Císařský řez - dají mi mimi na pokoj? Co kojení?

809
8.12.11 11:27

císařský řez

Ahoj holky, dneska mi dr. v 36tt rekl, ze mimi je KP a ze se uz asi neotoci, ze je vetsi a ze je tam usazeny. Takze planujeme cisarsky rez. Nejak jsem s tim nepocitala a nemam zadne info - tak se chci zeptat, jestli mate zkusenosti - jak je to pak s mimi - daji mi ho na pokoj nebo budu na jip? a jak je to s kojenim - to se asi nerozjede samo, kdyz to bude cisarem, ze? a jak je to pak s hospitalizaci - jak dlouho asi zustavame v porodnici? a jeste posledni dotaz - to se da vybrat zda celkovku nebo jen epidural?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3241
8.12.11 11:33

Ahojky, asi záleří na porodnici, kde budeš, ale možná je to vesměs podobné. Takže:

• druh narkózy si můžeš vybrat, pokud nejsou vyloženě kontraindikace k té částečné; ještě před nástupem do nemocnice (většinou) si vyřídíš předoperační vyšetření a promluví s Tebou anesteziolog a tam se to všechno dovíš a vyřeší se co a jak
  • domů se jde většinou 5. den po porodu, já jsem šla teda 4., některé holky co znám šly ale i 6. nebo 7. - záleží jak na tom budeš a co miminko
  • kojení: prý se po císaři rozjdene později, já jsem teda kojila hned na druhý den a mléka jsem měla strašně moc
  • miminko u sebe první den nemáš, druhý Ti ho asi budou nosit co 3 hodiny na kojení a další den ho asi dostaneš k sobě
  • JIP - některé nemocnice tam maminku na 1 den dávají na pozorování, jiné ne (já jsem rodila ve Vítkovicích a na JIP jsem nebyla, jen na pooperačním pokoji)

Přeji krásný porod!

Příspěvek upraven 08.12.11 v 11:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937

Ahojky, ničeho se neboj, stejně to každá mamina zvládá jinak. Lepší plánovaný, než akutní. Mimčo s tebou na pokoji hned nebude, myslím, že ti ho dají až třetí den. První den budeš na JIP, pak by tě měli přemístit na normální pokoj.V porodce zůstaneš min. o den déle, také záleží asi jak v které porodnici to mají, pokud nebudou žádné komplikace. Pokud můžu poradit, tak celkovou anestezii bych si nevybrala, lepší pro tebe i pro mimčo bude umrtvení dolní části těla. Hlavně budeš při vědomí a uvidíš mimčo, pro mě to byl krásný zážitek ho slyšet poprvé zabrečet :srdce: S kojením jsem problém neměla, rozkojila jsem se stejně jako ostatní maminky,možná jen o den déle. Prcka ti totiž budou pravidelně nosit na rozkojení.
Držím palečky :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366

ahoj, můj porod skončil akutní sekcí, pak jsem se prospala a asi po 3 hodinách po císaři mi malou donesli na pokoj a přiložili k prsu. malá byla na nedononešeneckym a já na gyndě, tam jsem byla i celý druhý a 3 den odpoledne mě přeložili na porodnici a večer mi už dali malou, chtěli až ten další den, ale já si ji vydupala, právě kvůli kojení, protože na tu gyndu mi ji nenosili :cert: jo ať jim nekřivdim 2× na 5 min :cert: . rodila jsem 22.9. 2010 v 17:30 byla malá na světě a domu jsme šly 28.9.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
8.12.11 11:35

jinak na ten hroznej přístum jsem se rozkojila krásně, mlíka jsem měla až moc, celou dobu jsem ještě odstříkávala a nosila sestřičkám pro ostatní miminka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
8.12.11 11:39

tak já byla jednu noc na pooperačním, manžel mohl být u císaře, malýho mu dali hned do ruk a už mu ho nikdo nebral, v postýlce si ho z operačního sálu dotlačil na ten pooperační pokoj, kam mě zároveň vezli na posteli, byl tam semnou až do 18hodin a pak odjel, miminko jsem měla celou noc u sebe a chodili dětský sestřičky mě ho přikládat, protože sama jsem ho ještě nedokázala obsloužit, druhý den jsem šla na normální pokoj a 4.den domů,za celý pobyt mě malýho nikdo nikam neodnášel, pokud jsem něco sama nazvládla pomohli mě sestřičky :hug:
po operaci jsem si šla poprvý do sprchy 9hodin po zákroku, jizva se parádně zhojila, 5.den po porodu jsem už byla na vycházce s kočárkem,kojit jsem začala hned a kojím ještě nyní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
8.12.11 11:40

ahoj,
záleží na porodnici, každá má trošku jinou praxi.
Já rodila akutním SC v Podolí - nepostupující porod. Měla jsem epidurál, takže pak do toho akorát přidali anestezii. Je lepší takhle v částečné než v celkové.
V případě plánovaného SC se obvykle používá tato částečná anestezie.
Rodila jsem v neděli v podvečer, pak převoz na JIP, během noci mi ho 3× přinesli na přiložení, v pondělí ráno pak na normální pokoj, nosili ho co 3 hodiny a od úterka jsem ho měla u sebe. Laktace nastoupila do 3 dnů - jak u normálního porodu (bylo to ale asi tím, že jsem se 20 hodin pokoušela o přirozený porod, takže se asi nastartovaly ty správné hormonální reakce).
Pustili nás po čtyřech dnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
8.12.11 11:45

Ahoj, jak už tady bylo zmíněno záleží na porodnici, jak to dělají. Taky jsem měla císař kvůli KP

• odcházela jsem 6. den po porodu - neměli jsme žádné komplikace
  • mlíčko se mi udělalo asi 3. den a mám jej do teď (malá má skoro 10m.)
  • asi si můžeš vybrat způsob anestezie, ale větišnou je doporučována spinální
  • dítě ti ukáží při operaci, pak jdeš na dospávák a pak normálně na šestinedělí, tam ti dítě nosí na kojení, přes noc ze začátku jej u sebe nemáš
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
8.12.11 11:48

trochu mimo, ale proč v jedné porodnici jde mít miminko od první minuty života u sebe po celý pobyt a v druhé ho občas jen donesou na nakojení? nebude to jen lenost personálu?lítat ke každý mamince po císaři milionkrát za noc? asi ano, pokud je miminko v pořádku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
8.12.11 11:51
goldenka píše:
trochu mimo, ale proč v jedné porodnici jde mít miminko od první minuty života u sebe po celý pobyt a v druhé ho občas jen donesou na nakojení? nebude to jen lenost personálu?lítat ke každý mamince po císaři milionkrát za noc? asi ano, pokud je miminko v pořádku :nevim:

To je dobrá otázka. Mi to třeba po tom porodu tak nepřišlo a nějak jsem nebojovala, ani nevím proč. Zpětně si ale říkám, že kdybych to prožívala znova, tak o malou bojuju jako lev. Hlavně proto, že ten první den (šla jsem na sál hned jako první ráno) jsem o malé věděla až večer, kdy jen přišla doktorka a řekla, že je miminko v přádku a až kolem 7 večer mi ji přinesli „na pomazlení“ - ani kojení jsme nemohly zkusit. Až druhý den. Zachovala bych se dneska jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
8.12.11 11:52
goldenka píše:
trochu mimo, ale proč v jedné porodnici jde mít miminko od první minuty života u sebe po celý pobyt a v druhé ho občas jen donesou na nakojení? nebude to jen lenost personálu?lítat ke každý mamince po císaři milionkrát za noc? asi ano, pokud je miminko v pořádku :nevim:

záleží taky na stavu matky, já měla malého u sebe až třetí den a to až na noc.. ale po tom císaři jsem se nemohla ani hýbat, měla jsem cévku zavedenou, nebyla jsem schopná vstát, z bídou jsem se zvládla otočit na bok, takže jsem neměla šanci se o malého postarat.. takže tak.. někdo je po SC jak rybička a může ho mít hned, myslím, že vážně záleží spíš na stavu matky než na lenosti personálu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
8.12.11 11:54

já rodila v celkové anestezii-spinál se nepodařilo napíchnout kvůli srostlýmu obratly a kojila jsem hodinu a půl po porodu-no byla jsem ještě dost mimo, ale sestřičky přišli že to zkusíme
můj císař byl nádhernej, hlavně díky personálu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
8.12.11 11:54
goldenka píše:
tak já byla jednu noc na pooperačním, manžel mohl být u císaře, malýho mu dali hned do ruk a už mu ho nikdo nebral, v postýlce si ho z operačního sálu dotlačil na ten pooperační pokoj, kam mě zároveň vezli na posteli, byl tam semnou až do 18hodin a pak odjel, miminko jsem měla celou noc u sebe a chodili dětský sestřičky mě ho přikládat, protože sama jsem ho ještě nedokázala obsloužit, druhý den jsem šla na normální pokoj a 4.den domů,za celý pobyt mě malýho nikdo nikam neodnášel, pokud jsem něco sama nazvládla pomohli mě sestřičky :hug:
po operaci jsem si šla poprvý do sprchy 9hodin po zákroku, jizva se parádně zhojila, 5.den po porodu jsem už byla na vycházce s kočárkem,kojit jsem začala hned a kojím ještě nyní
úžasný přístup, kde jsi rodila? 8o :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
8.12.11 11:55
PetaP píše:
goldenka píše:
záleží taky na stavu matky, já měla malého u sebe až třetí den a to až na noc.. ale po tom císaři jsem se nemohla ani hýbat, měla jsem cévku zavedenou, nebyla jsem schopná vstát, z bídou jsem se zvládla otočit na bok, takže jsem neměla šanci se o malého postarat.. takže tak.. někdo je po SC jak rybička a může ho mít hned, myslím, že vážně záleží spíš na stavu matky než na lenosti personálu…

No nevím… já jsem už večer po CS chodila - musela jsem, dali mě na normální pokoj, protože potřebovali místo na tom pooperačním… A cítila jsem se hodně dobře v porovnání s kamarádkou, která rodila hned po mně. Já bych řekla, že to trochu o té pohodlnosti je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
8.12.11 11:56

Já jsem psala o tom i deníček, jak je mi strašně líto, jak „málo“ lásky jsem mu po porodu dokázala dát, jak mě to neskutečně mrzí, o co jsme byli ochuzeni, že jsme nemohli být spolu hned po porodu. I sem to ořvala, ale až časem, v tu chvíli - po tom SC (holky nezlobte se), mi to bylo jedno. Věděla jsem, že oba žijeme a to mi stačilo. Neuvědomovala jsem si, že mu nedávám mateřskou lásku hned, nebylo mi líto, že ho nemůžu ňuchňat a mazlit a pusinkovat.. Teď je mi to líto neskutečně, i když vím, že jsem byla po SC tak v pr*eli, že jsem byla ráda, že můžu ležet a koukat do stropu :oops: :oops: nedokázala jsem se o to dítě bít.. Vynahrazuju mu to doteď a ještě dlouho budu…
Bohužel i když ještě nejsem ani těhotná, tak i můj druhý porod podle poslední prohlídky na gyndě zatím vypadá na SC :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí