priprava,hlavne klystyr-coz pak pri tlaceni melo urcite nasledky
,tudis,jsem rada,ze jsem nesla do porodu do vody,jelikoz by to bylo hodne nehygienicke a nejak si to uz pak nedovedu predastvit
,ale i tak to ve me zanechalo krasne vzpominky ![]()
Ahoj, rodila jsem v porodnici, kde umožňují porod do vody, značnou část porodu jsem i ve vaně strávila a nakonec jsem rodila v sedě na suchu a nepřemýšlela o porodu do vody. Prostě mi to tak v tu chvíli přišlo nejlepší.
Ahoj - já rodila do vody před třemi měsíci. Sice do téhle diskuze asi tak nezapadnu - rodila jsem doma do porodního bazénu. Při prvním porodu jsem trávila veškerý čas ve sprše - ta mi pomáhala. Při druhém jsem si taky pomáhala vodou, jen mě pak v porodnici nenechali
. No a teď jsem chodila do sprchy a do bazénu. Jsem vodní tvor
, tak jsem si pomáhala. Porod byl příjemný bez následků. Při kontrakcích jsem se tam tak povalovala a na tlačení jsem si klekla na kolena. Sama za sebe - už bych jinak nerodila ![]()
Ahoj holky,
moc děkuju za Vaše názory. ![]()
19.12. jdu do porodnice na sepsání porodopisu a bude tam na mě čekat doktor, který se zabývá porodem do vody. Tak jsem zvědavá, co mi k tomu řekne. ![]()
Jelikož budu taky prvorodička, tak doufám, že to dopadne dobře a do vody nakonec rodit budu, jsem děsnej pesimista a porodu se bojím jako čert kříže, asi neumím snášet bolest.
A to ještě nevím, co mě čeká.
Co jsem četla o porodu do vody, tak tam byly dost pozitiva ohledně natržení a urychlení porodu.
Já Vám tak závidím, že už to máte za sebou. ![]()
Já se taky dost balá a bolest taky špatně snáším na ten porod do vody sem se těšila,že mě to ,,zachrání,,
Škoda,že to nevyšlo snad druhý
A myslím,že se nemáš čeho bát,až to všechno skončí tak budeš tak šťastná,že na to všechno okolo dost brzo zapomeneš ![]()
Agi20 píše:
Já se taky dost balá a bolest taky špatně snáším na ten porod do vody sem se těšila,že mě to ,,zachrání,,Škoda,že to nevyšlo snad druhý
A myslím,že se nemáš čeho bát,až to všechno skončí tak budeš tak šťastná,že na to všechno okolo dost brzo zapomeneš
No,už si tak říkám, aby bylo to jaro a já měla všechno za sebou. Snad to vyjde, jak si přeju. No,uvidíme. ![]()
hellokitty28 píše:Agi20 píše:No,už si tak říkám, aby bylo to jaro a já měla všechno za sebou. Snad to vyjde, jak si přeju. No,uvidíme.
Já se taky dost balá a bolest taky špatně snáším na ten porod do vody sem se těšila,že mě to ,,zachrání,,Škoda,že to nevyšlo snad druhý
A myslím,že se nemáš čeho bát,až to všechno skončí tak budeš tak šťastná,že na to všechno okolo dost brzo zapomeneš
Buď ráda,že je mimčo zatím schovaný.
Přeju ti aby si měla klidný porod a hlavně takový jaký si ty přeješ ![]()
Agi20 píše:hellokitty28 píše:Buď ráda,že je mimčo zatím schovaný.Agi20 píše:No,už si tak říkám, aby bylo to jaro a já měla všechno za sebou. Snad to vyjde, jak si přeju. No,uvidíme.
Přeju ti aby si měla klidný porod a hlavně takový jaký si ty přeješ
Moc díky.
To mi říká každej, ať jsem zatím ráda, že ho mám v bříšku, pak že se nezastavím,ale já už se těším. Bude to sice asi náročnější, ale já potřebuju pohyb, už jsem přibrala 10 kg!
a jsem z toho nešťastná. V životě jsem nevážila tolik, co teď. ![]()
hellokitty28 píše:Agi20 píše:Moc díky.hellokitty28 píše:Buď ráda,že je mimčo zatím schovaný.Agi20 píše:No,už si tak říkám, aby bylo to jaro a já měla všechno za sebou. Snad to vyjde, jak si přeju. No,uvidíme.
To mi říká každej, ať jsem zatím ráda, že ho mám v bříšku, pak že se nezastavím,ale já už se těším. Bude to sice asi náročnější, ale já potřebuju pohyb, už jsem přibrala 10 kg!
a jsem z toho nešťastná. V životě jsem nevážila tolik, co teď.
Já jsem po porodu dost zhubla vážila jsem míň než před těhu.Jelikož jsem ani moc neměla chutě v těhotenství po porodu mi to všechno začalo.
Takže teď bojuju sama se sebou.
Agi20 píše:hellokitty28 píše:Já jsem po porodu dost zhubla vážila jsem míň než před těhu.Jelikož jsem ani moc neměla chutě v těhotenství po porodu mi to všechno začalo.Agi20 píše:Moc díky.hellokitty28 píše:Buď ráda,že je mimčo zatím schovaný.Agi20 píše:No,už si tak říkám, aby bylo to jaro a já měla všechno za sebou. Snad to vyjde, jak si přeju. No,uvidíme.
a jsem z toho nešťastná. V životě jsem nevážila tolik, co teď.
Takže teď bojuju sama se sebou.
Já mám právě děsný chutě teď a už se musím krotit. Jak se i začíná píct cukroví,tak to je konec, má strašnou chuť pořád na sladký.
Padaly ti vlasy po porodu?
Padali mi vlasy hodně.Troufám si říct,že mám snad tak o půlku míň vlasů než dřív
a padají mi do teď.Ale teď to mám možná tím,že mi chybí nějaký vitamíny to fakt nevím.Každopádně ty vlasy mi začali padat tak měsíc po porodu. ![]()
ahoj holky!
já rodila obě děti doma ve vaně a na vodu nedám dopustit. Do vody jsem šla až byly kontrakce hodně silné, k tomu pila čerstvě vymačkaný pomerančový džus a samotné tlačení pak na kolenách…pro mě teda bomba poloha, druhý porod jen 20 minut a opravdu orgasmický! vřele doporučuji
![]()
Neboj se,že budeš mít honičku.Mám děti od sebe 14 měsíců,někdy mazec,ale dá se to
,takže jedno mimi zvládneš levou zadní
.Jo a já měla strašnej strach z porodu a blázen jsem se do toho nechala uvrtat třikrát
.Já takovaj srab na bolest,že takovej žádnej není a zvládla jsem to,tak ty taky
.přeju hodně štěstí a at vše dobře dopadne ![]()