Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
jsem v 7. měsíci a zjistila jsem, že se mi v tříslech udělala parádní křečová žíla.. Co se s tím dá dělat? A nebude to mít vliv na přirozený porod?
řekla bych, že vliv na porod to mít může. ale podle mě ti takhle po netu nikdo nic moc konkrétnějšího nenapíše. na tvém místě bych si zítra zavolala k doktorovi a dohodla se jak dál. v těhotenství jsou běžné křečové žíly na nohou, ale v těch tříslech bych se toho bála…
nozu píše: řekla bych, že vliv na porod to mít může. ale podle mě ti takhle po netu nikdo nic moc konkrétnějšího nenapíše. na tvém místě bych si zítra zavolala k doktorovi a dohodla se jak dál. v těhotenství jsou běžné křečové žíly na nohou, ale v těch tříslech bych se toho bála…
příští pondělí jdu na kontrolu, tak se ho zeptám..
Měla jsem to v prvním těhotenství. Porodila jsem normálně a do dvou dnů se zatáhly.
obvykle to přirozený porod neovlivní. Teoreticky jsou možné komplikace krvácení - při poškození křečáku zasahujícího do pochvi při natržení hráze. A potom zánět - jednak vlivem tlaku dělohy na žíly a zpomalení toku krve, pak vliv hormonálních změn. Ukaž to gynekologovi, pokud by byly opravdu veliké, měl by tě poslat na cvní (angiologovi), kde by ti napsaly doporučení k porodu.
Měla jsem je taky v tříslech a dost mě bolely, brala jsem Detralex, u druhého dítěte jsem kromě Detralexu ještě musela nosit stahovací punčochy,jinak bych nepřežila ![]()
ahoj,
mě se teď taky udělaly křečáky(na stydkých pyscích) a doktor mi předepsal Glyvenol.Tak se zkus zeptat na gyndě.Já jsem je měla i v druhém těhotenství.Po porodu se to spravilo.Jo a rodila jsem normálně. ![]()
Tak jsem měla křečáky, dr mi pro klid v duši sice vypsala žádanku kamsi, ale nějak jsem se na to vyto..
no a přežila jsem, dokonce se postupem těhu trochu zlepšily. Nos volější prádlo, abys ty gaťky neměla zařízlý kolem stehen, resp.třísel a dávej nohy nahoru. Prý, když jsou ty křečáky fak´t hodně, komplikace být můžou, ale to by tě dr až asi dávno někam hnala.