Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky, co jste rodily doma gratuluju ke krásným porodům
taky bych ráda, ale netroufnu si. Už jsem o tom přemýšlela při druhém porodu s malou a teď ještě víc. Ale bojim se a porodnici mam skvělou.
Omluva za OT ![]()
Ahoj Háto - je výborné, že máš porodnici, ve které se cítíš skvěle
.
EvaHoráková píše:
Ahoj Háto - je výborné, že máš porodnici, ve které se cítíš skvěle.
ano, to máš neuvěřitelné štěstí… máš místo, kde se cítíš bezpečně a to je ono! ![]()
petitbebe píše:EvaHoráková píše:ano, to máš neuvěřitelné štěstí… máš místo, kde se cítíš bezpečně a to je ono!
Teď jste to vystihly, holky, mám místo, kde se cítím bezpečně. Proto se tím domácím porodem, který nebude, netrápím. Akorát musim dobře pojistit odvoz do té porodnice, neb jsem se před pár týdny rozvedla. Ale to je jiná kapitola.
EvaHoráková píše:![]()
petitbebe píše:EvaHoráková píše:ano, to máš neuvěřitelné štěstí… máš místo, kde se cítíš bezpečně a to je ono!
Netrap se, však ani nemáš proč. Našla jsi bezpečné místo, co víc si může mimísek přát než mámu, co hledá to nejlepší
. Mrzí mě tvá rodinná situace a tiše závidím pupík s mimískem ![]()
Nj, co člověk nadělá. Mimčo nebylo plánované, zjistila jsem těhu pár dní po odchodu od manžela, ale i tak se na něj moc těšim a užívam si to. Naštěstí nejsem stresovej typ a věřim, že to zmáknem všichni. A děkuju ![]()
Děkuju
A nebo jsem taky blázen, že jsem si miminko nechala
ale potrat jsem zavrhla rovnou. Staram se o sebe od 17, tak to by v tom byl čert, abych to nezmákla i se dvěma dětma. Nakonec kde je psáno, že zůstanu sama ![]()
Přesně tak - život nám přináší různé okolnosti a hodně lidí. Já se taky o sebe starám od sedmnácti ![]()
Je dobře, že jsi mimíska nechala - zjistila jsem, že děti jsou to nejcenější, co v životě máme a co tu po nás zůstane. Tuhle skutečnost jsem zjitila, když mi umíral tatínek - život je krátký…
Já jsem měla Andulku, i když jsem neměla příznivou životní situaci - dnes jsem někde jinde a jsem ráda, že jsem si vším prošla - posílilo mě to. Tebe to určitě taky posílí
. Kdybych ti nějak mohla pomoct, řekni…
Mam ráda silný ženský, který nefňukaj, se životem se perou a zkušenosti berou jako cestu životem a ne jako „rány osudu“ ![]()
EvaHoráková píše:
Přesně tak - život nám přináší různé okolnosti a hodně lidí. Já se taky o sebe starám od sedmnácti
Je dobře, že jsi mimíska nechala - zjistila jsem, že děti jsou to nejcenější, co v životě máme a co tu po nás zůstane. Tuhle skutečnost jsem zjitila, když mi umíral tatínek - život je krátký…
Já jsem měla Andulku, i když jsem neměla příznivou životní situaci - dnes jsem někde jinde a jsem ráda, že jsem si vším prošla - posílilo mě to. Tebe to určitě taky posílí. Kdybych ti nějak mohla pomoct, řekni…
petitbebe píše:
ahoj holky!
já rodila obě děti doma ve vaně a na vodu nedám dopustit. Do vody jsem šla až byly kontrakce hodně silné, k tomu pila čerstvě vymačkaný pomerančový džus a samotné tlačení pak na kolenách…pro mě teda bomba poloha, druhý porod jen 20 minut a opravdu orgasmický! vřele doporučuji![]()
Ahojky,
tak to ti teda závidím. Tohle si jen tak někdo neužije.
To je krásný rodit doma, já bych se asi bála. ![]()
Taky jsem chtěla rodit do vody, bohužel to porodnice neumožňovala. Ale před samotným porodem jsem ve vodě byla a hrozně mi to pomohlo. Nejen to ten porod urychlilo, pomohlo mi od bolesti, ale hlavně mi nedělali ani nástřih. Ale asi bych se do tý vody možná nakonec bála, takhle jsem měla jistotu a přišla mi ta poloha na suchu i přirozená - nohy jsem si držela v polosedě. Rodila jsem cca krásný 4 hodky, a to jsem byla prvorodička. Takže vodu jako takovou, doporučuju. ![]()
Rodila jsem do vody v porodnici pred skoro 3.5 roky a PARADA!!! Do vody jsem sla, kdyz jsem byla asi 6 nebo 7 cm, hrozne mi vadila tepla voda, tak jsem rodila do pekne studene, mimi vyplavalo cele mega fialove
, PA mi hned upustila vodu, dala mimi na hrud a prehodila pres nas nahraty rucnik, ze mam zahrivat, zadna priprava neprobihala (klistyr apod.), sice neco „vyplavalo“, ale o to se starala PA. Ted se chystam na vodni domporod
, uz se moooc tesim
. Linda
Lindusa píše:
Rodila jsem do vody v porodnici pred skoro 3.5 roky a PARADA!!! Do vody jsem sla, kdyz jsem byla asi 6 nebo 7 cm, hrozne mi vadila tepla voda, tak jsem rodila do pekne studene, mimi vyplavalo cele mega fialove, PA mi hned upustila vodu, dala mimi na hrud a prehodila pres nas nahraty rucnik, ze mam zahrivat, zadna priprava neprobihala (klistyr apod.), sice neco „vyplavalo“, ale o to se starala PA. Ted se chystam na vodni domporod
, uz se moooc tesim
. Linda